Γ. Λαμπρούλης: «Ως πότε δίχως νέο κτίριο το Εργατικό Κέντρο;»

Δημοσίευση: 20 Νοε 2013 17:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:00

 

Η κατασκευή νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας είναι το θέμα ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης επισημαίνοντας:

«Επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αφορά την κατασκευή νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Το 1986 η Δημοτική Αρχή Λάρισας παραχώρησε στην Εργατική Εστία οικόπεδο 833τμ, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο κτίριο. Έτσι, αφενός το Εργατικό Κέντρο θα αποκτούσε ένα νέο κτίριο που θα κάλυπτε τις ανάγκες όχι μόνο των σωματείων αλλά και των υπόλοιπων φορέων της πόλης (με τη λειτουργία Λέσχης Νεολαίας, την αξιοποίηση του ανεκτίμητου αρχείου του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας κ.ά.), αφετέρου η δημιουργία του νέου κτιρίου θα επέτρεπε την συνέχιση της αποκάλυψης του β’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας που είχε ξεκινήσει το 1983 και τμήμα του βρίσκεται στα θεμέλια του υφιστάμενου σήμερα κτηρίου του Εργατικού Κέντρου.

Έκτοτε και επί σειρά ετών με τις επίμονες ενέργειες και πιέσεις που άσκησαν οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου, τόσο στους Υπουργούς Εργασίας, αλλά και στην Εργατική Εστία, φάνηκε προς στιγμή πως δικαιώθηκαν, όταν το 2004 δημοσιεύθηκε στο φύλλο της «Εφημερίδας της Κυβέρνησης», η απόφαση σύμφωνα με την οποία «άνοιγε» πλέον ο δρόμος για την κατασκευή του κτιρίου. Από τότε πέρασε άλλη μια δεκαετία και το συγκεκριμένο έργο παραμένει στα χαρτιά παρ’ όλες τις υποσχέσεις. Ερωτάται ο κ. υπουργός: Γιατί δεν προχωρά η κατασκευή του νέου κτιρίου του Ε.Κ. Λάρισας; Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου κτιρίου».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass