ΠΕΝΤΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΤΆ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Βόμβες μολότοφ σε…στάβλο στην περιοχή Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Νοε 2013 19:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:57

Αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εκσφενδόνισαν τρεις άγνωστοι, σε … στάβλο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας  Λάρισας, σε βάρος των τριών, για το αδίκημα του εμπρησμού, καθώς επίσης και σε βάρος ενός 47χρονου, για τα αδικήματα της απειλής και της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό,  ο οποίος φέρεται να απειλούσε τηλεφωνικά τον παθόντα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για εξόφληση χρηματικής οφειλής.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-11-2013, οι τρεις άγνωστοι δράστες, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, μετέβησαν σε στάβλο 37χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας κι εκσφενδόνισαν προς το οίκημα δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, αποτελούμενες από γυάλινο μπουκάλι μπύρας με εύφλεκτο υλικό και κομμάτια πανιού. Αποτέλεσμα της ρίψης ήταν η ανάφλεξη της μίας βόμβας μολότοφ σε τοιχίο του οικήματος, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές ή να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, ενώ η δεύτερη δεν ανεφλέγη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ηθικός αυτουργός της παραπάνω πράξης είναι ένας 47χρονος, ο οποίος απειλούσε τηλεφωνικά το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ιδιοκτήτη του στάβλου για εξόφληση χρηματικής οφειλής. Η βόμβα μολότοφ και υπολείμματα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.

ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Σε αστυνομικό κατάστημα στο Βόλο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, τρεις άγνωστοι, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18-11-2013).  Οι δράστες, έρριψαν πέντε συνολικά βόμβες μολότοφ προς το αστυνομικό κατάστημα, όπου στεγάζονται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου. Αποτέλεσμα της ρίψης ήταν η έκρηξη τριών βομβών μολότοφ, σε πολύ κοντινή απόσταση από σταθμευμένο υπηρεσιακό όχημα και τη σκοπιά του κτιρίου, ενώ οι άλλες δύο δεν εξερράγησαν. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών.  

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18-11-2013), οι άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έρριψαν πέντε συνολικά βόμβες μολότοφ προς το αστυνομικό κατάστημα. Αποτέλεσμα της ρίψης ήταν η έκρηξη τριών βομβών μολότοφ σε πολύ κοντινή απόσταση από σταθμευμένο υπηρεσιακό όχημα και τη σκοπιά του κτιρίου, ενώ οι άλλες δύο δεν εξερράγησαν. Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα την κατάσβεση των εστιών φωτιάς γύρω από το όχημα και τη σκοπιά, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές.

Από το χώρο του συμβάντος περισυλλέγησαν πέντε στόμια φιαλών, προσδεμένα με ύφασμα εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό, θραύσματα των φιαλών κι ένας αναπτήρας. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

 

(φωτο αρχείου)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass