ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΚΟ «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στη μάχη με τον καρκίνο δεν είσαι μόνος, αλλά δυνατός

Δημοσίευση: 15 Νοε 2013 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:54
«Εκεί που σταματάει η ιατρική κάλυψη... ερχόμαστε εμείς, η Οργάνωση «Μείνε Δυνατός» και πληροφορούμε τον κόσμο για τα πάντα γύρω από τον καρκίνο. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια απέναντι στη νόσο, γιατί όλοι μας είμαστε δυνάμει καρκινοπαθείς. Λέμε «ναι» στην απομυθοποίηση του καρκίνου και στη δύναμη που βρίσκεται μέσα στις καρδιές των ασθενών».
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς αλληλεγγύης απομυθοποίησης του καρκίνου, που πραγματοποίησε, χθες βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η Κοινωφελής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μείνε Δυνατός», ο εκπρόσωπός της και συγγραφέας του βιβλίου «Είμαστε Τουρίστες» κ. Παναγιώτης Μιχαήλ.
Ο γυμναστής Π. Μιχαήλ αφού μίλησε καταρχήν για την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο, ανέφερε τους λόγους που δημιούργησε την οργάνωση και πρόσθεσε πως «μέχρι στιγμής, έχει έρθει σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους και έχει συνδυάσει τον εθελοντισμό με την απάντηση στο ερώτημα: “Γιατί να μου χτυπήσει για δεύτερη φορά ο καρκίνος την πόρτα;”«. Τα συναισθήματα όλων των εθελοντών δεν μεταφράζονται με λέξεις. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Μιχαήλ: «Είναι σαν ένα άρωμα τριαντάφυλλου... αν δεν το μυρίσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις, να το περιγράψεις. Πρέπει να γίνεις εθελοντής, να βοηθήσεις από κοντά στο πρόβλημα, ώστε να νιώσεις πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη».
Ακολούθως αναφέρθηκε στην Οργάνωση «Μείνε Δυνατός», την οποία «περίπου 3.000 καρκινοπαθείς επισκέπτονται καθημερινώς το site και η οποία έχει «γεννηθεί» για να υποστηρίζει ψυχολογικά κάθε ασθενή και να ενημερώνει για κάθε είδος καρκίνου. Τριάντα εθελοντές αλλά και πολλοί επαγγελματίες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί δίνουν το «παρών» με ποικίλους τρόπους, αποδεικνύοντας στους καρκινοπαθείς ότι δεν είναι μόνοι τους.
Η εκδήλωση άνοιξε με την εθελόντρια της Ομάδας Μαρία Μπέλτσιου να ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν οικονομικά και ηθικά την Οργάνωση και στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο με τη δράση της ΜΚΟ «Μείνε Δυνατός», αλλά και για την Ελένη Καλαμάρη, την κοπέλα που πάλεψε με τον καρκίνο για 4,5 χρόνια κόντρα σε όλα τα ιατρικά προγνωστικά, ενεργό μέλος της Οργάνωσης «Μείνε Δυνατός», η οποία τελικά δεν τα κατάφερε.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, ο οποίος προχώρησε και σε μια συζήτηση με τον Παναγιώτη Μιχαήλ και το ακροατήριο. Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Μαρία Κοτάκου, ο πρόεδρος του ΔΩΛ Κ. Γιαννούλας, ο δημοτικός σύμβουλος Μιχ. Τσακίρης, η εκδότης-διευθυντής της «Ε» Δανάη Δημητρακοπούλου, ο οικονομικός διευθυντής Γιώργος Μιχαλόπουλος κ.ά.
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass