«Θηλιά» στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τα ασφάλιστρα

Δημοσίευση: 12 Νοε 2013 20:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:51
Της Λένας Κισσάβου

Πεντακόσια ευρώ πρόστιμο, θα έρθει από την Εφορεία, σε κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που τη νέα χρονιά δεν θα έχει πληρώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου του, μέχρι και την ημερομηνία της λήξης του.

Ούτε περιθώριο μίας ημέρας, δεν δίνει πλέον το νέο σύστημα πληρωμής των ασφαλιστήριων συμβολαίων οχημάτων, καλώντας ουσιαστικά

τους ιδιοκτήτες τους, να προπληρώσουν την υποχρέωσή τους, βάζοντάς τους τη θηλιά στο λαιμό, αφού άμεσα την ίδια μέρα θα αναγνωρίζεται το όχημά τους ως ανασφάλιστο και μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, θα δίνεται εντολή, να αποσταλεί πρόστιμο 500 ευρώ.

«Καλό μεν να εισπράττονται άμεσα τα ασφάλιστρα, αλλά το μέτρο αυτό επιβάλλεται λάθος χρονική στιγμή, λόγω της οικονομικής αδυναμίας που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες. Ήδη σήμερα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων γίνεται δυσβάσταχτο το κόστος συντήρησης τους, με το ΚΤΕΟ, τα  τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα. Πόσο άλλωστε όταν στενεύει το χρονικό περιθώριο να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις οικονομικές υποχρεώσεις τους»,   υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κ. Ελλάδας κ. Δημ. Παπανικολάου.

Πιστεύοντας ο ίδιος, ότι το σκληρό αυτό μέτρο θα έχει ως αποτέλεσμα

να παραδώσουν πινακίδες αρκετοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, απ τη νέα χρονιά, μας ενημερώνει ότι ήδη οι ασφαλιστικοί πράκτορες, έχουν ζητήσει να γίνει πιο ελαστικό  και να ισχύσει το περιθώριο τριάντα ημερών για την πληρωμή των ασφαλίστρων, από την ημερομηνία λήξης τους.

Στο τι αποσκοπεί αυτή αλλαγή, η προπληρωμή των ασφαλίστρων, ο κ. Παπανικολάου, μας εξηγεί: « Αυτό γίνεται προκειμένου να έχουν άμεση ρευστότητα οι ασφαλιστικές εταιρείες και να συμπληρώνουν τα αποθέματά τους.

Παράλληλα όμως, γίνονται και πιο αυστηρές απέναντι στους ασφαλισμένους τους, καθώς σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, δεν είναι υποχρεωμένες ούτε να μπουν στο κόπο να προφυλάξουν τους πελάτες τους, υπενθυμίζοντάς τους τουλάχιστον την υποχρέωσή τους λίγες μέρες πριν τη λήξη των συμβολαίων τους».

Τα πρόστιμα, για όσους δεν προπληρώσουν, είναι μεγάλα, καθώς για τα Ι.Χ αυτοκίνητα ανέρχονται στα 500 ευρώ, για τα φορτηγά και τα λεωφορεία στα 1.200 ευρώ και για τα μηχανάκια στα 250 ευρώ. Παράλληλα, όπως δηλώνει ο κ. Παπανικολάου, εκτός των χρηματικών προστίμων, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα κληθούν να παραδώσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.

Ενημερωτικά αναφέρει επίσης ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν τους πελάτες τους, σε περίπτωση που εμπλακούν σε ατύχημα, αν δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, το όχημά τους. Σε έναν αστυνομικό έλεγχο, το πρόστιμο που υποχρεούται να καταβάλλει μάλιστα κάποιος, αν δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ, είναι 400 ευρώ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass