ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Έτοιμος αρχές Δεκεμβρίου ο νέος Μύλος του Παππά

Δημοσίευση: 12 Νοε 2013 1:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:50
  
«Ο Μύλος του Παππά είναι ο πλέον ιδανικός χώρος για να δείξει η Λάρισα την πλούσια, σε βάθος 8.000 χρόνων ιστορία της. Αναμένουμε τη μουσειολογική μελέτη, η οποία θα μας δείξει πώς θα δημιουργήσουμε στο κτίριο «κόσμημα» μία αίθουσα και το Δημοτικό Συμβούλιο Εθιμοτυπίας. Εδώ θα υποδεχόμαστε τους υψηλούς προσκεκλημένους και πιστεύω ότι θα μείνουν εντυπωσιασμένοι».
Αυτά υποστήριξε, χθες το μεσημέρι, στα εγκαίνια του έργου «διαμόρφωση του αύλειου χώρου του Μύλου Παππά» ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, ο οποίος υποσχέθηκε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που θα στηθεί στον χώρο την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και θα λειτουργήσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, χαρακτήρισε το κτίριο «σημαία για την πόλη» και ευχήθηκε «καλή διαφύλαξη του έργου, αφού είναι κρίμα να καταστραφεί από βανδάλους ή άλλη αιτία».
Αναλυτικότερα τη χθεσινή εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του Μύλου και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.
Ακολούθως ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης αναφέρθηκε «στις πολύχρονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου να ξαναστηθεί ο Μύλος, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2001, για την οποία ακόμη δεν αποκαλύφθηκαν τα αίτια και οι δράστες της». Στη συνέχεια παρουσίασε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Μύλου, τονίζοντας «τον θερινό κινηματογράφο, τον μόνο που λειτουργεί στην πόλη και δουλεύει πολύ καλά, όπως και το παραδοσιακό εστιατόριο, το οποίο θα ανέβει πολύ, όταν στο κτίριο δημιουργηθεί η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Εθιμοτυπίας, στην οποία θα λαμβάνουν χώρα οι επίσημες τελετές υποδοχής ξένων κυρίως αντιπροσωπειών». Τέλος, ο Κώστας Τζανακούλης ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για το πάρκινγκ, ώστε την 1η Δεκέμβρη να ξεκινήσει στον μεγάλο αύλειο χώρο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός χαρακτήρισε το νέο κτίριο «εμβληματικό και αντάξιο της ιστορίας της Λάρισας, για τη διαμόρφωση του οποίου εργάστηκαν ντόπιες και ικανές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να τονωθεί και η ντόπια αγορά εργασίας». Ευχήθηκε δε «καλή διαφύλαξη του έργου αφού είναι κρίμα ο νέος χώρος να καταστραφεί από βανδάλους ή κάποια άλλη αιτία».
Η εκδήλωση έκλεισε με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Λαρισαίων να χορεύει παραδοσιακούς χορούς, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, όλοι οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, νυν και πρώην προϊστάμενοι- υπάλληλοι του Δήμου.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο αφορά στην ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του συγκροτήματος Μύλου του Παππά. Ο χώρος έχει συνολικό εμβαδό 5.500 τ.μ. περίπου κι από αυτά, τα 1.200 τ.μ. αφορούν στο τμήμα πίσω από το κεντρικό κτίριο, το οποίο διαμορφώνεται σε χώρο στάθμευσης. Η είσοδος στο συγκρότημα γίνεται από την οδό Γεωργιάδου καθώς και από τη βόρεια πλευρά του οικοπέδου. Η υπάρχουσα είσοδος από την οδό Γεωργιάδου (νότια πλευρά) διατηρήθηκε ως αποκλειστική είσοδος πεζών, ενώ η είσοδος των οχημάτων γίνεται πλέον αποκλειστικά από τη βόρεια πλευρά, όπου και έχει διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης με περιμετρικούς και ενδιάμεσους χώρους πρασίνου. Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη του κεντρικού κτιρίου, η διευκόλυνση των προσβάσεων στα περιμετρικά κτίρια που έχουν αναστηλωθεί και λειτουργούν σήμερα όπως το club του «Μύλου 1927», η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, το Κουκλοθέατρο, το Θεσσαλικό Θέατρο και ο υπαίθριος Κινηματογράφος. Ο κυρίως αύλειος χώρος διαμορφώθηκε σε ένα ενιαίο επίπεδο χωρίς υψομετρικές διαφορές και αλλαγές στάθμης και πλακοστρώθηκε με ποικιλία υλικών (πλάκες Πηλίου ορθογωνισμένες και ακανόνιστες, συμπαγείς κεραμικές πλίνθους, φιλέτα μαρμάρου), ενώ διαμορφώθηκαν και περιμετρικά παρτέρια με ενσωματωμένα καθιστικά.
Να σημειωθεί ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων, το ποσό σύμβασης του έργου ορίστηκε στα 809.043,47 ευρώ, η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης- ΕΣΠΑ 2007-2013, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, ανάδοχος του έργου είναι η ΚΙΩΝ Κατασκευαστική ΑΤΕ. Η σύμβαση υπεγράφη στις 31-10-2012 και η προθεσμία περαίωσης των εργασιών είναι η 4 Ιανουαρίου 2014.
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass