ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Η ΠΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ

«Η Πολεμική Αεροπορία εγγυάται την εθνική μας ακεραιότητα»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2013 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:46
«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παραμένει ο βασικός εκφραστής της εθνικής μας ισχύος και της αποτρεπτικής μας στρατηγικής και εγγυάται την εθνική μας ακεραιότητα, προασπίζοντας καθημερινά τον εναέριο χώρο και τα συμφέροντα της πατρίδας μας» τονίσθηκε χθες στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης, όπου με κάθε επισημότητα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας αρχάγγελου Μιχαήλ.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το πρωί στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στο λόφο του Φρουρίου όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον ΑΤΑ αντιπτέραρχο Χρ. Βαΐτση και τον πρόεδρο της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λάρισας Κ. Λιούτα.
Για να ακολουθήσει επίσημη δοξολογία στην 110 ΠΜ, χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτη Λάρισας Ιγνατίου, παρουσία θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Στο πλαίσιο της επίσημης τελετής, από τον επισμηναγό Χρ. Τσούλα, αναγνώσθηκε η ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΑ αντιπτεράρχου Ε. Τουρνά.
Στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων πως «η Πολεμική Αεροπορία προσαρμοζόμενη διαρκώς στις μεταβολές του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, συνδράμει και ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στο κοινωνικό έργο και στις αποστολές που της ανατίθενται από την πολιτεία.
Μέσα, προσωπικό και πολύτιμοι πόροι για την άμυνα της Χώρας, διατίθενται καθημερινά στο πλαίσιο της κοινωνικής μας ευθύνης και συνεισφοράς στον έλληνα πολίτη με τη μορφή επιχειρήσεων έρευνας - διάσωσης, αεροπυρόσβεσης και αεροδιακομιδών, μέρα και νύχτα, όπου και όποτε απαιτηθεί.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την πατρίδα μας, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση, που επηρεάζει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και της Ελληνικής κοινωνίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είναι αδήριτη ανάγκη, παρά την οικονομική κρίση και τη συνεπακόλουθη δημοσιονομική προσαρμογή, να διατηρήσουμε την Πολεμική Αεροπορία ισχυρή και ικανή να εγγυάται την εθνική ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ανασυγκρότηση».
Με τον αρχηγό ΤΑ Χρ. Βαΐτση να σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του πως «η Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει την ευθύνη υπεράσπισης του εναέριου χώρου της πατρίδας» για να διαβεβαιώσει πως «σε πείσμα των καιρών και παρά το νέο οικονομικό περιβάλλον θα συνεχίζει να την υπερασπίζεται και να φέρει σε πέρας την αποστολή της».
ΕΠΙΔΕΙΞΗ
Εντυπωσιακή ήταν και η πτήση επίδειξης (διθέσιου αυτή τη φορά) από μαχητικό F 16 Block 52+ με κυβερνήτη, τον σμηναγό και μέλος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζεύς» Γ. Ανδρουλάκη και συγκυβερνήτη τον ΑΤΑ Χρ. Βαΐτση. Με το μαχητικό να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από το αεροδρόμιο της 110 ΠΜ εντυπωσιάζοντας τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων λειτούργησε και στατική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων, όπου η ηγεσία του ΑΤΑ ξενάγησε τους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων, ο βουλευτής Χρ. Κέλλας, η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Γερακούδη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρ. Καραλαριώτου, η θεματική αντιπεριφειάρχης Λάρισας Μ. Μαμάρα, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, ο ΓΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Β. Χαλάτσης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Β. Ζιάκα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας Σ. Μπαρμπούτης, οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων Λ. Ντάβαρη και Β. Μπατζηλιώτης, ο δήμαρχος Καρδίτσας Κ. Παπαλός, ο δημοτικός σύμβουλος Α. Πράπας, ο εκπρόσωπος της ΠΥ Θεσσαλίας Κ. Σκούπρας, ο πρώην Α/ΓΕΑ Β. Κλόκοζας, ο οικονομικός διευθυντής της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, αντιπροσωπείες και προσωπικό της 110 ΠΜ, απόστρατοι αλλά και πολίτες.
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το αεροδρόμιο της 110 ΠΜ που θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass