ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΛΟΥΝ ΕΚΛ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

«Απεργία γιατί δεν βγάζουμε χειμώνα»

Δημοσίευση: 05 Νοε 2013 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:41
 Του Δημήτρη Βάλλα
Σε μαζική κάθοδο στην απεργία που έχει προκηρύξει σε πανελλαδικό επίπεδο για αύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου καλούν εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους τόσο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας όσο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Χθες το Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην οποία ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Παπαπαστόλου έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός «εφιαλτικού τοπίου» στην ελληνική κοινωνία και ζήτησε τη συμμετοχή όλων στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει αύριο, στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Αναλυτικά ο κ. Παπαποστόλου αναφερόμενος στο τι ακριβώς συμβαίνει επισήμανε: «Η καταιγίδα των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, των νέων φορολογικών μέτρων και επιβαρύνσεων, των νέων μειώσεων σε συντάξεις, σε εφάπαξ, σε ιατροφαρμακευτικές παροχές διαμορφώνουν ένα «εφιαλτικό» τοπίο στην ελληνική κοινωνία. Άλλη μια φορά η Τρόικα βρίσκεται «σε απόβαση» και η ελληνική κοινωνία σε αναστάτωση.
Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε φορά που η Τρόικα έρχεται η εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια καταρρακώνεται πιο πολύ. Η οικονομική και κοινωνική ζωή «διαλύεται». Το οικονομικό κόστος μεγεθύνεται.
Οι επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική διαρκώς οξύνονται, αφού ακολουθείται πιστά ένα πρόγραμμα καταστροφικό στο οποίο ακόμα και οι ίδιοι οι δημιουργοί του ανακαλύπτουν διαρκώς «λάθη» και «πλάνες». Το κόστος στην ελληνική οικονομία με τη μείωση του ΑΕΠ ξεπερνά τα 60 δισ. Οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρεοκοπούν. Οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμα και ποικιλοτρόπως λοιδορούνται.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα άγριας λιτότητας, ακραίας αναδιανομής εισοδημάτων υπέρ των λίγων και κυρίως του ξένου, πολυεθνικού κεφαλαίου, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας κοινωνίας ακραίων ανισοτήτων, φτώχειας και εξαθλίωσης, γενικευμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας, ολοκαυτώματος των εργασιακών, ασφαλιστικών εγγυήσεων και δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10:30 το πρωί, στην πλατεία Ταχυδρομείου».
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Εν τω μεταξύ από την πλευρά του σε μαζική συμμετοχή καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Κεντρική πλατεία, στις 10:30 το πρωί, ζητώντας δυνάμωση του αγώνα από όλους.
Αναλυτικά σε ανακοίνωση πρόσκληση προς τους εργαζομένους στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα το Ε.Κ.Λ αναφέρει:
«Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, στις 6 Νοέμβρη να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης μαζί με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Οι δυσκολίες που φέρνει η ανεργία είναι τεράστιες, όταν δεν έχεις ένα πιάτο φαί, όταν δεν έχεις ρεύμα, όταν αγωνιάς κάθε μέρα πώς θα ζήσεις την οικογένεια. Θα λυθούν όμως με τη μιζέρια, την απογοήτευση, στο περιθώριο;
Μπορούμε να περιμένουμε χωρίς να τους δείξουμε τη δύναμή μας; Η θέση όλων των ανέργων είναι στον αγώνα. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους ανέργους, να ενωθούμε για να απαιτήσουμε ζωή με δικαιώματα για τις οικογένειές μας. Η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα, μας δίνει προοπτική για να απαιτήσουμε δουλειά με δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον.
Σε όσους αναρωτιούνται γιατί να απεργήσουν, λέμε ότι είναι ανάγκη:
* Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μαζική απάντηση από την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, να δυναμώσει ο αγώνας με όλες τις μορφές. Γιατί δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. Για να μην δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους καπιταλιστές να τελειώσουν με ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση.
* Γιατί οι άνεργοι δεν έχουμε ούτε ένα πιάτο φαγητό. Δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα 360 ευρώ επίδομα ανεργίας. Είναι ζωτική ανάγκη να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος επιδότησης και να το παίρνουν όλοι χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανάγκη μας για δουλειά. Να μην επιτρέψουμε το σφαγιασμό των εποχικών επιδομάτων. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Μέτρα προστασίας μας μητρότητας, επίδομα τοκετού για μας γυναίκες.
* Γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, για 300 και 400 ευρώ. Πώς ο εργαζόμενος, ο άνεργος θα βάλει πετρέλαιο για τον χειμώνα; Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μισθού και των ΣΣΕ. Θέλουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο καθένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Όχι στις νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις ΣΣΕ, να επανέλθει η υποχρεωτικότητα και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση.
* Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας, αν θα μας απολύσουν και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Γι’ αυτό πρέπει να απαιτήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα...».
ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Συνέντευξη Τύπου εν τω μεταξύ με θέμα την απεργία παρέθεσε και ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Φ. Ζαμπούρας αναφέρθηκε αναλυτικά στα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου επισημαίνοντας ότι καθώς μειώνονται συνέχεια μισθοί και συντάξεις η αγορά παραμένει στραγγαλισμένη.
Ο κ. Ζαμπούρας ζήτησε πάγωμα των οφειλών από τις υπερφορολογήσεις και κάλεσε τους επαγγελματοβιοτέχνες σε συγκέντρωση στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης στο Επιμελητήριο, ώστε αμέσως μετά να επακολουθήσει η κάθοδος των μελών για συμμετοχή στη διαδήλωση του ΕΚΛ στην Κεντρική πλατεία.
Εν τω μεταξύ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία των αγροτών και των κτηνοτρόφων απηυθυνε και η ΕΟΑΣΝΛ αλλά και η ΕΜΔΥΔΑΣ για τους μηχανικούς του Δημοσίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass