Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ρομά

Δημοσίευση: 04 Νοε 2013 21:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:40

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Θεσσαλίας Νίκο Παϊτέρη πραγματοποίησαν σήμερα στον οικισμό των Ρομά στην Ν. Σμύρνη Λάρισας η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και το μέλος της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γκόγκος, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση μετά και από τα τελευταία γεγονότα με την υπόθεση της μικρής Μαρίας.

Ο εκπρόσωπος των Ρομά τους ενημέρωσε για τα προβλήματα των ανθρώπων στον οικισμό και το νέο κύμα ρατσισμού εναντίον τους, όχι μόνο στη Λάρισα, με αφορμή την υπόθεση της μικρής τσιγγάνας και την αντιμετώπισή της από τις αρχές και τα ΜΜΕ. Δεν προκάλεσε έκπληξη η αναφορά του ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και οι προκαταλήψεις εναντίον τους εντάθηκαν, χειροτερεύοντας την ήδη άσχημη κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν αυτές οι κοινότητες. Ο Ν. Παϊτέρης είπε επίσης πως η Πολιτεία, ενώ έχει τη δυνατότατα να βοηθήσει στην καλυτέρευση των συνθηκών ζωής τους μέσω κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, δεν το πράττει.

Η βουλευτίνα και ο εκπρόσωπος της ΝΕ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα και τις προθέσεις τους να βοηθήσουν όσο μπορούν στην επίλυσή τους και τόνισαν πως περιστατικά σαν αυτό της μικρής Μαρίας και ο τρόπος διαχείρισής τους από τους υπεύθυνους αλλά και από τα μίντια, όχι μόνο επιδεινώνουν ρατσισμούς και στερεότυπα αλλά είναι απαράδεκτα για μια πολιτισμένη κοινωνία. Φαινόμενα παραβατικότητας, αν και εφόσον υπάρχουν, πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως αντιμετωπίζονται και στον υπόλοιπο πληθυσμό και να μην αποδίδεται συλλογική ευθύνη, πολύ δε περισσότερο να μην δαιμονοποιούνται άνθρωποι με διαφορετικές ταυτότητες από την κυρίαρχη.

Επίσης τόνισαν πως οι Ρομά είναι η πιο αδικημένη και περιθωριοποιημένη κοινωνική ομάδα στην Ελλάδα, θύμα καθημερινών και αλλεπάλληλων ρατσιστικών διακρίσεων αλλά και τεράστιων προβλημάτων φτώχιας και αποκλεισμού από βασικά αγαθά. Ιδιαίτερα μέσα στην κρίση είναι από τα πρώτα θύματα ακόμα μεγαλύτερης επιδείνωσης των ήδη αφόρητων προβλημάτων και η Πολιτεία ενώ θα μπορούσε να πάρει μέτρα, αδρανεί.

Το κράτος αλλά και οι Δήμοι, δήλωσε η βουλευτής, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους λύνοντας τα τεράστια προβλήματα των Ρομά πολιτών και ευαισθητοποιώντας την κοινωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass