ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΠΑΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ

Παρέλαση χωρίς παρατράγουδα στη Λάρισα

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2013 0:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:34
 
Με την κατάσταση που διαμορφώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή τα κάγκελα, τα πανό και τις διαμαρτυρίες φορέων κατά της κυβερνητικής πολιτικής και με συμμετοχή πλήθους κόσμου, έγινε τη Δευτέρα η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου 1940 στη Λάρισα. Χωρίς «μούντζες» από μαθητές, αλλά μόνο με τη μη απονομή τιμών στους επισήμους, από μαθητές σχολείων, λιγότερους από προηγούμενες παρελάσεις. Όλα κύλησαν ομαλά, σε σχέση με τις «κλειστές», για το ευρύ κοινό, παρελάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, όπου χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Κωνσταντίνα Χατζηιωάννου, διευθύντρια του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, όπου κατατέθηκαν στεφάνια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εκπροσώπους της εθνικής αντίστασης και εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, με τη δέουσα επισημότητα.
Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στην εξέδρα έξω από τη Λέσχη Αξιωματικών και άρχισε η παρέλαση, κάτω από ήλιο και υψηλή για την εποχή, θερμοκρασία.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης: ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο βουλευτής κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο εισαγγελέας εφετών κ. Δημ. Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κων. Τζανακούλης, ο εκπρόσωπος του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γρηγ. Ραπτόπουλος, ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημ. Κατσαρός και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass