Η Μαρία «θύμισε» δύο έρευνες από το παρελθόν…

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2013 14:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:30

 

Δύο παλιότερα γεγονότα, που αποκαλύφθηκαν με ρεπορτάζ της «Ε» στο παρελθόν, δένουν απόλυτα με πτυχές της υπόθεσης της μικρής Μαρίας και αφορούν τις πολυεπίπεδες προεκτάσεις, που είχαν εξ αρχής ανακοινώσει, οι αστυνομικές αρχές.

Το πρώτο είναι οι υπεύθυνες δηλώσεις, που κατατίθεντο στο Πρωτοδικείο Λάρισας, συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για εγγραφή παιδιών στο ληξιαρχείο  με βάση δικαστική απόφαση. Το δεύτερο, τα κρούσματα παράνομων υιοθεσιών, από μητέρες βουλγαρικής καταγωγής, που τα γεννούσαν κυρίως στο θεσσαλικό χώρο και είχαν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών, με «κοιτίδα» την περιοχή Αλμυρού Μαγνησίας.  

Το έτος 2002, το Πρωτοδικείο Λάρισας και συγκεκριμένα ο τότε προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Ευστ. Τσούτσιας, με βάση και απόφαση της ολομέλειας, ανακινεί θέμα, με σειρά αναφορών, που έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο. Είχαν επισημανθεί, τότε, 172 περιπτώσεις παιδιών, με τα σχετικά χαρτιά νε έχουν κατατεθεί στις διαδικασίες της Εκούσιας Δικαιοδοσίας,, ώστε να πάρουν χαρτί και να εγγραφούν, αρκετό χρόνο μετά τη γέννηση, στο ληξιαρχείο Λάρισας, κυρίως. Από τα παιδιά αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, ήταν κορίτσια και πολλά δίδυμα…   

Το «σκάλισμα» της υπόθεσης και η δημοσιοποίηση της, στη συνέχεια, με ρεπορτάζ της «Ε», προκάλεσε σχεδόν, τον μηδενισμό, στη συνέχεια, παρόμοιων υποθέσεων, που έφταναν στη δικαιοσύνη! Παράλληλα και το Ληξιαρχεία του Δήμου Λαρισαίων, είχε επιδείξει ανάλογη προσοχή και οι «περίεργες» αυτές υποθέσεις, σταμάτησαν. Μάλιστα, στο Δήμο Λαρισαίων, η προσοχή συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις προχθές στην «Ε»του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αθ. Μαμάκου.  Παρά τα επίσημα έγγραφα του Πρωτοδικείου Λάρισας και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, παραμένει άγνωστο μέχρι σήμερα, αν έγινε κάποια έρευνα και τι αποτέλεσμα είχε…  

Αργότερα, γύρω στο έτος 2008, ξέσπασε η υπόθεση με τις πολλές έρευνες των αστυνομικών αρχών στη Θεσσαλία, για παράνομες υιοθεσίες παιδιών, που προέρχονταν από γυναίκες υπηκόους Βουλγαρίας. Σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφερθεί τότε, έρχονταν στην Ελλάδα οι έγκυες αλλοδαπές, γεννούσαν και τα παιδιά «χάνονταν» κάτω από άγνωστες διαδικασίες. Ούτε όμως για αυτό το ζήτημα υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις των αρχών, στη συνέχεια… Σήμερα και οι δύο αυτές υποθέσεις, προσομοιάζουν με τα επιμέρους στοιχεία που αποκάλυψαν οι αστυνομικές αρχές και ίσως είναι αφορμή, για γενικότερη έρευνα, όπως αυτή που διέταξε προ ημερών η εισαγγελέας του Αρείου πάγου.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass