Κλειστοί οι οίκοι ανοχής στο κέντρο της Λάρισας

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2013 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:27

  Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λάρισας, οι οίκοι ανοχής που βρίσκονται στις οδούς Βύρωνος και Ηφαίστου και λειτουργούν από το 1950, έχουν τις πόρτες τους κλειστές. Και οι εννέα, από την 1η Οκτωβρίου, σταμάτησαν τη λειτουργία τους, έχοντας συμμορφωθεί με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων. Όμως παρόλα αυτά βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152, που εξετάζει τη νομιμότητα της απόφασης της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, κ. Γερακούδη, η οποία είχε απορρίψει την προσφυγή των ιδιοκτητών ιεροδούλων των οικημάτων, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.

Η απόφαση της εν λόγω Επιτροπής, αναμένεται εντός προσεχούς χρονικού διαστήματος και ανάλογα με αυτή είτε θα οριστεί νόμιμη και αμετάκλητη η απόφαση της κ. Γερακούδη και του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να εκδοθεί νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα προβλέπει ένα εύλογο μεταβατικό διάστημα, για την ασφαλή και ομαλή μετεγκατάστασή τους.

Παράλληλα σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα των εκδιδόμενων με αμοιβή ατόμων των οίκων ανοχής, της περιοχής του κέντρου της πόλης, περί χωροθέτησης των οίκων στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαρισαίων. Συγκεκριμένα έχουν ζητήσει από το Δήμο Λαρισαίων να ορίσει την περιοχή που ενδείκνυται να μετεγκατασταθούν.

Οι ίδιες δε κρούουν κώδωνα κινδύνου, επισημαίνοντας και πάλι, ότι «Αυτονοήτως, η διακοπή της ελεγχόμενης μέχρι σήμερα από το Κράτος δραστηριότητας αυτής στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, θα επιφέρει μετά βεβαιότητας αύξηση της παράνομης δραστηριότητας –παράνομη διακίνηση και εμπορία προσώπων, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση- με πρόδηλο κίνδυνο και για τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και νόσους».

 ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass