«ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ» ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ …ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ

Ένα παζάρι αλληλεγγύης...

* Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Λαρισαίων, τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2013 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:24
Της Λένας Κισσάβου
«Τα περισσότερα σπίτια της Λάρισας, έχουν κι από ένα αντικείμενο από το παζάρι με θέμα του παλιά και αγαπημένα», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, σε αίθουσα της περιοχής του κέντρου της Λάρισας.
Και μόνο αυτά τα λόγια των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Λάρισας, ο οποίος οργανώνει το εν λόγω παζάρι, μαρτυρούν την απήχηση που αυτό έχει στον κόσμο, έχοντας παράλληλα καθιερωθεί στη συνείδησή του, ως μια μορφή προσφοράς για την επίτευξη ενός σημαντικού κοινωνικού έργου.
Ξεκίνησε πριν δεκατρία χρόνια, δειλά-δειλά, να κάνει την εμφάνισή του και φέτος μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι έχει γίνει θεσμός.
Το παζάρι «παλιά και αγαπημένα», άνοιξε χθες τις πύλες του στο κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Κουμουνδούρου 4 (πλησίον Μεγάλου Αλεξάνδρου), το οποίο προσφέρθηκε ευγενώς, από το Ίδρυμα Σ. Ζιαζιά.
Από την πρώτη κιόλας μέρα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ, η ανταπόκριση των Λαρισαίων ήταν συγκινητική, δηλώνουν τα μέλη του Συλλόγου, αφού δεκάδες άτομα το επισκέφθηκαν είτε για να προσφέρουν αντικείμενα είτε για να αγοράσουν, συνεισφέροντας έτσι στο σκοπό του.
Ποιος είναι αυτός; Η στήριξη του έργου του Συλλόγου για παροχή βοήθειας στη λειτουργία κοινωνικών δομών και δράσεων, που αφορούν άτομα με αυτισμό. Αναλυτικότερα παρέχει στήριξη στον ξενώνα για παιδιά με αυτισμό «Ελευθερία» Λάρισας, στο Κέντρο Ημέρας για παιδιά με αυτισμό στη Λάρισα και στο Κέντρο Ημέρας για ενήλικες με αυτισμό, που βρίσκεται στην τοπική κοινότητας Χαράς, του Δήμου Κιλελέρ.
Παράλληλα στηρίζει προγράμματα εθελοντισμού και συγκεκριμένα αυτή την περίοδο εξελίσσονται ένα πρόγραμμα με εθελοντές για την υποστήριξη οικογενειών με παιδιά με αυτισμό, επίσης ένα πρόγραμμα με τίτλο «Παιχνίδι στο πάρκο», (για δεύτερη χρονιά φέτος) επίσης με εθελοντές, για άτομα με αυτισμό και με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και τέλος ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εν-συναίσθησης με τίτλο «Κατανοώντας τους φίλους» που πραγματοποιείται σε μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Επαίδευσης.
ΑΠΟ 1 ΩΣ 4 ΕΥΡΩ
ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Διακοσμητικά αντικείμενα, τσαγιέρες, φλυτζάνια, ποτήρια, εικόνες, κοσμήματα, φουλάρια, τσάντες, υφάσματα, βιβλία, παιχνίδια, κάδρα…, μέχρι και φωτογραφικές μηχανές, τοστιέρες, εργόχειρα (κεντήματα, πλεκτά κ.α.), ρολόγια..., βρίσκονται στους πάγκους του παζαριού.
Κάθε μέρα πολλά από αυτά δεν είναι ποτέ τα ίδια, καθώς με μεγάλη συχνότητα αλλάζουν χέρια. Η προσφορά τους από τη μία και η αγορά τους από τη άλλη , είναι μια συνεχή διαδικασία, χωρίς σταματημό…
Τα περισσότερα εξ αυτών δε, κοστίζουν από ένα μέχρι και τέσσερα ευρώ, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις που αφορούν κυρίως ηλεκτρικές συσκευές.
Το παζάρι θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 10 π.μ. ως 10 μ.μ.
Όσοι επιθυμούν να αποχωριστούν αγαπημένα αντικείμενα (βιβλία, cd, παιχνίδια, διακοσμητικά, πίνακες, κουζινικά είδη, αξεσουάρ ένδυσης, κοσμήματα, κεντήματα, κ.λπ.) μπορούν να τα προσφέρουν για τα «Παλιά και αγαπημένα». Πληροφορίες στον χώρο φιλοξενίας του Παζαριού, στην Κουμουνδούρου 4.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass