ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Διαμεσολάβηση: Εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2013 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:20
«H διαμεσολάβηση δεν έρχεται να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, δεν αγγίζεται ο φυσικός δικαστής, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα είμαστε απέναντι. Η διαμεσολάβηση είναι εναλλακτικός τρόπος επίλυσης διαφορών, είναι κάτι άλλο, που ασφαλώς θα ελαφρύνει τη δικαστική διαδικασία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια. Η όλη διαδικασία, αλλά και ο θεσμός αυτός διατρέχεται από την εγγύηση του δημόσιου χαρακτήρα του λειτουργήματος του δικηγόρου, τη θεσμική λειτουργία των δικηγορικών συλλόγων, αλλά και τον κοινωνικό έλεγχο των πολιτών, της αγοράς αν θέλετε με την σύμπραξη των επιμελητηρίων …
Έτσι λοιπόν, εδώ και καιρό, μαζί με το Επιμελητήριο Λάρισας, πρέπει να το τονίσουμε αυτό, από το οποίο υπήρξε πλήρης ανταπόκριση, μαζί ιδρύσαμε το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών που βρίσκεται πλέον στη διαδικασία αδειοδότησης και ευελπιστούμε σύντομα να αρχίσουν τα σεμινάρια…Καταλήξαμε και συμφωνήσαμε με το Κέντρο Αποτελεσματικής Επίλυσης Διαφορών «CEDR» και ασφαλώς με «Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας» τα οποία διατηρούν συνεργασία στην από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων (σεμιναρίων) με αντικείμενο την Διαμεσολάβηση. Το «CEDR» αποτελεί κορυφαίο φορέα ανάπτυξης εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών και διαμεσολάβησης τόσο στη Μεγάλη Βρετανία οσο και διεθνώς, με πλειάδα συνεργαζόμενων διαμεσολαβητών και εκπαιδευτών. Διαθέτει αναγνωρισμένο διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης διαμεσολαβητών, ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει περίπου 5.000 ως διαμεσολαβητές. Οι εκπαιδευτές του είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι ως κορυφαίοι εκπαιδευτές διαμεσολαβητών...».
Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν χθες, από τον πρόεδρο του ΔΣ Λάρισας κ. Δημήτρη Κατσαρό, στην εκδήλωση με θέμα: «Η πρακτική εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης - Προκλήσεις και ευκαιρίες για τον νομικό και επιχειρηματικό κόσμο,» που έγινε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Δικηγόρων Λάρισας, από το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της λειτουργίας του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας, με την καθοριστική συμβολή και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε: Χαιρετισμό από τον κ. Δημήτριο Κατσαρό, πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Χαιρετισμό από τον κ. Σωτήριο Γιαννακόπουλο, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας. Χαιρετισμό από την κ. Ιωάννα Αναστασοπούλου, πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕλλΚΔΔ). Εισηγήσεις από τους κ. κ. : Μαρίνα Αρσενοπούλου, δικηγόρο/ διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, Ευανθία Μπεκίρη, δικηγόρο/διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, Νικόλαο Ντάγκα, Β’ αντιπρόεδρο Επιμελητηρίου Λάρισας James South, δικηγόρο/ διαπιστευμένο διαμεσολαβητή, γενικό διευθυντή εκπαίδευσης Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR). Την εκδήλωση συντόνισε ο Τρύφων Τσάτσαρος, γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ
Επίσης, σήμερα Παρασκευή, θα γίνει ενημερωτική εκδήλωση για φορολογικά ζητήματα του ΔΣ Λάρισας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δικηγόρων, επί των ζητημάτων που άπτονται των φορολογικών τους υποχρεώσεων αναφορικά με τον νέο Κώδικα περί Δικηγόρων. Η εκδήλωση θα γίνει στις 13.00, στην αίθουσα του 4ου ορόφου του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας, με θέμα «Φορολογικά ζητήματα μετά το νέο Κώδικα Δικηγόρων »
Ομιλητής θα είναι ο κ. Ευστάθιος Μπακάλης, δικηγόρος Αθηνών, φορολογικός σύμβουλος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, D.E.A. Φορολογικού Δικαίου Universite Paris I Pantheon-Sorbonne, Μ.Δ.Ε. Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μ.Δ.Ε. Φορολογικού Δικαίου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass