ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Θα «βρέξει» δολώματα για αλεπούδες!

*ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2013 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:18
Σε εμβολιασμό των αλεπούδων με ρίψεις εμβολίων από αέρος θα προχωρήσει η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων, μετά το «πράσινο φως» της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό τα αεροπλάνα θα επιχειρήσουν από το αεροδρόμιο της Λάρισας για τις περιοχές Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Πιερίας, Μαγνησίας κλπ. το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε η Κυνηγητική Ομοσπονδία «θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα δολώματα δεν πρέπει να αγγίζονται. Τα δολώματα γράφουν επάνω ότι είναι επικίνδυνα, έχουν τηλέφωνο για πληροφορίες και φέρουν μέσα τους το εμβόλιο κατά της λύσσας. Μην τα σπάτε και μην τα αγγίζετε. Ενημερώστε επίσης τα μικρά παιδιά να μην τα πειράξουν αν τυχόν τα βρούνε. Επίσης ο ιός της λύσσας που υπάρχει με μορφή εμβολίου μέσα στο δόλωμα θα παραμείνει ζωντανός-ενεργός για 7 ημέρες από την ημερομηνία της ρίψης. Προσπαθήστε όσο αυτό είναι εφικτό να παρακολουθείτε το σκύλο σας για τυχόν δάγκωμα του δολώματος. Το δόλωμα δεν είναι επικίνδυνο για το σκυλί σας (είτε είναι εμβολιασμένο είτε όχι), αλλά ο ιός αν το φάει ο σκύλος θα είναι ζωντανός στη γύρω στοματική κοιλότητα του σκύλου. Για το λόγο αυτό, για τουλάχιστον μια εβδομάδα μην βάζετε τα χέρια σας στο στόμα του σκύλου. Όταν σας φέρνει το θήραμα, αν μπορείτε, να φοράτε γάντια για να το πάρετε».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass