Δικάζονται 55 (!) κρατούμενοι για απόπειρα απόδρασης

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 9:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:16

Δικάζονται σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 55 (!) κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας, για την  απόπειρα απόδρασης, με το σκάψιμο οπής στο δάπεδο κελιού, που αποκαλύφθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2012, στη Γ΄ Πτέρυγα.  

Οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων, που είναι αλλοδαποί,  έχουν ήδη αποφυλακιστεί και είναι άγνωστο αν θα παραστούν στο δικαστήριο. Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι, στο κελί των οποίων βρέθηκε η οπή, εξακολουθούν να είναι κρατούμενοι και θα οδηγηθούν φρουρούμενοι στο δικαστήριο.

Η απόδραση απετράπη από υπαλλήλους της εσωτερικής φρουράς, όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει με τις αποχετεύσεις της Γ΄ Πτέρυγας των φυλακών, που είχαν βουλώσει από χώματα. Εντοπίστηκε το ισόγειο κελί, από το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε ανοιχτεί σήραγγα. Από την τελική καταμέτρηση πρόεκυψε ότι η σήραγγα είχε μήκος 10 μέτρα, βάθος 4 μέτρα και πλάτος περίπου 70- 80 εκατοστά, με ύψος γύρω στο ένα μέτρο, ώστε να μπορεί ένα άνθρωπος να περνά σκυμμένος, σαν καθιστός. Είχε φθάσει κάτω από το προαύλιο της φυλακής, αλλά όχι κάτω από τον εξωτερικό περίβολο.

Οι κρατούμενοι είχαν σπάσει τσιμέντα του κελιού με αυτοσχέδιους κόφτες και η όλη…εγκατάσταση περιελάμβανε: Άδεια πλαστικά μπουκάλια που χρησίμευαν ως …υδρορροές, για την απομάκρυνση της υγρασίας, ανεμιστήρας, αυτοσχέδιο μηχάνημα για το τρόχισμα των εργαλείων, κουβέρτες και ρούχα, γεμάτα χώμα, ως υποστυλώματα, ηλεκτρική εγκατάσταση, με λάμπες φωτισμού κλπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass