Οι εθελόντριες της μητρόπολης στο Νυμφαίο

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2013 21:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:11

Εξόρμηση πραγματοποίησαν 250 εθελόντριες του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου στο Νυμφαίο, στη Σιάτιστα και την Κλεισούρα, με επικεφαλής τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.  Σύμφωνα με ανακοίνωση: 

«Μεγάλη ευλογία απεκόμισαν οι εθελόντριες κυρίες και οι συνεργάτιδες του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου από την ημερήσια εξόρμησή τους την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, στο πανέμορφο ορεινό Νυμφαίο, στο θαυμάσιο μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας, όπου ασκήτευσε και αγίασε η νέα αγία της Εκκλησίας μας, Οσία Σοφία, η ασκήτρια, καθώς και στο μοναστήρι της Παναγίας του Μικροκάστρου στην Σιάτιστα, όπου συμμετείχαν στην  ακολουθία του εσπερινού και ωφελήθηκαν πολύ από την  ιδιαίτερα ενισχυτική για τις μέρες μας, ομιλία της καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, γεροντίσσης Θεολογίας.

Το σπουδαιότερο σημείο του πνευματικού αυτού οδοιπορικού, ήταν το προσκύνημα της χαριτόβρυτης αγίας κάρας και των ιερών λειψάνων της Οσίας Σοφίας, της Ασκητρίας στην Κλεισούρα και ασφαλώς η συγκινητική λεπτομερής περιγραφή του θαυμαστού βίου της και των πολλών θαυμάτων της, η οποία έγινε από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος μπήκε στον κόπο και ανήλθε στο ιστορικό μοναστήρι της Κλεισούρας, για να συναντήσει τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και να ευλογήσει και να ενισχύσει με την πνευματική θαυμάσια ομιλία του, τις εθελόντριες κυρίες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας.

Οι προσκυνήτριες της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Αγίας Σοφίας, είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για λίγο και στην γραφική λίμνη της Καστοριάς, προτού αναχωρήσουν και πάλι για την πόλη του Αγίου Αχιλλίου.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass