Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ξεκίνησε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2013 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:04
 
Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του για το σχολικό έτος 2013 – 2014 πραγματοποίησε χθες το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που υποδέχθηκε τους μαθητές της Δ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, οι οποίοι «μυήθηκαν» στα μυστικά της ασφαλούς αστικής μετακίνησης.
Ταυτόχρονα έγινε η παρουσίαση του Πάρκου στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης τόνισε ότι φιλοδοξία του Δήμου είναι και φέτος να προσφερθούν υπηρεσίες εκπαίδευσης στις αστικές μετακινήσεις στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, με άμεσο στόχο τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς στο μέλλον. «Επιδίωξη μας είναι να διδαχθεί το παιδί την περίοδο που διαπλάθει την προσωπικότητα του, τα βασικά στοιχεία των αστικών μετακινήσεων, τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ, τη χρήση των δρόμων με σεβασμό στους υπόλοιπους και το περιβάλλον και βεβαίως την κίνηση σε δρόμους και πεζόδρομους. Φιλοδοξούμε να εκπαιδεύσουμε όλους τους μαθητές και προσδοκούμε αποτελέσματα στην πράξη, με την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών και πεζών», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και τόνισε ότι εδώ και τρία χρόνια έγιναν οδηγοί τα πρώτα παιδιά που «εκπαιδεύτηκαν» στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. «Υπολογίζουμε ότι η παρουσία τους στους δρόμους θα προκαλέσει ένα «κίνημα» περισσότερο συνειδητοποιημένων οδηγών και πεζών, θα δημιουργήσει μια νέα αντίληψη αστικών μετακινήσεων και θα βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης συνολικά στην πόλη μας» κατέληξε.
Παρόντες στην χθεσινή παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ήταν επίσης η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Β. Ζιάκα ο αντιδήμαρχος Γ. Οικονόμου η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κ. Β. Οικονόμου, ο εθελοντής σχολικός τροχονόμος Γ. Νικολαϊδης, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων κ.α.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass