ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ»

Τοπικό σχέδιο για την απασχόληση στην Αγιά

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 22:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:45
 
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε», του Νίκου Γουργιώτη)
Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου «Τοπικό σχέδιο για την απασχόληση, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας της Αγιάς» θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου, στις 7:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» της Αγιάς, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις και τα οφέλη για τους ανέργους, αγρότες και νέους επιστήμονες οι οποίοι θα συμμετάσχουν σ’ αυτό.
Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συνεπιχειρείν στην Αγιά» και σ’ αυτή συμμετέχουν ο Δήμος Αγιάς, η Ε.Π.Ε. «Στρατηγικές και δράσεις κοινωνίας πληροφοριών», το Θεσσαλικό Κέντρο Ανάπτυξης, το Κ.Ε.Κ. «Ευρωπληροφόρηση Α.Ε.» και η Α.Μ.Κ.Ε. «Κοινωνία Τριών Τρίτων».
Όπως μας εξηγεί η δημοτική σύμβουλος Αγιάς και αντιπρόεδρος της Σύμπραξης κ. Χριστίνα Γιαννουλέα «Το όλο σχέδιο αφορά σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση προώθησης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας χωροθετούμενη στην περιοχή που οριοθετείται από τον Δήμο Αγιάς. Οι ωφελούμενοι της παρέμβασης εκτιμώνται στους πενήντα. Δεκαπέντε άνεργοι που θα δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, δεκαπέντε άνεργοι που θα προωθηθούν στην απασχόληση με εξαρτημένη εργασία, δέκα άτομα που θα συστήσουν κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, πέντε νέοι επιστήμονες και πέντε αγρότες που θα επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες».
Βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αλλά και μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης. Ειδικότερα, προβλέπεται η δημιουργία δεκαπέντε νέων επιχειρήσεων και μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, η οποία θα αφορά στην παραγωγή και διάθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων σε συνδυασμό με αγροτουριστικές δραστηριότητες. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί και η προώθηση στην απασχόληση μιας ομάδας δεκαπέντε ωφελουμένων οι οποίοι θα προετοιμαστούν κατάλληλα μέσω κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης. Για την επίτευξη των στόχων του σχεδίου θα αξιοποιηθούν το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, όπως δράσεις των ΠΕΠ, του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και του ΟΑΕΔ (ΝΘΕ, ΝΕΕ).
Το σχέδιο δράσης θα εστιαστεί στην προώθηση ανέργων στην απασχόληση, στους τομείς εστίασης και σίτισης, αξιοποίησης βιομάζας, δημιουργίας σύγχρονων καλλιεργειών, ανάπτυξης του εναλλακτικού – θεματικού τουρισμού και δημιουργίας επιχειρήσεων υποστήριξης όλων των φορέων και επιχειρήσεων της Αγιάς σε θέματα προώθησης των τοπικών προϊόντων και των τουριστικών δυνατοτήτων της Αγιάς με σύγχρονους τρόπους με στόχο την ανάδειξη της Αγιάς ως τουριστικού προορισμού με εμπορικό σήμα (brand name). Εναλλακτικά, οι ωφελούμενοι του σχεδίου μπορούν να συστήσουν ή να εργαστούν σε παράπλευρες υποστηρικτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Πληροφορίες στα κεντρικά γραφεία της Σύμπραξης στα τηλέφωνα 210-6743835, 210-6141802 και στον Δήμο Αγιάς στα τηλέφωνα 24943-50100, 24943-50115 (κ. Περδικούλης Αντώνης).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass