ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΤ

Επιτυχημένα τα μέτρα της ΕΛΑΣ στη Λάρισα

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2013 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:42
Επιτυχημένα κρίνει και εκ του αποτελέσματος, τα μέτρα της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, στη διαχείριση της αντιφασιστικής διαδήλωσης, στη Λάρισα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Αθαν. Νταβούρας. Παράλληλα, θέτει το πάγιο αίτημα για ίδρυση ξεχωριστής υπηρεσίας ΜΑΤ στη Λάρισα, για όλη τη Θεσσαλία. Αναλυτικά, σε χθεσινή συζήτηση με την «Ε», τόνισε:
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας σαν αστυνομικοί και ένστολοι πολίτες, αλλά και ως άνθρωποι, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι η ΕΑΛ δεν θα αφήσει τους συναδέλφους, να γίνουν σάκος του μποξ, αμορτισέρ που θα απορροφά τους κραδασμούς των δυσάρεστων γεγονότων. Ο αστυνομικός θα είναι παρών και δεν θα επιτρέψει, σε καμία περίπτωση, γεγονότα περασμένων εποχών…
Για μας τα μέτρα (σ.σ. προχθές στην αντιφασιστική διαδήλωση) κρίνονται επιτυχημένα. Από τους επιτόπου επικεφαλής, έγινε σωστή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού, εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο μείζων στόχος, που είναι η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Ενώ, η κοινωνική ζωή της Λάρισας διαταράχτηκε, κατά το ελάχιστο δυνατό.
Γίνεται κατανοητό, ακόμα μια φορά, πόσο υπερώριμο είναι το χρόνιο αίτημα για ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα της Κεντρικής Ελλάδος. Κάνω έκκληση σε όλους και ειδικά στους υπηρεσιακούς παράγοντες, να συμπορευτούν με το σωματείο, ώστε να γίνει πραγματικότητα το αίτημα, χωρίς μεμψιμοιρίες.
Αύριο (σ.σ. σήμερα Παρασκευή), συνεδριάζει το συμβούλιο μεταθέσεων, για τις θέσεις που θα ανοίξουν, σε κάθε νομό, με τις έκτακτες μεταθέσεις του Οκτωβρίου. Κρατάμε μικρό καλάθι ως σωματείο, γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε θέσεις μόνο για 1- 2 αστυνομικούς!».
ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Κατηγορηματικά καταδικάζουν την αποτρόπαια δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι οι ομοσπονδίες των αξιωματικών και των αστυνομικών υπαλλήλων της ΕΛΑΣ. Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαια δολοφονία του συμπολίτη μας στο Κερατσίνι και απαιτούμε από τη συντεταγμένη πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε Δικαιοσύνη και Ελληνική Αστυνομία να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τόσο τους ιθύνοντες νόες όσο και τους φυσικούς δράστες εγκληματικών ενεργειών, που αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, αποσταθεροποιούν το πολίτευμα και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα.
Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με νηφαλιότητα, χωρίς επικοινωνιακές πιρουέτες και κομματικές σκοπιμότητες, με κυρίαρχο στόχο τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών του πολιτεύματος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην πυροδοτούνται περαιτέρω ακραίες και εγκληματικές πράξεις από ακραία στοιχεία, των οποίων οι συμπεριφορές θυμίζουν άλλες «σκοτεινές» περιόδους της νεότερης ιστορίας μας. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα οφείλει να διατρανώσει την αυστηρή του προσήλωση στα ιδανικά και τις αρχές της Δημοκρατίας, καταδικάζοντας για άλλη μια φορά τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και απαιτώντας από τη συντεταγμένη πολιτεία να απαλλάξει την Ελληνική Αστυνομία από τα προβλήματα και τα «βαρίδια» εκείνα, που δυναμιτίζουν τις σχέσεις της με την ελληνική κοινωνία και μειώνουν τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητά της.
Στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια με την πεποίθηση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διαλευκάνουν πλήρως τη στυγερή δολοφονία».
Ε. Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass