Υποψήφιος πρόεδρος των δικηγόρων ο κ. Γ. Μπαρτζώκης

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2013 17:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:34

Είμαστε υπέρ της αρχής  της επαγγελματικής ελευθερίας, υπογραμμίστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου της νέας παράταξης στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας των «Ελεύθερων δικηγόρων», με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Μπαρτζώκη, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ως προέδρου. Όπως τονίστηκε η απελευθέρωση εστιάζεται, μεταξύ άλλων:

-Στους τομείς καθορισμού αμοιβών για τους πάγια αμειβόμενους δικηγόρους σε τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και όχι για τους «μαχόμενους δικηγόρους» των δικαστηρίων που ζητούμε να παραμείνει το ποσό αναφοράς ελάχιστης αμοιβής..

-Της αποκλειστικότητας στην άσκηση νομικών  δραστηριοτήτων, αλλά με δυνατότητες επαγγελματικής συνεργασίας μεταξύ διάφορων κατηγοριών επαγγελμάτων ( πχ δικηγόρων και οικονομικών ελεγκτών)

-Της διαφημιστικής προβολής, όπως έχει κριθεί με την απόφαση  Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων…

-Η υποβοήθηση των  δικηγόρων που έχουν κάτω από 15 έτη διορισμένοι στο πρωτοδικείο Λάρισας να αναλαμβάνουν υποθέσεις του ν. 3869/2010 νόμου Κατσέλη…, 

-Η σταδιακή επιβολή ανασταλτικών παραγόντων από το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας προς τους νομικούς συμβούλους τραπεζών που είναι στο ίδιο τραπεζικό ίδρυμα άνω της δεκαπενταετίας  προκειμένου να παραιτηθούν αυτοβούλως  και να δώσουν την θέση τους σε άλλους ελεύθερους συνάδελφους μικρότερης ηλικίας.     

-Η απαγόρευση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας να είναι μόνιμοι ή κατά αποκοπή νομικοί σύμβουλοι σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία όσο διαρκεί η θητεία τους , ώστε  με την εκλογή τους να μην δημιουργούνται συνθήκες μεροληψίας υπέρ συμφερόντων των μεγάλων αυτών οργανισμών  εντολέων τους.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass