ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΕΚΛ-ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Μικρή η συμμετοχή, μεγάλη η απόγνωση

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2013 18:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:37

Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα, τόσο στη συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου, όσο και στην συγκέντρωση των ΕΚΛ-ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας –στη δεύτερη συγκέντρωση, η εικόνα ήταν σαφώς καλύτερη, καθώς συμμετείχε και η συντριπτική πλειοψηφία σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στους ΟΤΑ. Πάντως, το κυρίαρχο μήνυμα που προσπάθησαν να μεταφέρουν οι ομιλητές ήταν ότι οι διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο τομέα θα προσθέσουν χιλιάδες ανέργους στην ήδη μεγάλη λίστα της ανεργίας στην Ελλάδα, ενώ μια σειρά κοινωνικών αγαθών, όπως η δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλεια στα σχολεία, κατακρεουργούνται.

 Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψαν τις επιπτώσεις του πολυνομοσχεδίου οι κύριοι ομιλητές και στις δύο συγκεντρώσεις, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και τις οικογένειές τους, όσο και για την ίδια την κοινωνία. «Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, την τοπική αυτοδιοίκηση ή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Στόχος, είμαστε όλοι εμείς. Θέλουν εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και ελευθερίες», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Παπαποστόλου. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Τον κώδωνα κινδύνου για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και των δημοσίων παροχών σε υγεία-παιδεία έκρουσε –για ακόμη μία φορά- η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας και μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ, Αγγελική Δασκαλάκη, η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων πως «δίνουμε απάντηση με οργάνωση και αγώνα αντεπίθεσης, ως την τελική νίκη του λαού –αυτός είναι ο δικός μας δρόμος». Χαιρετισμό στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Λάρισας, Ζήσης Γκαραλιάκος.

Με το πέρας των ομιλιών, οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση των ΕΚΛ-ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ στην πλατεία Ταχυδρομείου δεν πραγματοποιήθηκε πορεία.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει αναχωρήσει ένα λεωφορείο για Αθήνα, προκειμένου Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα, ενώ και αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να αναχωρήσει το δεύτερο «κύμα», επίσης για τη συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις στην Αθήνα. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass