ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Εργα που έμειναν στη μέση...

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2013 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:36
 
 
Δρόμοι χαράχθηκαν μεν, αλλά δρόμοι δεν έγιναν ποτέ, σε δύο περιοχές του πρώην Δήμου Γιάννουλης (στον δρόμο για Αμπελώνα και στον δρόμο για Φαλάνη), οι οποίες αναπτύχθηκαν με νέες κατοικίες τα τελευταία χρόνια.
Βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και κάποιοι επένδυσαν σε αυτές, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι τελικά τα έργα υποδομής που έπρεπε να υλοποιήσει ο Δήμος, θα έμεναν στη μέση και θα τα παρατούσαν για χρόνια ημιτελή.
Χωματόδρομοι, κάνουν τη ζωή τους δύσκολη, λόγω της σκόνης, που είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν καθημερινά, ενώ το δίκτυο αποχέτευσης δεν ξεκίνησε ποτέ να κατασκευάζεται.
Παράλληλα καταγγέλλουν ότι έντονη είναι η δυσοσμία από τα χόρτα που σαπίζουν στα οικόπεδα με βλάστηση, περιμετρικά των σπιτιών τους, κάποια εκ των οποίων, όπως υποστηρίζουν, είναι δημοτικά.
«Μας ξέχασαν... εδώ και πάνω από έξι χρόνια», καταγγέλλουν οι ίδιοι, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι πρόσφατα απευθύνθηκαν και πάλι σε αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Λαρισαίων στη Γιάννουλη και τους απάντησε ότι δεν προβλέπεται κανένα έργο σε αυτές τις περιοχές.
Αναφέρουν δε, ότι τίθεται θέμα υγείας των ανθρώπων που ζουν εκεί, καθότι ορισμένοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τον προβληματισμό τους εκφράζουν παράλληλα και για την υγεία των παιδιών τους, που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παίζουν μέσα στη σκόνη των χωματόδρομων.
Τη χρόνια αναμονή ασφαλτόστρωσης των δρόμων, δεν άντεξαν κάποιοι απ΄ αυτούς και πήραν την πρωτοβουλία να το κάνουν μόνοι τους. Ειδικότερα, κάτοικοι μιας γειτονιάς, ήρθαν σε συμφωνία να ασφαλτοστρώσουν ένα κομμάτι δρόμου, με δικά τους έξοδα, περί τα εκατό μέτρα, ο οποίος διέρχεται μπροστά από τα σπίτια τους.
Βέβαια αυτή την οικονομική δυνατότητα δεν την έχουν όλοι οι κάτοικοι των δύο περιοχών, αλλά δεν αποτελεί και υποχρέωση κανενός να ασφαλτοστρώνει δρόμους, ενώ παράλληλα πληρώνει δημοτικά τέλη για υποδομές.
«Υπάρχουμε κι εμείς, εδώ! Ξεχασμένοι δημότες Λάρισας, κάπου στην... άκρη της Γιάννουλης, ποιος μας δίνει σημασία! Λάρισα δεν είναι μόνο το κέντρο της, όπου για εκεί υπάρχουν λεφτά για έργα...», αναφέρουν με παράπονο.
Λ. ΚΙΣΣΑΒΟΥ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass