«Ανεπιθύμητοι στη Λάρισα όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο»

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2013 20:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:32
 

Υπό κατάληψη ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, από εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, για το σχέδιο νόμου, που αφορά στις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και στην κατάργηση ειδικοτήτων στην επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση στη χώρα.

Επίσης, αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ, επισκέφθηκε την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Ρένα Καραλαριώτου, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου και ζητώντας παράλληλα να μεταφέρει στον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «φονιάς», όπως το χαρακτήρισαν.

Επισκέψεις, πραγματοποίησαν αντίστοιχα και στα γραφεία των βουλευτών του ν. Λάρισας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και κ. Χρήστο Κέλλα, απ΄ τους οποίους ζήτησαν να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι ανεπιθύμητοι στη Λάρισα.

Στο ψήφισμα που παρέδωσαν ,αναφέρονται τα εξής:

«Η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει ουσιαστικά τη Γενική Εκπαίδευση (Γενικό Λύκειο) και οδηγεί σε θάνατο την Τεχνική (ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ). Το ξήλωμα του Δημόσιου σχολείου άρχισε την Τρίτη 9-7-2013. Καταργούνται 46 ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. και οδηγούνται  2.500 εκπαιδευτικοί ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, σε απόλυση. Τον Σεπτέμβριο, όταν οι 1.000 περίπου μαθητές του νομού, των ανωτέρω τομέων, επιστρέψουν στο σχολείο. δε θα βρουν ούτε καθηγητές, ούτε τις ειδικότητες τις οποίες επέλεξαν.

Ταυτόχρονα γίνονται συγχωνεύσεις σχολείων, οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στην ανεργία «μαντρώνοντας» τους μαθητές σε πολυπληθή τμήματα. Οι μαθητές οδηγούνται σε ιδιωτικά σχολεία, για να αποκτήσουν το πτυχίο, πληρώνοντας αδρά, καταπατώντας το άρθρο 16 του συντάγματος για δωρεάν παιδεία.

Απαιτούμε να μην ψηφίσει κανείς από τους βουλευτές του Ν. Λάρισας, το πολυνομοσχέδιο-φονιά, που διαλύει την Τεχνική Εκπαίδευση.

Να τοποθετηθεί κάθε βουλευτής δημόσια, για την πρόθεση του στη διαδικασία της ψηφοφορίας, στην ολομέλεια της βουλής. Σε περίπτωση θετικής ψήφου θα είναι ανεπιθύμητος στην κοινωνία της Λάρισας.

Απαιτούμε να πραγματοποιηθεί έκτακτο Περιφερειακό συμβούλιο, πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των χιλιάδων απολύσεων εκπ/κων, της κατάργησης σχολείων, υπηρεσιών και οργανισμών στη Θεσσαλία.

Επισημαίνουμε ότι δεν αρκεί μόνο η συμπαράσταση, αλλά να βγει ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα απαιτεί τώρα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού καμία κατάργηση σχολείου.

Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση».

Στο ίδιο ψήφισμα, η Επιτροπή Αγώνα εκπαιδευτικών, της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, ενημερώνει ότι οι ειδικότητες που καταργούνται στα ΕΠΑΛ , είναι οι : Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθών Ιατρικών εργαστηρίων

Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, ενώ οι ειδικότητες των ΕΠΑ.Σ, είναι οι εξής:

Φυσικοθεραπευτών, Οδοντοτεχνιτών, Αισθητικής και κομμωτικής τέχνης, Αργυροχρυσοχοïας και Σχεδιασμού Εσωτερικών χώρων.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass