ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σε έντονη κινητικότητα οι δημοτικοί υπάλληλοι

*Νέα στάση εργασίας και γενική συνέλευση το πρωί της Παρασκευής

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2013 16:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:32

Με καταλήψεις καθημερινές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις οι δημοτικοί υπάλληλοι της Λάρισας συνεχίζουν τον αγώνα τους εναντίον των κυβερνητικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Ευρισκόμενοι σε διαρκή κινητικότητα, αντιδρούν στην «κινητικότητα» και τις απολύσεις που τους επιφυλάσσονται. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η θερινή περίοδος και οι άδειες, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με προεξάρχοντες φυσικά τους θιγόμενους αυτοί τη στιγμή δημοτικούς αστυνόμους και σχολικούς φύλακες αλλά και τη συμμετοχή των υπολοίπων καθώς όλοι νοιώθουν πλέον εξαιρετικά ανασφαλείς.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε η εξαγγελθείσα από την ΠΟΕ ΟΤΑ τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο. Ακολούθησε συνεδρίαση της διοίκησης του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων που αποφάσισε μεταξύ των άλλων να συγκαλέσει γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων στο Δήμο την Παρασκευή στις 8 το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Θα ισχύσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας όπως και την Δευτέρα το πρωί ενώ το Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί αποχή από την υπηρεσία όσων έχει προγραμματιστεί να κάνουν βάρδιες. Και την Τρίτη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες η υπηρεσία καθαριότητας λειτούργησε και η αποκομιδή απορριμμάτων διεξαγόταν σχεδόν κανονικά. Με την αποχή του Σαββατοκύριακου όμως, την απεργία της Τρίτης και τη στάση της ΠΟΕ ΟΤΑ να σκληραίνει, ενδεχομένως να ανακύψει και πρόβλημα σκουπιδιών στους δρόμους, το οποίο μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής.

Ο Απ. Καλογιάννης

Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ενωτική Πρωτοβουλία’’ Απ. Καλογιάννης είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «πριν τη σημερινή σοβαρή συζήτηση για τις απολύσεις στους ΟΤΑ, έχω να δηλώσω ότι καμιά απόλυση εργαζομένου να μη γίνει δεκτή. Τέρμα οι συμβιβασμοί της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, και ανάμεσά τους και του κ. Τζανακούλη, που δέχτηκε την κινητικότητα και τώρα τρέχει να σβήσει την φωτιά. Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πεθαίνει. Θα το πω για μια ακόμη φορά: χρειάζεται μέτωπο υπεράσπισής της, μέτωπο υπεράσπισης του Δήμου μας, και ανατροπής προσώπων και των πολιτικών που αυτά εφαρμόζουν. Όσοι απέχουν, θα έχουν τις ευθύνες τους. Η παράταξή μας, προς την κατεύθυνση αυτή, θα αναλάβει πρωτοβουλίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass