ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ, ΔΕΝ ΒΡΟΜΙΣΕ Η ΠΟΛΗ

«Καθαρές» οι εκλογές του Σεπτεμβρίου

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 23:20

 

Λιγότερο χαρτί και αφίσες άφησαν στο πέρασμά τους οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 2015, αν εξαιρέσουμε το δημοψήφισμα, φαίνεται ότι ήταν πιο καθαρή. Αν και στα κόμματα διανεμήθηκε η ίδια ποσότητα προεκλογικού υλικού σε σχέση με τις περασμένες εκλογές του Ιανουαρίου ο περιορισμένος χρόνος από ότι φαίνεται, η μικρή δηλαδή προεκλογική περίοδος ήταν η «αιτία» να μείνει η πόλη χωρίς πολλά σκουπίδια και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αφισορύπανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων δόθηκε μεγαλύτερη βάση στην τοποθέτηση αφισών και λιγότερο στο μοίρασμα προεκλογικών φυλλαδίων, εξαιτίας όπως προαναφέρθηκε τής μικρής προεκλογικής περιόδου.

Δημοτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας όλες αυτές τις ημέρες προχωρούν σε καθαίρεση αφισών, αεροπανό και άλλων διαφημιστικών, εφαρμόζοντας τον νόμο και κρατώντας την πόλη καθαρή.

Εκτός όμως από το κέντρο της πόλης και τις συνοικίες, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Λαρισαίων την περασμένη Δευτέρα κλήθηκαν να καθαρίσουν και τα εκλογικά τμήματα. Συνολικά στη Λάρισα υπήρξαν 474 εκλογικά τμήματα, 1 κατάστημα κράτησης, και 52 Στρατιωτικές Μονάδες, καθώς οι στρατιώτες των ψηφίζουν στον τόπο που υπηρετούν. Στη Λάρισα υπήρξαν και τέσσερα τμήματα ετεροδημοτών.

«Κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε για να φέρουμε την πόλη στην αρχική της κατάσταση», δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καλτσάς για να προσθέσει ότι «σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου οι συγκεκριμένες εκλογές άφησαν πίσω τους λιγότερο προεκλογικό υλικό». Προκειμένου να αποφευχθεί η ρύπανση οι υπεύθυνοι Καθαριότητας του Δήμου αποφάσισαν να βγάλουν ένα επιπλέον δρομολόγιο αποκομιδής των απορριμμάτων την περασμένη Κυριακή, ενώ την εικόνα της πόλης φρόντισαν και οδοκαθαριστές. «Η προεκλογική περίοδος και οι εκλογές κύλησαν ομαλά στον Δήμο μας. Τα κόμματα συμπεριφέρθηκαν με πολιτικό πολιτισμό και είχαμε άψογη συνεργασία», κατέληξε ο Νίκος Καλτσάς.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass