ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στο νομοσχέδιο για τις φυλακές και την μικρή ΔΕΗ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2014 16:18 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:46

 

 

«Είναι ένα νομοσχέδιο, που καταργεί κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα κρατουμένων και εισάγει φασιστικής έμπνευσης ρυθμίσεις, αυτό που προωθεί η συγκυβέρνηση για τις φυλακές και τον αγώνα των κρατουμένων». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «εκδικητικό, που με εξαιρετικές ρυθμίσεις κατηγοριοποιεί τους κρατούμενους στοχεύοντας στην ηθική και φυσική εξόντωση τους και ζητά την άμεση απόσυρσή του».

Σε άλλη ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά να μην περάσει το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» και καλεί εργαζόμενους και λαό να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για ένα απεργιακό κίνημα διαρκείας.

Για τις φυλακές

Αναλυτικότερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζει τα εξής: «Η κυβέρνηση ΝΔ, Πασοκ - Ελιάς και Τραπεζιτών, παρά τη σκληρή εκλογική της καταδίκη, συνεχίζει με αμείωτη ένταση το πογκρόμ μέτρων ενάντια σε κάθε εργατικό, λαϊκό και δημοκρατικό δικαίωμα. Αναβαθμίζει συνεχώς την καταστολή (αστυνομική, ποινική-δικαστική, σωφρονιστική) και υποβαθμίζει, έως ευτελίζει, το ίδιο το σύστημα του αστικού κοινοβουλευτισμού, το Σύνταγμα και τους νόμους. Μετά το  εσπευσμένο, σκόπιμο και απαράδεκτο κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής, εισάγει προς ψήφιση μια σειρά κρίσιμων νομοσχεδίων, όπως αυτά για το ξεπούλημα της ενέργειας, των αιγιαλών, αλλά και το ν/σ για τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας, τύπου Γ, για τα Λευκά Κελιά ελληνικής εκδοχής. Ένα νομοσχέδιο, που καταργεί κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα κρατουμένων και εισάγει φασιστικής έμπνευσης ρυθμίσεις, όπως, μεταξύ άλλων: καθεστώς πλήρους απομόνωσης για συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων και υποδίκων (κατά κύριο λόγο πολιτικοί και απείθαρχοι κρατούμενοι), μια φυλακή μέσα στην φυλακή,  στέρηση αδειών, ημιελεύθερης διαβίωσης, μεροκαμάτων, δικαιώματος επικοινωνίας, θεσμοποίηση του ρόλου του καταδότη με εισαγωγή ευνοϊκών ρυθμίσεων για αυτούς τους ποινικούς αδικηματίες, που θα καταδίδουν εμπλεκόμενους σε πράξεις πολιτικής βίας. Την ίδια στιγμή, που όλο αυτό το εγχείρημα αναδεικνύεται και σε μια τεράστια οικονομική επιχείρηση κατασκευής-συντήρησης κτιρίων και υποδομών και ιδιωτικοποίησης παρεχομένων υπηρεσιών (φύλαξη, τροφοδοσία κλπ). Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το εκδικητικό αυτό νομοσχέδιο, που με εξαιρετικές ρυθμίσεις κατηγοριοποιεί τους κρατούμενους στοχεύοντας στην ηθική και φυσική εξόντωση τους και ζητά την άμεση απόσυρσή του. Συμμετέχει σε συλλογικές δράσεις, που στόχο έχουν να αποτραπεί η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο δεν βρήκε ούτε έναν υποστηρικτή από τους φορείς, που είχαν κληθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Στέκεται δίπλα στον αγώνα των κρατουμένων, για όσο αυτός διαρκέσει, που αποφάσισαν με κόστος να αντισταθούν στην επιβολή αυτού του σωφρονιστικού μεσαίωνα, ξεκινώντας από τις 23 Ιούνη απεργία πείνας. Ζητάμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους. Γιατί, σε αυτήν την περίπτωση, η έμπρακτη αλληλεγγύη των «έξω» πάει χέρι χέρι με την αντίσταση και μαχητικότητα των «μέσα».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ

Σε άλλη ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητά να μην περάσει το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» και καλεί εργαζόμενους και λαό να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για ένα απεργιακό κίνημα διαρκείας.

Σύμφωνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ «το νομοσχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί  ένα σημαντικότατο βήμα στην πορεία «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» δηλαδή τη διαχείριση και εκμετάλλευση αυτού του στρατηγικού για την κοινωνία και την οικονομία αγαθού από κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι συνέχεια του σταδιακού ξεπουλήματος της ΔΕΗ μέσω του χρηματιστήριου και της παράδοσης του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ. Η πάλη για να μην περάσει το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τους εργαζόμενους το επόμενο διάστημα. ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για ένα απεργιακό κίνημα διαρκείας, πέρα από κάθε γραφειοκρατική υπονόμευση, με στόχο την ανατροπή του νομοσχεδίου, το άνοιγμα του δρόμου για την συνολική ανατροπή των αντεργατικών μέτρων της περιόδου, συνολικά του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της κυβέρνησης τους. Για να εξασφαλιστούν οι στόχοι αυτοί απαιτείται ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει:

α) Επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ και εθνικοποίηση συνολικά του τομέα παραγωγής ενέργειας . Έξω οι ιδιώτες παραγωγοί που φέσωσαν τους καταναλωτές και την ΔΕΗ και φυσικά λειτουργούν με αποκλειστικό κριτήριο τα κέρδη, σε βάρος των κοινωνικών αναγκών.

β) Η ΔΕΗ και συνολικά ο εθνικοποιημένος τομέας της ενέργειας πρέπει να λειτουργεί για τον λαό, όχι για τους ιδιώτες παραγωγούς, που ζουν από την εκμετάλλευση της ΔΕΗ, του υποτιθέμενου ανταγωνιστή τους. Μόνο την τετραετία 2010-2013 η ΔΕΗ προικοδότησε με 5 δις ευρώ (3.5% του ΑΕΠ) τους ιδιώτες παραγωγούς, την ίδια ώρα που αύξησε την τιμή του ρεύματος κατά 44%!!, για τα νοικοκυριά, τους μικρομεσαίους καταναλωτές κλπ. Για αυτό απαιτείται εργατικός και λαϊκός έλεγχος, λειτουργία για τα συμφέροντα των εργαζομένων, όχι για τους ιδιώτες επιχειρηματίες.

γ) Πάλη ενάντια στην «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» που επιβάλλει η ΕΕ, και αποτελεί το πλαίσιο για επιβολή όλων αυτών των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Καμιά εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ (ενδεικτικά, 92/1996, 54/2003, 72/2009). Και στην περίπτωση της ΔΕΗ αποδεικνύεται ακόμα μια φορά πως η πάλη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα μας φέρνει μπροστά στην αναγκαιότητα για απειθαρχία, ρήξη και αποδέσμευση από το μηχανισμό καπιταλιστικής ολοκλήρωσης και ιμπεριαλιστικής επιβολής, της ΕΕ.

δ) Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και όλων των μνημονιακών νόμων και δεσμεύσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass