Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Πέτρου και Παύλου Λάρισας

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2014 20:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:38

Με λαμπρότητα θα γίνουν και φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο φερώνυμο ιερό ναό στη συνοικία Νεάπολης της Λάρισας. Από σήμερα Δευτέρα ξεκίνησε η λατρευτική εβδομάδα, που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου. Καθημερινά τελούνται, το πρωί  θεία λειτουργία και το απόγευμα ο εσπερινός και εναλλάξ η ακολουθία των Χαιρετισμών και η παράκληση των Αγίων.

Η ΚΑΡΑ

Η χαριτόβρυτη τίμια κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, από την Εύβοια, θα φιλοξενηθεί  στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό από την Πέμπτη 26 Ιουνίου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουνίου. Σε ανακοίνωση του ιερού ναού, αναφέρονται:

Γνωστή ανά το πανελλήνιο η οσιακή μορφή του γέροντος κτήτορος της σεβάσμιας ιεράς μονής, που βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Εύβοιας και συρρέουν πλήθη πιστών, επικαλούμενοι την χάρη και ευλογία του οσίου. Η εν λόγω ιερά μονή διαδραμάτισε ένα σπουδαίο και σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα στα χρόνια της σκλαβιάς, όπου έγινε τόπος και καταφυγή, για τους ταλαίπωρους κατοίκους της περιοχής. Ιδιαίτερα για τα σκλαβόπουλα, όπου ο απλοϊκός καλόγερος του μοναστηριού, ζωντάνευε την αποσταμένη ελπίδα για λευτεριά, στις καρδιές των σκλαβωμένων ελλήνων. Το μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ είχε την ξεχωριστή ευλογία, να δεχτεί στους κόλπους του, καταξιωμένους μοναχούς και ασκητές, όπως την οσιακή μορφή του μακαριστού γέροντος ιερομονάχου π. Ιακώβου Τσαλίκη.»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 7.30 μ. μ., θα ψαλθεί ο εόρτιος εσπερινός με αρτοκαλσία και την Κυριακή το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 8.30 το βράδυ η λιτάνευση της εικόνας των αγίων και της Τιμίας Κάρας του οσίου. Με την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθήσει ιερή αγρυπνία. Όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων, θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μετά του ιερού κλήρου. Επίσης, με μέριμνα της νεανικής κίνησης της ενορίας, θα λειτουργήσει έκθεση με πλούσια συλλογή ειδών ευλαβείας.    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass