Η ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ

Τα Starbucks τρέμουν τα Mikel

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2014 19:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:38

Εξαιτίας της αύξησης της τιμής του καφέ ο κολοσσός Starbucks ετοιμάζεται να κάνει αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο, αναφέρει η Wall Street Journal. Παντού, εκτός από την Ελλάδα, όπου ο σκληρός ανταγωνισμός που η εταιρεία δέχεται από τα Mikel την οδηγεί σε σημαντικές μειώσεις στον τιμοκατάλογο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, το οποίο βασίζεται σε οικονομική έκθεση της Wall Street Journal, ο λόγος που οι τιμές των Starbucks αυξάνονται σε όλα τα σημεία πώλησης, πλην της Ελλάδας δεν είναι άλλος από τα Mikel, που μόλις πριν από δύο χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός ότι η λαρισαϊκή αλυσίδα, που έχει κατακτήσει όλη την Ελλάδα, έχει πολύ χαμηλές τιμές σε σχέση με τον αμερικάνικο κολοσσό, αλλά και το ότι οι Έλληνες προτιμούν να στηρίξουν μια τοπική επιχείρηση έχει θορυβήσει τους υπεύθυνους των Starbucks. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, η ελληνική επιχείρηση κερδίζει συνεχώς μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα του Forbes το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο. «Τα Mikel ξεκίνησαν το 2008, από τη Λάρισα, μια βόρεια ελληνική πόλη, όπου η κατανάλωση καφέ είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία» σημειώνει ο δημοσιογράφος, «και προσπάθησαν να «αναπαράγουν» το μοντέλο των Starbucks από πολλές απόψεις: άνετα καταστήματα σε κεντρικά σημεία, ποικιλία καφέ και χυμών, και καλά εκπαιδευμένους υπαλλήλους με μαύρες στολές.

Πιο συγκεκριμένα, τα Mikel φαίνεται να είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους νέους, βοηθώντας την εξάπλωση της εταιρείας και την αλματώδη ανάπτυξή τους, νικώντας με διαφορά τα Starbucks.η ταχεία εξάπλωση της νέας αλυσίδας φαίνεται να έχει βάλει σε θέση άμυνας τα Starbucks, τροφοδοτώντας έναν πόλεμο τιμών που δεν συναντάται σε άλλες αγορές του εξωτερικού. Τα Mikel κάνουν πολλές εκπτώσεις στα προϊόντα τους, κάτι που όπως είναι λογικό φέρνει πελάτες. Το ερώτημα στο μυαλό κάποιων ειδικών της ελληνικής βιομηχανίας franchise είναι αν τα Starbucks θα έχουν την ίδια τύχη με τα McDonalds, ή ακόμη χειρότερα, αν τα Mikel θα ταξιδέψουν μέχρι την Αμερική, ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μελλοντικά» καταλήγει το άρθρο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass