Συζητήθηκαν οι ενστάσεις για τις εκλογές στους δικηγόρους

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2014 23:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:30

Αν και παραιτήθηκε από την ένσταση της, συζητήθηκε σήμερα από το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας τα αίτημα της υποψήφιας προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττας Μπασδέκη, κατά της μη εκλογής της ως μέλους του ΔΣ του συλλόγου. Η υποψήφια πρόεδρος δήλωσε στο δικαστήριο ότι παραιτείται από την ένστασή της και ότι αν κριθεί ότι δεν είναι δυνατή η παραίτηση της, πάλι δεν θα παραστεί επί της ουσίας.

Επέμεινε όμως στο αίτημά του, με την κύρια παρέμβαση που είχε κάνει, ο επίσης υποψήφιος πρόεδρος κ. Γ. Μπαρτζώκης, ο οποίος και εκείνος ζητά να εκλεγεί στο ΔΣ του συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι ο σχετικός πρόσφατος νόμος για τις εκλογές των δικηγόρων, είναι αντισυνταγματικός.  Μετά τη δήλωση της κ. Νικολέττας Μπασδέκη ότι παραιτείται του δικογράφου, ο κ. Γ. Μπαρτζώκης επέμεινε στην κύρια παρέμβαση του και υποστήριξε στο δικαστήριο τα εξής: Υπάρχει τεράστια ασάφεια για την τύχη των υποψηφίων προέδρων του ΔΣ Λάρισας, που δεν εκλέγονται από την πρώτη φορά. Ο σχετικός νόμος είναι αντισυνταγματικός, γιατί καταπατούνται οι αρχές: της αναλογικότητας, της ισότητας και της αντιπροσωπευτικότητας  της ψήφου. Δεν δικαιολογούνται οι αποκλεισμοί των ηττηθέντων υποψηφίων προέδρων από το ΔΣ. Δεν καθορίζεται εκλογικό μέτρο, παραβιάζονται τα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος. Δεν αναφέρει ρητά ο νόμος ότι απαγορεύεται στους υποψήφιους προέδρους να μετέχουν στο ΔΣ του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass