«Φτου σου κοπέλα μου και να προσέχεις στον δρόμο!»

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2014 14:56 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:28

Μπορεί να βάλει και εσωτερικό…υαλοκαθαριστήρα στο αστικό λεωφορείο που οδηγεί, για να αντιμετωπίσει τα..ξεματιάσματα των έκπληκτων επιβατών! Η 27χρονη Ιωάννα Ντελλή είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός, στα αστικά λεωφορεία της Λάρισας και το «φτου» των επιβατών, πέφτει «σύννεφο», αυτό τον καιρό, που κάνει τα εκπαιδευτικά δρομολόγια.

Με συμπαραστάτη τον πατέρα  της Κώστα Ντελλή, που είναι και εκείνος οδηγός αστικού, που τη συμβουλεύει και την καθοδηγεί, ετοιμάζεται να αναλάβει κανονικά υπηρεσία από την 1η Ιουλίου. Ιστορική η πρωτιά, για ένα ακόμη επάγγελμα, που στην Αθήνα και στο εξωτερικό, έχει από χρόνια, κατακτηθεί και από γυναίκες. Η Ιωάννα είχε προϋπηρεσία και στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Κεντρικής Πλατείας της Λάρισας κι ο πατέρας της εργάστηκε και στη Γερμανία, σε αστικά λεωφορεία στο Μόναχο. Τη συναντήσαμε στην Κεντρική Πλατεία, πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο με το Νο 2, έχοντας κοντά της τον περήφανο πατέρα της και παρουσία του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχ. Σακελλαρίου. Να, τι μας είπε:

«Κάθε αρχή και δύσκολη. Αν υπάρχει θέληση και προσπάθεια, μπορείς να τα καταφέρεις. Ο κόσμος με αντιμετωπίζει πολύ ευχάριστα και οι δικές μου εντυπώσεις είναι θετικές. Μερικοί με..ξεματιάζουν όταν κατεβαίνουν από το λεωφορείο. Με φτύνουν για να μη βασκαθώ και με σταυρώνουν!    

Είμαι 27 χρόνων, με σπουδές και πτυχίο διεθνούς εμπορίου από το ΤΕΙ Καστοριάς. Τελείωσα πριν 3 χρόνια και σκέφτηκα να ακολουθήσω το επάγγελμα του πατέρα. Η δουλειά του πατέρα μου, η εμπειρία από τη Γερμανία, όπου ήταν οδηγός λεωφορείου, με έκανε να τολμήσω να κάνω αυτή την κίνηση. Γενικά μ’  αρέσει να οδηγώ το δικό μου όχημα. Μου άρεσε να οδηγώ και μέσα στην πόλη. Τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ είναι σύγχρονα, άνετα, εύκολα στην οδήγηση και από τη δουλειά μου στα εκδοτήρια εισιτηρίων, είχα μια σχέση άμεση με τα αστικά…»

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μ. Σακελλαρίου, ανέφερε τα εξής: «‘Ήταν σκέψη μας από πολλά χρόνια. Βλέπαμε στο εξωτερικό και στην Αθήνα γυναίκες να οδηγούν με πολύ επιτυχία λεωφορεία και μάλιστα και τα διπλά. Υπάρχουν και στατιστικές ότι ο κόσμος τις αγκαλιάζει με πολλή εμπιστοσύνη και με γυναίκες οδηγούς δημιουργούνται λιγότερα προβλήματα. Έτσι, όταν εκφράστηκε η επιθυμία της Ιωάννας, που είναι κόρη μετόχου του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και εργάζεται και ο ίδιος ως οδηγός στο αστικό, να εργασθεί ως οδηγός στο λεωφορείο, το αγκαλιάσαμε με χαρά. Την ενθαρρύναμε μάλιστα και τελικά το αποτέλεσμα, μας δικαιώνει. Είναι η πρώτη γυναίκα οδηγάς αστικού λεωφορείου στη Λάρισα. Από τις πρώτες μέρες, φάνηκε η πλήρης αποδοχή της, από το επιβατικό κοινό. Ο κόσμος ανεβαίνοντας, ένιωθε αρχικά μια έκπληξη, βλέποντας γυναίκα στο τιμόνι. Γρήγορα γινόταν θαυμασμός και όταν κατέβαιναν, πολλοί πήγαιναν στην οδηγό, τη συνέχαιραν και της εύχονταν κάθε επιτυχία. Μάλιστα, αρκετοί, τη σταύρωνα και την …ξεμάτιαζαν!

Από την πλευρά μας, η διοίκηση αγκαλιάζει αυτή τη «στροφή» του αστικού, ιδιαίτερα, γιατί πιστεύει πάντα στην αναβάθμιση, των -έτσι κι αλλιώς ποιοτικών- υπηρεσιών του αστικού ΚΤΕΛ. Με τη νέα πραγματικότητα, μπορεί να προσθέσει μία ακόμα ποιοτική διαφορά, η υπηρεσία της Ιωάννας. Μπορεί να δείξει ότι προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καμιά φορά οι άνδρες οδηγοί, οι γυναίκες τα επιλύουν με ένα διαφορετικό τρόπο, προς όφελος της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού. Δεν αντιμετώπισε, ως τώρα, κανένα πρόβλημα στο στάδιο της εκπαίδευσης, την τήρηση των δρομολογίων, στους χρόνους, στις πληροφορίες που δίνει στο επιβατικό κοινό, είναι άψογη. Πιστεύουμε οτι η επιτυχία θα είναι απόλυτη. Από την 1η Ιουλίου ξεκινάει κανονικά την εργασία της και μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση της.»

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

      

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass