M. Χαρακόπουλος: Η Πολιτεία να στηρίξει τους ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2014 19:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:24

 

Ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εορτάζεται ανήμερα των Αγίων Πάντων. Μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και τη σεμνή εκδήλωση στο αστυνομικό μέγαρο της Λάρισας, ο πρώην Υπουργός συνομιλώντας με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας υποστράτηγο Γεώργιο Σουγλιέρη, και τον πρόεδρο αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας  Ν. Λάρισας κ. Βασίλη Διβάνη, τους ευχαρίστησε για τις διαχρονικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και την εκτέλεση του καθήκοντος από τους Έλληνες αστυνομικούς με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής:

«Η Ημέρα Τιμής των αποστράτων αστυνομικών είναι η ελάχιστη αναγνώριση της  Πολιτείας στην προσφορά τους στην πατρίδα. Μας υπενθυμίζει τις αξίες που υπηρετούν: την τάξη, την ευνομία και την κοινωνική γαλήνη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επιτελούν με αυταπάρνηση τα καθήκοντα που τους έχει αναθέσει η Πολιτεία. Σε μια εποχή που τα προβλήματα της ασφάλειας έχουν οξυνθεί σε πρωτόγνωρο βαθμό, και που το έγκλημα έχει διεθνοποιηθεί και αποκτήσει αγριότερη μορφή, ο αστυνομικός καλείται να προστατεύσει τον πολίτη, θέτοντας συχνά σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Ενώ την ίδια ώρα, η οικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά το εισόδημά του, δημιουργώντας πρόσθετα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, η Πολιτεία οφείλει να στέκεται κοντά στους ανθρώπους της ΕΛΑΣ, τόσο με την ηθική στήριξη που είναι αυτονόητη για την αποδοτική λειτουργία του σώματος, όσο και με την πλέον εφικτή, δεδομένης της δημοσιονομικής στενότητας, διόρθωση των αδικιών που υπέστησαν από τις μισθολογικές περικοπές. Ταυτόχρονα, βεβαίως, τα φαινόμενα διαφθοράς και υπέρβασης καθήκοντος από αστυνομικούς, θα πρέπει να τιμωρούνται σύμφωνα με το νόμο, ώστε το όνομα της ΕΛΑΣ να είναι αυτό που όλοι μας επιθυμούμε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μεμονωμένες περιπτώσεις επίορκων αστυνομικών ή οργάνων της τάξης που συμπεριφέρθηκαν κατά τρόπο που δεν συνάδει με το λειτούργημά τους δεν πρέπει να οδηγεί σε ισοπεδωτικές γενικεύσεις και ανυπόστατα συμπεράσματα, που δεν έχουν σχέση με την πραγματική ποιότητα των αστυνομικών μας».    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass