ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες στις Εφορίες

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2014 22:48 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:20

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτό χθες το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την υπ. αριθμ. 1584/2014 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργείου, που υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι οι καθαρίστριες απολύθηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στις 23 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Πρωτοδικείου που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών

ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ απολυμένων καθαριστριών και αστυνομικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όταν έγινε γνωστή η απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν δυο καθαρίστριες. Η μία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, στη δε δεύτερη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στα επεισόδια τραυματίστηκε και φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Γιώργο Βαρεμένο, Θανάση Πετράκο και Δημήτρη Γελαλή και τις Νάντια Βαλαβάνη και Μαρία Τριανταφύλλου, για το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών. Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι βουλευτές ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών. Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της «υπεραντίδρασης και δυσανάλογης χρήσης βίας» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ  ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, παρότι τούς επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητά του.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass