ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

ΝΔ Λάρισας: Ο Δήμος Λαρισαίων «χαρίστηκε»

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2014 1:31 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:15
 
Της Μαρίνας
Αποστολοπούλου
Ο Δήμος Λαρισαίων και η απώλειά του, υπήρξε-ως ήταν φυσικό- το επίκεντρο της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ της ΝΔ Λάρισας, καθώς και της Πολιτικής Επιτροπής, που είχε ως θέμα την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών για τον Νομό Λάρισας.
Η γενική αίσθηση; Ότι ο Δήμος «χαρίστηκε» λόγω λανθασμένων χειρισμών και παρασκηνίου. Το γενικό συμπέρασμα; Ότι τα αποτελέσματα του Δήμου Λαρισαίων επηρέασαν τόσο τα ποσοστά της Περιφέρειας στον Νομό όσο και τα ποσοστά των ευρωεκλογών καθώς λειτούργησε η αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων. Διότι αν δεν είχε χαθεί ο Δήμος της Λάρισας η συνολική εικόνα της ΝΔ στον Νομό θα ήταν διαφορετική, από τη στιγμή μάλιστα που «κέρδισε» και τους Δήμους Κιλελέρ και Ελασσόνας.
Προβληματισμός, διατύπωση απόψεων σχεδόν από όλους τους συμμετέχοντες, «καταγγελίες», προτάσεις αλλά και διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι οι δυο βουλευτές δεν ήταν παρόντες στην προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε Παρασκευή βράδυ και τελείωσε... Σάββατο πρωί, αφού ολοκληρώθηκε μετά την 12η βραδινή.
 Τελικά από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δημήτρη Παπαευθυμίου, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας Γιώργο Ζιαράγκα και τον τομεάρχη Λάρισας και Καρδίτσας Σπύρο Δεσύλλα λήφθηκε η απόφαση να κριθεί η συνεδρίαση ως «συνεχιζόμενη» προκειμένου την επόμενη φορά να είναι παρόντες και οι δύο βουλευτές.
«Ρηξικέλευθη» μεταξύ άλλων πρόταση τέθηκε από ορισμένους: Στην επόμενη συνεδρίαση εκτός από τους δυο βουλευτές να κληθούν να μετάσχουν και ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης καθώς και η Ρένα Καραλαριώτου που ως γνωστόν πέρασε στη δεύτερη Κυριακή, αφού άλλωστε και οι δύο είναι μέλη του κόμματος.
«ΧΡΙΣΜΑ» ΚΑΙ
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ»
Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά μέλη της ΝΟΔΕ έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τις συζητούμενες δημοσκοπήσεις που είχε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και για το γεγονός ότι δόθηκε ανοιχτά το χρίσμα στον νυν δήμαρχο Λαρισαίων.
Μάλιστα επί του θέματος τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τεμπών Κ. Λανάρας, ο όποιος ανέφερε ότι ήταν λάθος που δόθηκε το χρίσμα για τον Δήμο Λαρισαίων και αναρωτήθηκε ποια ήταν αυτά τα γκάλοπ που είχε ο Α. Παπαμιμίκος που έδιναν τον Δήμο στον Κ. Τζανακούλη.
Ενώ οι «απορίες» ξεκίνησαν από την περίοδο πριν ακόμη της ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να μην κατεβούν τρεις συνδυασμοί για τον Δήμο από γαλάζιας πλευράς αλλά ένας. Δόθηκαν οι σχετικές πληροφορίες του «χρονικού» και όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Γ. Ζιαράγκας, οι προσπάθειες δεν τελεσφόρησαν γιατί οι προσωπικές φιλοδοξίες των ενδιαφερομένων υπερίσχυσαν.
 Πολλή συζήτηση με πολλές τοποθετήσεις-μαρτυρίες, έγινε για τα όσα συνέβησαν μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής στο παρασκήνιο πέριξ του Δήμου με ποικίλες αναφορές σε «κρούσματα» όχλησης ψηφοφόρων και γενικότερα των χειρισμών που έγιναν από πλευράς του Κ. Τζανακούλη.
Ενώ όσον αφορά στη Ρένα Καραλαριώτου κάποιοι διατύπωσαν την άποψη ότι θα έπρεπε να έχει πάρει η ίδια τηλέφωνο όλους τους υποψηφίους των συνδυασμών Τζανακούλη και Διαμάντου μετά την πρώτη Κυριακή.
ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ;
Εξάλλου στο πλαίσιο της συζήτησης, διατυπώθηκαν και προβληματισμοί για το «αν» θα πρέπει να τεθεί θέμα διαγραφών κάποιων στελεχών, με τον Δημήτρη Παπαευθυμίου να επισημαίνει ότι και βάσει καταστατικού τέτοια δικαιοδοσία δεν έχει η ΝΟΔΕ, ενώ θα πρέπει αν τεθεί τέτοιο ζήτημα να αντιμετωπιστεί κεντρικά.
Ωστόσο επειδή πολύ λόγος γίνεται περί των όσων παρασκηνιακά συνέβησαν αλλά επίσημες καταγγελίες δεν υπάρχουν, ζητήθηκε στην επόμενη συνεδρίαση-που μπορεί να γίνει την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα- που θα είναι παρόντες και οι βουλευτές, όποιος αποδεδειγμένα έχει να καταθέσει εγγράφως παρόμοιες καταγγελίες, να το πράξει γιατί μόνον τότε μπορούν να κινηθούν οι όποιες διαδικασίες.
Επίσης συζητήθηκε και η «εμπλοκή» που υπήρξε στον Δήμο Φαρσάλων όπου εμπλέκεται και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων Γιώργος Αγγελακόπουλος, ο οποίος όμως αποποιήθηκε των ευθυνών και έδωσε τη δική του εκδοχή για τα εκεί γεγονότα.
ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Το θέμα της απουσίας των βουλευτών, έθεσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο Γιώργος Αδαμούλης, ο οποίος παρατήρησε ότι δεν μπορεί να γίνει σωστή αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων χωρίς την παρουσία των δύο βουλευτών του κόμματος και ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση και εφόσον αυτό δεν συνέβη, αποχώρησε.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η συνεδρίαση έχει και συνέχεια και όπως ανέφερε το προεδρείο ο προγραμματισμός θα γίνει έτσι ώστε να μπορούν και οι δυο βουλευτές-οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για τη συνεδρίαση αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν- να είναι παρόντες ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποτίμησης.
Τώρα, αν τελικά οι οποίες «ευθύνες» αποδοθούν -«αν» αποδοθούν -θα έχουν «ονοματεπώνυμο», θα δείξει.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass