«Χτύπημα» σε Ενεργούς Πολίτες και μικροπαραγωγούς

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2014 20:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:13

Της Λένας Κισσάβου

Ως προσπάθεια να διαλύσουν τα κινήματα «Ενεργών Πολιτών» στη χώρα μας, που διαθέτουν προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες, αλλά και να βάλουν «ταφόπλακα» στους μικρούς παραγωγούς, ερμηνεύουν την ψήφιση του νόμου 4264, όλοι οι Ενεργοί πολίτες της Ελλάδος, που συστρατεύθηκαν ζητώντας την κατάργησή του.

Στη Λάρισα, συναντήθηκαν εκπρόσωποι κινημάτων πολιτών από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Βέροια, Αλεξάνδρεια, Κατερίνη, Βόλο, Τρίκαλα, Λαμία κ.α.), καταγγέλλοντας το γεγονός και σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο «Στέκι Αλληλεγγύης» των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, υποστήριξαν ότι, θα αγωνιστούν και θα κινητοποιηθούν δυναμικά για να μην εφαρμοστεί ο νόμος, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα: «Το κίνημα δεν θα χαθεί… Θα αγωνιστούμε γι αυτό που ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια και το οποίο χτίσαμε με μεγάλο αγώνα. Θα είναι ένας σκληρός αγώνας και γι αυτό ζητούμε να σταθούν δίπλα μας όλοι οι πολίτες, με την παρουσία τους, στις διανομές προϊόντων που θα συνεχίσουμε, προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο».

Συμβολικά μάλιστα, όλα τα κινήματα πανελλήνια, θα πραγματοποιήσουν διάθεση πατάτας, στα σημεία που συνήθως χρησιμοποιούν για τη διάθεση προϊόντων στους καταναλωτές, σε κάθε πόλη, το Σάββατο 14 Ιουνίου, ως μορφή αντίδρασης.

Παράλληλα δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν στη σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, τους βουλευτές και προς όλους τους αρμόδιους φορείς, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά είναι και μόνο η αρχή…

Ο νόμος 4264, που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα, περί «Ασκησης εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος» και αφορά άδειες διάθεσης προϊόντων από παραγωγούς, απαγορεύει ουσιαστικά τους παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντας τους μόνοι τους στην αγορά και τους υποχρεώνει να τα διαθέτουν σε μεγαλέμπορους (μεσάζοντες) με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό στην αύξηση της τιμής τους όταν φτάσει στον καταναλωτή. Με αυτό τον τρόπο πλήττονται τόσο οι μικροπαραγωγοί, όσο και οι πολίτες που αγόραζαν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, μέσω της δράσης των Ενεργών Πολιτών», χωρίς μεσάζοντες.

«Το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με τον υπό ψήφιση νόμο για την καλλιέργεια γενετικώς τροποποιημένων προϊόντων, είναι η χαριστική βολή στην προσπάθεια του παραγωγού για την επιβίωσή του», υποστήριξαν οι Ενεργοί Πολίτες, ζητώντας παράλληλα να ενεργοποιηθούν εναντίον αυτού του νόμου και οι αγρότες.

Στην συνέντευξη τύπου, εκφράστηκε επίσης η αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης, να επιτρέψει και στη χώρα μας την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass