Ζητούν πρόσθετη αποζημίωση οι δικαστικοί υπάλληλοι

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2014 22:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:11

Παράταση του διαστήματος λειτουργίας των εκλογικών συνεργείων στα δικαστήρια της Λάρισα και του Βόλου  και την έκδοση νέας; συμπληρωματικής εγκυκλίου, με την οποία θα ορίζεται πρόσθετη αποζημίωση, για το πρόσθετο διάστημα εργασίας, ζητούν οι Σύλλογοι Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας και Βόλου.

Με κοινό υπόμνημά τους, προς την ομοσπονδία τους (ΟΔΥΕ), που κοινοποιούν και στους συναρμόδιους υπουργούς, προειδοποιούν ότι προτίθενται να τηρήσουν αυστηρά τα χρονικά διαστήματα, που ορίζονται στην ισχύουσα εγκύκλιο και να διακόψουν, στην ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία, την λειτουργία των εκλογικών συνεργείων.»

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται κι από τη χθεσινή φωτογραφία, οι διάδρομοι του Πρωτοδικείου Λάρισας είναι γεμάτοι σάκους, τραπεζάκια και συνεργεία υπαλλήλων και ενδιαφερομένων υποψηφίων, που ελέγχουν εκλογικούς σάκους. Για πρώτη φορά, υπάρχει τόση δουλειά, μετά από μια εκλογική αναμέτρηση, όπως θυμούνται οι παλιότεροι υπάλληλοι. Βασικές αιτίες είναι: οι τρεις κάλπες της δεύτερης Κυριακής, σε συνδυασμό με τους σταυρούς, που έπρεπε να μετρηθούν και στα ψηφοδέλτια για το Ευρωκοινοβούλιο. Η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων σε κάθε συνδυασμό, την για πρώτη φορά, καταχώρηση σταυροδοσίας από τα Πρωτοδικεία, χωρίς μάλιστα αυτά να διαθέτουν τον απαιτούμενο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στο υπόμνημα, οι δύο σύλλογοι, αναφέρουν και τα εξής: «Είναι γνωστό σε όλους ο πρωτόγνωρος όγκος εργασίας που δημιουργήθηκε στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας από την διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της 18ης Μαΐου καθώς και των επαναληπτικών αυτών αλλά και των Ευρωεκλογών. Συνδυαστικά δε με την αύξηση του αριθμού των υποψηφίων σε κάθε συνδυασμό (σε αριθμό διπλάσιο από αυτόν των εδρών των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων) αλλά και με την, για πρώτη φορά, ύπαρξη σταυροδοσίας των υποψηφίων Ευρωβουλευτών (και μάλιστα με τετρασταυρία) καθώς και με την για πρώτη επίσης φορά καταχώρηση σταυροδοσίας από τα Πρωτοδικεία χωρίς μάλιστα αυτά να διαθέτουν τον απαιτούμενο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό, το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στα όρια της κατάρρευσης από πλευράς φυσικών αντοχών. Πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχαμε ήδη απασχοληθεί εκτός ωραρίου σε Συνεργεία τα οποία σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. παραλαβή εκλογικών καταλόγων ειδικών και μη, παραλαβή υποψηφιοτήτων κ.λ.π.) λειτούργησαν ακόμη και μετά την 12η νυκτερινή ώρα τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Παρά το ότι έχουμε εργαστεί επί συνεχείς ημέρες σε συνεχόμενα δωδεκάωρα, τουλάχιστον, δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εργασίας των συνεργείων. Αυτό οφείλεται στο ότι ο όγκος της εργασίας στην οποία κληθήκαμε να ανταπεξέλθουμε είναι από την φύση του τεράστιος αλλά και στο ότι αυτός επιβαρύνθηκε και αυξήθηκε περαιτέρω από την κακή ποιότητα των πρακτικών και των καταμετρήσεων από μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής. Σήμερα τα δικαστήρια λειτουργούν, στην πλειοψηφία τους, κανονικά και ταυτόχρονα θα πρέπει να γίνονται επανακαταμετρήσεις και να εκδικαστούν οι ενστάσεις. Να σημειώσουμε δε ότι οι καταληκτικές προθεσμίες απαιτούν την συγκρότηση συνεργειών μέχρι την 12.00 νυχτερινή και πέραν της 5-6-2014. Ενδεικτικά έχουν κατατεθεί, χωρίς καν να έχουν λήξει οι προθεσμίες, 60 αιτήσεις επανακαταμέτρησης στη Λάρισα και 15 μέχρι σήμερα στο Βόλο, εκκρεμούν δε οι ενστάσεις, για τις οποίες δεν έχουν καν ανοίξει οι προθεσμίες.

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει πότε πραγματικά θα τελειώσει η απασχόλησή μας στα εκλογικά συνεργεία ειδικά στις δικαστικές υπηρεσίες των εδρών των εφετειακών περιφερειών. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπερβούμε κατά πολύ το καταληκτικό όριο που θέτει η σχετική εγκύκλιος. Παράλληλα δεν αμελούμε το καθήκον μας να συμβάλουμε με την εργασία μας στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών στις οποίες εργαζόμαστε, εκφράζουμε όμως το φόβο ότι αυτό δεν είναι εφικτό ενόψει του ότι η αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων έχει ήδη λήξει, για τις περισσότερες υπηρεσίες της χώρας..».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass