ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Σκληρή κριτική Π. Σαρχώση σε Ν. Μαλάκο

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2014 21:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:08

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Έντονη παρέμβαση κάνει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τύρναβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο συνδυασμός «συνΠολιτεία» αναφορικά με σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική επικαιρότητα. Πρόκειται για την αυθαίρετη, όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του νυν δήμαρχου Τυρνάβου κ. Νίκου Μαλάκου να συνεχίζει να μη χορηγεί  βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας  σε μόνιμους κατοίκους, επειδή έχουν οφειλές, είτε στον Δήμο Τύρναβου, είτε προς τη ΔΕΥΑ Τύρναβου, αλλά και στο ζήτημα της μη συγκομιδής των απορριμμάτων τις Κυριακές από το κέντρο της πόλης του Τύρναβου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

 Σε σχετική ανακοίνωση της «συν Πολτείας», με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, σημειώνεται ότι η στάση αυτή της απερχόμενης δημοτικής αρχής Τύρναβου, στο θέμα αυτό είναι καθόλα παράνομη και επιπλέον προκαλεί σοβαρή οικονομική ζημιά στους περισσότερους από τους δημότες που  ζητούν βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας.  Επίσης καλείται η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Νίκου Μαλάκου, έστω και τώρα, να εφαρμόσει τη ισχύουσα νομοθεσία και να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας ότι δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια να μην  χορηγεί βεβαίωση σε αποδεδειγμένα μόνιμους κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «συνΠολιτεία», είχε  τοποθετηθεί αρχές Φεβρουαρίου επί του θέματος όπου τονίζονταν μεταξύ άλλων ότι: «Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την απόφαση του δημάρχου Τύρναβου κ. Νίκο Μαλάκου, να συνδέσει εντελώς αυθαίρετα και παράνομα τη χορήγηση  βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας με τις οφειλές που μπορεί να έχει ο κάθε δημότης προς το Δήμο ή τα νομικά του πρόσωπα».

Η «συνΠολιτεία» και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης καλούν  τον κ. Μαλάκο να ανακαλέσει, την παράνομη, όπως την χαρακτηρίζουν, αυτή απόφασή του, σημειώνοντας ότι πρέπει ακόμα και σήμερα ο δήμαρχος Τύρναβου να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να χορηγούν άμεσα σε  όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Τύρναβου βεβαιώσεις ανεξάρτητα, από το αν οφείλουν ή όχι στο Δήμο ή στη ΔΕΥΑΤ.

Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ΄

Επίσης  αδικαιολόγητη και μάλλον εκδικητική  θεωρείται από την «συνΠολιτεία του νεοεκλεγέντος δημάρχου Τύρναβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση η απόφασης της δημοτικής αρχής να διακόψει αμέσως μετά τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών την κυριακάτικη αποκομιδή των σκουπιδιών  από το κέντρο του Τύρναβου, με το αιτιολογικό ότι δεν επαρκεί το προσωπικό αλλά και τα χρήματα.

Στην ανακοίνωση της «συνΠολιτείας» σημειώνεται με έμφαση: «Αλήθεια δεν γνώριζε ο κ. δήμαρχος Τυρνάβου την κατάσταση προεκλογικά όταν μιλούσε για νοικοκυρεμένο Δήμο και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες;

Πως έκανε η υπηρεσία τον προγραμματισμό και την κοστολόγηση της ανταποδοτικής υπηρεσίας όταν με τη συμπλήρωση 5μήνου έπεσε έξω και ο σχεδιασμός και ο προϋπολογισμός. Μπορεί να διανοηθεί  η απερχόμενη δημοτική αρχή Τύρναβου τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που εγκυμονεί η απόφασή της ειδικά τώρα ο είμαστε στο καλοκαίρι και οι σοροί των απορριμμάτων είναι ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία;».

Τέλος η «νυνΠολιτεία» και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου καλούν την  απερχόμενη δημοτική αρχή Τύρναβου να επαναφέρει  το πρόγραμμα της αποκομιδής των απορριμμάτων που ίσχυε πριν την Κυριακή των εκλογών και αν δε επαρκούν τα χρήματα  να αγωνιστεί μαζί με τους δημότες  για να επιστραφούν στην αυτοδιοίκηση οι παρακρατηθέντες φόροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass