Το νέο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2014 21:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:02

Επιτέλους, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους σταυρούς προτίμησης, προκύπτει και η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, που αναδείχθηκε από τις εκλογές της πρώτης Κυριακής.

*Στο δημοτικό συμβούλιο, με 49 μέλη πια, θα εκπροσωπούνται  έξι παρατάξεις. Η «Συμπαράταξη» του νέου δημάρχου Απ. Καλογιάννη θα διαθέτει ως πλειοψηφία 29 μέλη. Οι 26 εκλέγονται από την περιφέρεια Λάρισας, οι 2 από την περιφέρεια Γιάννουλης και 1 από εκείνη της Κοιλάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος δεν είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά εκλέγονται κατά σειρά οι: Γιώργος Σούλτης, Δέσποινα Αράπκουλε (από Γιάννουλη), Αγγέλα Βαγενά, Γιάννης Μπουσμπούκης, Κώστας Ρεβήσιος (Γιάννουλη), Άσπα Σουλούκου, Νέστορας Αντωνίου, Θάνος Αδαμόπουλος, Πάνος Σάπκας, Δημήτρης Δεληγιάννης, Νίκος Καλτσάς, Αθανάσιος Βλησαρούλης (από Κοιλάδα), Δημήτρης Μαβίδης, Γιώργος Ζαούτσος, Άννυ Ψάρρα-Περιφάνου, Δημήτρης Τάχος, Απόστολος Σουρλαντζής, Βιβή Τσεκούρα-Ζαχαρή, Θόδωρος Καφφές, Αλέξης Μπατζανούλης, Κώστας Τσιαούσης, Μιχάλης Αναστασίου, Γιώργος Κωσταρόπουλος, Δημήτρης Μπαμπαλής, Τζένη Γελαλή, Θωμάς Δαούλας, Παναγιώτης Νταής, Μάνθος Σαρρής, Χρήστος Τσιλιμίγκας. Στις πρώτες θέσεις των αναπληρωματικών οι Ράναι Ραπτοτάσιου (Γιάννουλη), Κώστας Πράπας, Μάκης Γιαννακόπουλος, Περικλής Καμάρης, Βασίλης Αρχοντής.

*Η  «Νέα Αρχή», εκλέγει 7 δημοτικούς συμβούλους, ήτοι την επικεφαλής Ρένα Καραλαριώτου, 5 από τη Λάρισα και 1 από την περιφέρεια Γιάννουλης. Κατά σειρά εκλέγονται οι: Δημήτρης Γεωργάκης, Αντώνης Πράπας, Μιχάλης Τσακίρης, Νίκος Μπαράς (από Γιάννουλη), Βάιος Κυριτσάκας, Βασίλης Παπαδημητρίου. Αναπληρωματικοί ακολουθούν Θαν. Δριστέλλας (για Γιάννουλη), Λίτσα Κωφού, Ράνια Γκουντουβά-Καραθανάση.

*Η «Λάρισα Πόλη του Αύριο» εκλέγει 5 συμβούλους, δηλαδή τον επικεφαλής Κώστα Τζανακούλη, 3 από την περιφέρεια Λάρισα και 1 από της Γιάννουλης. Εκλέγονται οι: Θαν. Μαμάκος (από Γιάννουλη), Κώστας Καλαμπαλίκης, Χρήστος Τερζούδης, Αλέξης Γεωργούλης. Ως αναπληρωματικοί έπονται Βάια Παλιοτζήκα (για Γιάννουλη), Μαρία Κοτάκου, Βασίλης Μπατζηλιώτης.

*Η «Ανθρώπινη Πόλη» εκλέγει 3 δημοτικούς συμβούλους. Τον επικεφαλής Έκτορα Νασιώκα και τις Αγγελική Παναγιωτακοπούλου-Δαλαμπύρα και Μαίρη Καμηλαράκη-Σαμαρά. Αναπληρωματικοί ακολουθούν Σωτήρης Βούλγαρης και Βαγγέλης Μάτος.

*Τρεις δημοτικούς συμβούλους εκλέγει και η «Νέα Λάρισα». Τον επικεφαλής Ντίνο Διαμάντο και τους Μάριο Ξηρομερίτη και Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά. Και αναπληρωματικοί Χρήστος Αγορίτσας και Νίκος Παράσχου.

*Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκλέγει 2 συμβούλους, τον επικεφαλής Γιώργο Λαμπρούλη και τον Πέτρο Κρίκη. Αναπληρωματικός ο Βασίλης Τσιόγκας.

Διαμερισματικοί

Στα 11μελή συμβούλια των τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων, του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Διαμερισματικού της πόλης της Λάρισας, εκλέγονται 7 διαμερισματικοί σύμβουλοι στο καθένα από την πλειοψηφούσα «Συμπαράταξη» του Απ. Καλογιάννη. Και από 1 από κάθε αντιπολιτευόμενη παράταξη, αναλογικά και με σχετική κατανομή ανάμεσά τους.

Στα 5μελή συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων Γιάννουλης, Τερψιθέας και Φαλάνης, εκλέγονται 3 σύμβουλοι στο καθένα από την πλειοψηφούσα «Συμπαράταξη» και κατόπιν σχετικής κατανομής από 1 από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις.

Από τα αποτελέσματα των σταυρών που δημοσιεύονται σε άλλες σε σελίδες μπορεί να διαπιστωθεί ποιοι εκλέγονται. Τα συμβούλια θα συνεδριάσουν και θα συγκροτηθούν σε σώμα αναδεικνύοντας τους προέδρους τους. Ενδεικτικά από την παράταξη της πλειοψηφίας του Απ. Καλογιάννη, πρώτοι εκλέγονται: Στο 1ο Διαμέρισμα της Λάρισας ο Γιώργος Δαούλας, στο 2ο ο Αριστοτέλης Χατζηγρίβας, στο 3ο ο Κώστας Ζέβλας, στο 4Ο η Ευαγγελία Αργυροπούλου, στη Γιάννουλη ο Κώστας Φατούρας, στην Τερψιθέα ο Νίκος Μπόνιας και στη Φαλάνη ο Βασίλης Σιούμκας.

                                                                                                Σωτ. Ζαχαριάς

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass