Τζανακούλης: «Πρότεινα στη Ρένα 2 συν 3 χρόνια θητείας και δεν δέχθηκε»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2014 16:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:59

 

Μια νέα διάσταση του παρασκηνίου των εκλογών στο δήμο Λαρισαίων απεκάλυψε σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων Κων. ΤΖανακούλης σημειώνοντας ότι πρότεινε κοινή κάθοδο στην συνυποψήφια Ρένα Καραλαριώτου και να αναλάβει η ίδια μετά από δυο χρόνια θητείας του, «για να μην χάσει η παράταξη τον δήμο, αλλά η ίδια το αρνήθηκε».

Ο κ. Τζανακούλης παραχώρησε σήμερα συνέντευκη τύπου με αφορμή το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, στο πλαίσιο της οποίας τόνισε πως «οι βουλευτές της ΝΔ Χρήστος Κέλλας και Μάξ. Χαρακόπουλος, μετά τη στήριξη που έδωσε σε εμένα η ΝΔ θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί» με αφορμή και το γεγονός   ότι παραβρέθηκαν στις συγκεντρώσεις και των άλλων δυο υποψηφίων π[ου προερχόταν από τη ΝΔ.

Αναλυτικά ο κ. Τζανακούλης ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί μετά από 16 χρόνια χάσαμε το Δήμο Λαρισαίων, αλλά οι μόνοι που δεν φταίμε, είμαστε εμείς. Γι’ αυτό σήμερα θα πούμε ότι είχε συμβεί όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να μάθουν οι απλοί πολίτες και ιδιαίτερα οι προσκείμενοι στη Ν.Δ. όλο το παρασκήνιο.

Για την ιστορία θα αναφέρω, ότι όταν εγώ το 1997 πήρα την απόφαση να κατέβω για Δήμαρχος, το πρώτο που έκανα ήταν να ενημερώσω τον μακαρίτη Δουβαλόπουλο πού ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που επρόσκειτο στη Νέα Δημοκρατία για την πρόθεση μου. Κι όταν αυτός μου έδωσε το «πράσινο φως», κάλεσα αρκετές φορές στο γραφείο μου όλους όσους τότε ενδιαφέρονταν για τη θέση του Δημάρχου. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις, φτάσαμε στις εσωκομματικές εκλογές την Μ. Τετάρτη του 1998, όπου ήμασταν επτά υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων πρώτευσα και το κόμμα της Ν.Δ. έδωσε τη στήριξη του, όπως έκανε και τις υπόλοιπες τέσσερις φορές, Είναι γνωστό σ’ όσους ασχολούνται με αυτά ότι τα κόμματα πάντοτε στηρίζουν τον εν ενεργεία Δήμαρχο, εφ’ όσον θέλει να είναι ξανά υποψήφιος. Πολύ περισσότερο όταν το κόμμα τον προτρέπει να κατέβει, γιατί οι μετρήσεις δείχνουν ότι είναι ο επικρατέστερος να κερδίσει τις εκλογές.

Εδώ λοιπόν στη Λάρισα, μετά από πολλά χρόνια εμφανίστηκαν «αντάρτες» στο χώρο της φιλελεύθερης παράταξης. Κι όσον αφορά στον κ. Διαμάντο, λίγο πολύ ήταν γνωστό τι πρόκειται να κάνει και το κόμμα προ πολλού τον είχε «υπό διαγραφή».

Όμως η κ.  Καραλαριώτου, χωρίς να μπει στον κόπο να ενημερώσει αυτούς που έπρεπε, οχυρωμένη πίσω από το ότι εμείς δεν είχαμε ανακοινώσει εκ νέου την υποψηφιότητα μας, άρχισε πολλούς μήνες πριν να τηλεφωνεί στους εκλεγμένους και τους υποψήφιους που ήταν μαζί μας το 2006 και το 2010 και να τους προτείνει να είναι υποψήφιοι μαζί της. Ενώ για μένα, έλεγε ότι δεν μπορεί να με συναντήσει. Φτάσαμε το Νοέμβριο και η Ν.Δ. κάνοντας μετρήσεις για το Δήμο Λαρισαίων, με ενημέρωσε ότι βάσει των μετρήσεων αυτών , ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει το Δήμο είμαι εγώ. Σταθμίσαμε με τους συνεργάτες μου την κατάσταση και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτό, είπαμε να κατέβουμε ξανά για 5η φορά.

Η κ. Καραλαριώτου συνεχίζοντας αυτή την τακτική, ανακοίνωσε τη συγκέντρωση στο Ωδείο, χωρίς να διευκρινίζει τι θα πει σ’ αυτή.. Τρεις μέρες πριν απ’ αυτή τη συγκέντρωση αφού δεν είχαμε βρεθεί, πήρα την πρωτοβουλία και την κάλεσα να βρεθούμε. Πράγματι βρεθήκαμε και μετά από συζήτηση, έφτασα να της προτείνω να κατέβει μαζί μας και κερδίζοντας το Δήμο να την αφήσω ως διάδοχο στη θέση του Δημάρχου τα τρία από τα πέντε χρόνια της θητείας, ενώ εγώ θα αποχωρούσα μετά τα πρώτα δύο χρόνια. Εκείνη δεν αποδέχθηκε την πρόταση, για λόγους που η ίδια γνωρίζει. Ενημέρωσα την ηγεσία της Ν.Δ. στα υψηλότερα επίπεδα και αυτοί την συνάντησαν εδώ και στην Αθήνα και της μίλησαν, προτείνοντας της αυτά που της είχα προτείνει κι εγώ. Δεν δέχθηκε, λέγοντας ότι «εγώ δεν πάω με τον Τζανακούλη». Εδώ λοιπόν ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Έτσι από την συγκέντρωση του Ωδείου και μετά, άρχισε έναν προεκλογικό αγώνα που στόχος σχεδόν μοναδικός ήμουν εγώ και η παράταξη μας, η οποία στηριζόταν από τη Ν.Δ. – ενώ η κ. Καραλαριώτου προερχόταν ίσως από άλλο χώρο κι έπρεπε να πολεμήσει την παράταξη μας. Ελάχιστες φορές απαντήσαμε στις προκλητικές επιθέσεις της, γιατί ακούγαμε κι αυτούς που έλεγαν σκεφτείτε τη δεύτερη Κυριακή, γιατί θα την έχετε απέναντι. Γιατί όλοι πίστευαν ότι εμείς και η παράταξη του κ. Καλογιάννη θα ήμασταν οι δύο πρώτοι. Κι αυτό φαινόταν από όλες τις μετρήσεις μέχρι και αυτή που έγινε έξι ημέρες πριν εκλογές της 18ης Μαΐου. Βέβαια, το  τι έγινε από την Πέμπτη που «ανακοινώθηκε» αυτή η μέτρηση βάσει της οποίας ήταν πίσω μας 7 ποσοστιαίες μονάδες, είναι λίγο πολύ γνωστό στην πόλη.

Στην προσπάθεια της αυτή είχε μαζί της και πρωτοκλασσάτα στελέχη της Ν.Δ. που «αγνοούσαν» ότι το κόμμα είχε εκδώσει ανακοίνωση στήριξης στο συνδυασμό μας. Η κ. Καραλαριώτου διαβάζοντας τους λόγους που της ετοίμαζαν οι «ειδικοί» της εταιρείας που είχε αναλάβει τον προεκλογικό της αγώνα, δεν παρέλειπε ποτέ να μας επιτίθεται δριμύτατα. Έτσι, φτάσαμε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαΐου που ήταν μια μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Το βράδυ, στο εκλογικό της κέντρο «οπαδοί» της μας έβρισαν χυδαιότατα και απειλούσαν λες και από τη στιγμή που εμείς φύγαμε από τη μέση, ο δρόμος ήταν ανοικτός. Την επόμενη έφτασε ο πρώτος «προξενητής» της στον οποίο είπαμε ότι το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει η κ. Καραλαριώτου, ήταν να «μαζέψει» τα λεγόμενα της εναντίων μας, αλλά ο «προξενητής» θεώρησε ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει. Το βράδυ της Δευτέρας η ολομέλεια του ψηφοδελτίου και των συνεργατών μας, 250 άτομα, ομόφωνα αποφάσισαν την κατά βούληση προτίμηση στο δεύτερο γύρο. Δεν αναμείχθηκα πουθενά, κρατούσα αυτή τη στάση.

Ακολούθησε τηλεφώνημα από την ίδια, της απάντησα ότι θα μιλήσουμε, αλλά περίμενα καλύτερες δηλώσεις.

Την ημέρα της εορτής μου, μετά την επίσκεψη της στο γραφείο μου, έδωσε συνέντευξη τύπου. Περιμέναμε όλοι να ειπωθούν διαφορετικά πράγματα. Τουναντίον επιτέθηκε στον κ. Καλογιάννη κατηγορώντας τον ότι δεν μας αντιπολιτεύτηκε για τα κακώς κείμενα στο Δήμο και για όσα έκανε η Δημοτική Αρχή, ειδικά στην τελευταία θητεία της. Και πάλι δεν αντιδράσαμε, προσηλωμένοι στην απόφαση της ολομέλειας.

Και φτάσαμε στην Πέμπτη 22 Μαΐου, όπου στο «στημένο» δημοσίευμα στον Μικροπολιτικό της εφημερίδας «Τα Νέα» έγραφε ότι εγώ δίνω γραμμή να ψηφιστεί ο κ. Καλογιάννης. Και η συνέχεια: Αυτό «πληρωμένο» να κυκλοφορήσει στα τοπικά ΜΜΕ, ώστε οι Νεοδημοκράτες κυρίως, αλλά και οι «οπαδοί» της να στραφούν εναντίον μου, γιατί εγώ είμαι η αιτία για όλα αυτά. Οι υπεύθυνοι αυτής της ενέργειας, αποσκοπούσαν σε δύο στόχους: Ή να πεισμώσουν οι πολίτες και να ψηφίσουν την κ. Καραλαριώτου ή την τυχόν ήττα να την χρεωθεί ο Τζανακούλης.

Εκδώσαμε ανακοίνωση και τη δώσαμε το Σάββατο πριν τις εκλογές του β’ γύρου στα ΜΜΕ, όπου στα περισσότερα βρήκαμε άρνηση να την δημοσιεύσουν.

Και φτάσαμε στις εκλογές της 25ης Μαΐου με τα γνωστά αποτελέσματα. Η προσπάθεια σπίλωσης συνεχίζεται, αλλά δεν θα περάσει. Αρκετά υπεστήκαμε τους τελευταίους 20 μήνες. Τώρα θα λάμψει η αλήθεια. Δεν θα σταματήσουμε, ας βρούνε αλλού εξιλαστήρια θύματα. Πάρα πολύ σιωπήσαμε, τώρα ο καθένας θα παίρνει ότι του αντιστοιχεί και του ανήκει.

Εμείς κάναμε αυτά που έπρεπε πάντα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτά που κάναμε και για τον πολιτικό πολιτισμό που διδάξαμε 16 χρόνια τώρα. Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες για την μεγάλη τιμή που μας έκαναν. Η παράταξη μας θα είναι πάντα εδώ και εγώ για όσο χρειαστεί, θα δίνω τον αγώνα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass