Μεγάλος νικητής στην Περιφέρεια ο Κώστας Αγοραστός

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2014 4:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:57

 

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Με αδιαμφισβήτητη  νίκη του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού έκλεισε η αναμέτρηση  για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία του με καταμετρημένο το 68,85% των εκλογικών τμημάτων, του δίνει ένα ποσοστό 55,11%  έναντι 44,89% του ανθυποψηφίου του Νίκου Τσιλιμίγκα, με μία διαφορά 10,22 ποσοστιαίων μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το 2010 ο Κώστας Αγοραστός είχε υπερισχύσει το τότες «αντιπάλου» του με 50,56% οπότε στην παρούσα αναμέτρηση φαίνεται και μία αύξηση του ποσοστού του κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες περίπου.

Ο κ. Αγοραστός επικράτησε και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες παρότι σε Λάρισα και Μαγνησία ο Ν. Τσιλιμίγκας κατά την ροή των αποτελεσμάτων των πλησίασε επικίνδυνα ενώ, για ένα διάστημα, στην Λάρισα πήρε και ένα ελαφρύ προβάδισμα. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου και των εκλογικών τμημάτων τελικά ο Κώστας Αγοραστός βρέθηκε να προηγείται και στις τέσσερις ΠΕ,  με τις Σποράδες να του δίνουν ένα 70,74%  έναντι 29,26%(πάντα σε σχέση με το προαναφερόμενο ποσοστό καταμέτρησης ), τα Τρίκαλα να ακολουθούν με 63,11% έναντι 37,89%, την Καρδίτσα μα 59,51% έναντι 40,49%, την Μαγνησία με 51,35%  έναντι 48,65%και την Λάρισα με 50,09% έναντι 49,91% που είναι και το μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τις λοιπές ΠΕ.

Όπως και στον πρώτο γύρο φάνηκε ότι ο κύριος όγκος των δυνάμεων του Ν. Τσιλιμίγκα βρίσκεται στην Λάρισα ενώ όπως σχολίαζαν γνωρίζοντας η τροπή που πήραν το πράγματα στον Δήμο Λαρισαίων επηρέασαν και την Περιφέρεια, κάτι που άλλωστε, ως πιθανό ενδεχόμενο, αποτελούσε θέμα προβληματισμού και συζήτησης στην εβδομάδα που μεσολάβησε από την πρώτη στην δεύτερη Κυριακή.

Ωστόσο στο τέλος της ημέρας, η μάλλον της νύχτας ο Κώστας Αγοραστός αναδείχθηκε κυρίαρχος στην Περιφέρεια, εξασφαλίζοντας την δεύτερη θητεία πενταετή θητεία του-καθώς η πρώτη είναι μόνο τρισήμισυ χρόνια συνολικά-με τον ίδιο να μιλά για μία μεγάλη και καθαρή νίκη που έσπευσε να δηλώσει ότι είναι νίκη της ίδια της Θεσσαλίας. Ενώ από την πλευρά του ο Ν. Τσιλιμίγκας δήλωσε ότι η παράτξη του θα είναι αρωγός σε κάθε υγιή δράση της  ΠΑ και εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο συνδυασμός του σημείωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά σε Λάρισα και Μαγνησία.

Κατανομή εδρών

Μετά την διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος ο συνδυασμός του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα έχει 31 περιφερειακούς συμβούλους , του Ν. Τσιλιμίγκα 9, της Η. Διώτη 3, του Β. Μούτα 3, του Παν. Ηλιόπουλου 2 και των Μ. Χυσοβελώνη, Ν. Πουτσιάκα και Σ. Ντούρου από ένα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass