ΟΙ ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΠΕΡΔΕΜΑ

«Πονοκέφαλος» για τους ηλικιωμένους οι κάλπες

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2014 1:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:57

Τρεις οι κάλπες, άλλοι τόσοι φάκελοι, πολλά τα ψηφοδέλτια, μεγάλο το μπέρδεμα. Πολλοί ήταν εκείνοι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, που χρειάστηκαν βοήθεια προκειμένου να βγάλουν σε πέρας τη διαδικασία και να ρίξουν το ρίξουν το σωστό φάκελο στη σωστή κάλπη.

Πρώτη φορά πήγαν οι Έλληνες στις κάλπες για να ψηφίσουν, ταυτόχρονα, στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Ευρωβουλής. Ήτοι, τρεις οι κάλπες. Τρεις φορές έπρεπε να μπουν και να βγουν στο παραβάν. Και εκτός αυτού, έπρεπε να βάλουν σταυρό στους υποψήφιους ευρωβουλευτές, αλλά να ρίξουν σκέτο το ψηφοδέλτιο, χωρίς σταυρό, για να επιλέξουν δήμαρχο και περιφερειάρχη. Μεγάλη η σύγχυση στους ψηφοφόρους, τόσο πρωτάρηδες όσο και στους ηλικιωμένους.  Ήθελε πολύ καλή οργάνωση από πλευράς δικαστικών αντιπροσώπων και εφορευτικής επιτροπής προκειμένου να γίνει σωστά η διαδικασία και να μη γίνουν λάθη. Κάποιοι τα είχαν έτοιμα από το σπίτι, για να αποφύγουν τέτοιες πιθανότητες, αλλά κάποιοι πήγαν απροετοίμαστοι. Τη λύση, σε αρκετές περιπτώσεις, κλήθηκαν να δώσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να μπουν, μαζί με τον ψηφοφόρο, μέσα στο παραβάν για να βοηθήσουν την κατάσταση.   

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass