Ρένα:το μέλλον της Λάρισας μας ενώνει

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2014 0:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:55

Συνέντευξη: Μαρίνα Αποστολοπούλου

 

« Σας προσκαλώ να αφήσουμε στην άκρη μικροσυμφέροντα, προσωπικές εμπάθειες, κομματικές ή άλλες προτιμήσεις και να βάλουμε στην καρδιά μας τη Λάρισα. Ενωμένοι πάμε τη Λάρισα μπροστά»

Με το συγκεκριμένο μήνυμα ενότητας που διαπνέει και το σύνολο των απαντήσεων της, η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, αποτυπώνει σε συνέντευξη της στην «Ε» τις θέσεις-προτάσεις της για το «αύριο» της Λάρισας, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση της αυριανής δεύτερης Κυριακής που θα αναδείξει τον νέο δήμαρχο Λαρισαίων για την ερχόμενη 5ετιά.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα- Νέα Αρχή», επισημαίνει χαρακτηριστικά:« εμείς είμαστε ξεκάθαροι: θέλουμε καθαρή εντολή για να κάνει η Λάρισα μια πραγματική νέα αρχή χωρίς συμβιβασμούς» και παρατηρεί το μήνυμα που προέκυψε από την πρώτη Κυριακή είναι ξεκάθαρο:« το μέλλον της Λάρισας μας ενώνει».

Η υποψήφια δήμαρχος υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι η «Νέα Αρχή» κινήθηκε με αξιοπρέπεια και ήθος κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού, όπως σχολιάζει, στόχος είναι να ενωθούν όλοι οι  Λαρισαίοι. «Στο κάτω-κάτω της γραφής είμαστε όλοι οι Λαρισαίοι», παρατηρεί και «όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, όλοι,  είτε ως δημοτική Αρχή, είτε ως αντιπολίτευση θα κληθούμε να δουλέψουμε μαζί για να προσφέρουμε στον τόπο μας. Αυτό είναι το σημείο – «κλειδί»

Αποφεύγει ευσχήμως να σχολιάσει τις αντιδράσεις του απερχόμενου δημάρχου Κ. Τζανακούλη δηλώνοντας : « δεν θέλω να δώσω σημασία σε τυχόν πικρίες και σχόλια απογοήτευσης. Αντιθέτως, καλώ όλους τους συνυποψηφίους μου να ανταποκριθούν στην εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να κάνουμε μια νέα αρχή.»

Ενώ όσον αφορά στις προτεραιότητες του συνδυασμού της για τον Δήμο εστιάζει στο δίπολο «ανάπτυξη-κοινωνική συνοχή» και υπογραμμίζει:«η κοινωνία της Λάρισας χρειάζεται ενίσχυση της συνοχής της. Η κοινωνική αλληλεγγύη και η άμεση στήριξη των αδυνάτων είναι πρώτη προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα η υποψήφιας δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, στην συνέντευξη της στην «Ε» επισημαίνει τα ακόλουθα:

 

Κύρια Καραλαριώτου, ο συνδυασμός σας η «Νέα Αρχή» πέρασε εν τέλει στον «τελικό» και μάλιστα έκοψε πρώτος το νήμα όπως είχατε διαβλέψει από την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η «εκτίμηση» άλλο η πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα λοιπόν,  το περιμένατε; Τι πιστεύετε ότι σας έφερε στην πρώτη θέση στον πρώτο  γύρο των εκλογών;

-Εδώ και καιρό κ. Αποστολοπούλου, τα μηνύματα που παίρναμε από παντού ήταν πολύ θετικά. Επίσης, πρέπει να σας πω ότι πίσω από αυτό το αποτέλεσμα κρύβεται πολύ σκληρή δουλειά όλων μας, όλων των ανθρώπων του συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή».  Δουλέψαμε καθημερινά για να πείσουμε τους πολίτες για τις θέσεις και το πρόγραμμά μας. Βρεθήκαμε παντού. Σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε συνοικία. Συνομιλήσαμε με όλους. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, επαγγελματίες, υπαλλήλους, ανέργους, συνταξιούχους. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου ακούσαμε τον πολίτη. Μιλήσαμε για τα προβλήματα τους. Τα ιεραρχήσαμε. Και στη συνέχεια παρουσιάσαμε ένα πολύ συγκροτημένο πρόγραμμα. Κάναμε όλα όσα έπρεπε να κάνουμε. Το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής οφείλεται κατά τη γνώμη μου στο γεγονός ότι με τον αγώνα που δώσαμε, πείσαμε τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους κάθε γειτονιάς, κάθε συνοικίας και κάθε οικισμού ότι είμαστε ο μόνος συνδυασμός με πραγματικά νέα φιλοσοφία, νέες αντιλήψεις και νέα πρόσωπα. Είμαστε οι μόνοι που προτείναμε ουσιαστικές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις και οι μόνοι που έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και καθαρές θέσεις.

Επιπλέον, πιστεύω ότι οι πολίτες εκτίμησαν ότι κινηθήκαμε με αξιοπρέπεια και ήθος σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Πιστοί στην αρχική μας δήλωση, μείναμε μακριά από ψέματα, ίντριγκες, ανούσιες κόντρες και συκοφαντίες. Αφήσαμε το στίγμα της έντιμης, ανεξάρτητης παράταξης που μόνος της στόχος είναι η ενότητα όλων για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας. Με τη στάση μας, πείσαμε τους συμπολίτες μας ότι μπορούμε να ενώσουμε όλους τους Λαρισαίους σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πόλης.

Οι πολίτες αγκάλιασαν τις θέσεις μας και επιβράβευσαν τον αγώνα μας στέλνοντάς μας στο δεύτερο γύρο. Είμαι αισιόδοξη ότι αύριο θα μας επιλέξουν και πάλι ώστε να πάμε τη Λάρισα μπροστά.

 

«Το κλειδί» για του αύριο στον Δήμο

 

Πάντως η «πρωτιά» σας προκάλεσε και αντιδράσεις. Πως τις σχολιάζετε και ιδιαίτερα του απερχόμενου δήμαρχου Κώστα Τζανακούλη.

-Όπως γνωρίζετε, δεν σχολιάζω πρόσωπα. Ο καθένας κρίνεται για τη δημόσια στάση του από τον τελικό κριτή, τον πολίτη. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι όλοι οι συνυποψήφιοί μου σε αυτές τις εκλογές έδωσαν τον αγώνα τους με γνώμονα το καλό του τόπου. Όσο μπορούσε ο καθένας. Και οι επτά, διεκδικήσαμε το Δήμο πιστεύοντας ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό, κοινό, στοιχείο. Γιατί, ξέρετε, στο κάτω κάτω της γραφής, είμαστε όλοι Λαρισαίοι και όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, όλοι, ο καθένας από τη θέση του, είτε ως δημοτική Αρχή, είτε ως αντιπολίτευση θα κληθούμε να δουλέψουμε μαζί για να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Αυτό είναι το σημείο – «κλειδί» αν θέλετε. Ότι ανεξάρτητα από το αυριανό αποτέλεσμα, τη Δευτέρα το πρωί, θα πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι, να δουλέψουμε σκληρά ώστε να κάνει η πόλη μας τη νέα αρχή που χρειάζεται και που απαιτούν οι συμπολίτες μας.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν θέλω να δώσω σημασία σε τυχόν πικρίες και σχόλια απογοήτευσης. Αντιθέτως, καλώ όλους τους συνυποψηφίους μου να ανταποκριθούν στην εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να κάνουμε μια νέα αρχή.

 

Συναρπαστικό ταξίδι

Ήταν η πρώτη σας εμπειρία ως επικεφαλής συνδυασμού σε εκλογική αναμέτρηση. Τι αποκομίσατε από  αυτή;  Πως θα την χαρακτηρίζατε;

-Ήταν μια πραγματικά έντονη και μοναδική εμπειρία. Για μένα είναι συναρπαστικό ταξίδι. Και όπως κάθε ταξίδι είχε καλές και κακές στιγμές. Όσο για την κούραση, θα σας πω πολύ απλά ότι όταν κάνεις κάτι με αγάπη και μεράκι δεν κουράζεσαι. Συν τοις άλλοις, ως αντιπεριφερειάρχης, αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας – πολιτικός μηχανικός, έχω συνηθίσει να δουλεύω πολύ και να κοιμάμαι λίγο. Επιπλέον, θα σας πω, ότι μιλώντας με πολίτες από άκρη σε άκρη του διευρυμένου δήμου Λαρισαίων συνειδητοποιείς δύο πράγματα: Πρώτον ότι αυτός ο τόπος και οι πολίτες του αξίζουν κάθε προσωπική θυσία από όποιον αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά του δήμου και δεύτερον, ότι αν θέλεις πραγματικά να προσφέρεις, αν θέλεις πραγματικά να δώσεις ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα, οφείλεις να είσαι παρών συνεχώς, να είσαι δίπλα στους πολίτες, κάθε στιγμή, να βιώσεις από πρώτο χέρι τα προβλήματα. Και αυτό προϋποθέτει θέληση και αποφασιστικότητα.

Είδα επίσης, ότι όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπιλώσουν υπολήψεις, να μειώσουν τον αγώνα σου, να πορευτούν με ψέματα, αλαζονεία και συκοφαντίες, αν είσαι καθαρός, αν έχεις ήθος, οι πολίτες το αναγνωρίζουν. Είδαμε όλοι ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες και ότι όποιος μένει μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και «σκυλοκαβγάδες» και πορεύεται με όπλο τις καθαρές θέσεις και την ειλικρίνεια κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ήταν πράγματι μια μοναδική εμπειρία, που με έφερε ακόμη πιο κοντά στους συμπολίτες μας και είναι τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

Καθαρή εντολή

 

Κυρία Καραλαριώτου, φθάνοντας πια στην κρίσιμη δεύτερη Κυριακή, να σταθούμε και στον συνδιεκδικητή του Δήμου για τον δεύτερο γύρο, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν είστε ανεξάρτητη, ότι θα κάνετε ιδιωτικοποιήσεις, ότι θα απολύσετε προσωπικό του Δήμου. Κατά πόσον αυτοί οι ισχυρισμοί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πόσο ενδεχομένως σας ανησυχούν;

-Νομίζω ότι γνωρίζουν όλοι ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών και ότι θα κάνω τα πάντα για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στο Δήμο, στη ΔΕΥΑΛ και στους δημοτικούς οργανισμούς.

Γνωρίζουν επίσης όλοι, ποιοί πήραν τα χρίσματα απο τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι όχι. Αν σήμερα προσπαθούν να το κρύψουν πίσω από «συμπαρατάξεις», ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Πιστεύω επίσης ότι είναι παραπάνω από φανερό στους πολίτες ποιοι επιχειρούν να έλθουν σε συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, με παζαρέματα, με συναλλαγή, με ανίερες συμμαχίες.

Να είστε σίγουρη κ Αποστολοπούλου, ότι οι πολίτες έχουν κρίση και δεν χειραγωγούνται τόσο εύκολα, όσο νομίζουν κάποιοι, που διαδίδουν ψέματα και συκοφαντίες, με σκοπό να φοβίσουν τον κόσμο και να υφαρπάξουν ψήφους. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε και δεν θα εμπλακούμε σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Το έκανα πράξη σε όλη την προεκλογική περίοδο. Θα το κάνω και τώρα. Αυτή είναι η νέα αντίληψη που πρεσβεύουμε.

Άρα λοιπόν, δεν ανησυχώ. Γιατί εμείς απευθυνόμαστε στους πολίτες και  έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Οι πολίτες βλέπουν, ακούνε και κρίνουν. Είμαστε σίγουροι ότι αύριο θα καταδικάσουν και πάλι τις ξεπερασμένες αντιλήψεις και τις πρακτικές του παλαιοκομματισμού. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: θέλουμε καθαρή εντολή για να κάνει η Λάρισα μια πραγματική νέα αρχή χωρίς συμβιβασμούς.

Χωρίς πρόγραμμα

ο Απ. Καλογιάννης

Έχετε επιμείνει ιδιαίτερα στο πρόγραμμά σας και στην έλλειψη προγράμματος του «αντιπάλου» σας. Τον ακούσαμε να λέει ότι βεβαίως και έχει πρόγραμμα και ότι μπορεί να μιλάει για ώρες για τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει η Συμπαράταξη. Γιατί ισχυρίζεστε ότι δεν έχει πρόγραμμα;

-Αν εννοείτε πρόγραμμα, τρεις σελίδες ευχολόγιο, τότε θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν ακούσαμε, δεν είδαμε κανένα πρόγραμμα για το πώς σκοπεύει ο κ. Καλογιάννης να λύσει τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα των πολιτών. Έχουμε ακούσει μόνο υποσχέσεις και ωραία λόγια. Θα σας θυμίσω δε, ότι όταν τον ρώτησα δημόσια που σκοπεύει να βρει τα χρήματα για να κάνει όσα υπόσχεται, η απάντησή του ήταν ενδεικτική της παλαιοκομματικού τύπου αντίληψής του περί δημόσιας διοίκησης. Δεν δίστασε να πει ότι θα τα βρει από το κράτος, από τα δημοτικά έσοδα, από δανεισμό και από ευρωπαϊκά προγράμματα. Του υπενθύμισα ότι κρατικά χρήματα δεν υπάρχουν, ότι οι πολίτες δεν αντέχουν να πληρώσουν παραπάνω δημοτικά τέλη, ότι ο δανεισμός είναι που μας έφτασε εδώ και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πείρα σε ότι αφορά τη διεκδίκηση και αξιοποίηση τέτοιων κονδυλίων. Φυσικά απαντήσεις δεν πήρα. Εμείς ωστόσο, έχουμε πολύ συγκεκριμένη άποψη για το που θα βρεθούν οι πόροι για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Την άποψη αυτή την έχω καταθέσει πολλές φορές δημόσια, αλλά και μόλις πριν εβδομάδα στην προηγούμενη συνέντευξη που είχα την τιμή να σας δώσω. Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς και στους συμπολίτες μας.

 

Ζητούμενο η ενότητα

 

Είμαστε στο παρά πέντε πριν την κάλπη και ακούγονται πολλά για μυστικές συμφωνίες. Έχετε έρθει σε επαφή με τους συνυποψηφίους σας; Έχετε ζητήσει στήριξη για το δεύτερο γύρο;

 

-Το ζητούμενο είναι η ενότητα. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Για εμάς κάθε συνεργασία και κάθε υποστήριξη είναι καλοδεχούμενη.  Εμείς δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές, ούτε θεωρούμε εχθρούς μας όσους δεν μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Το εννοώ.

Ένα είναι σίγουρο : από μεθαύριο το πρωί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα κληθούμε όλοι να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης και των πολιτών. Για μένα απόλυτη προτεραιότητα είναι το συμφέρον της Λάρισας και των Λαρισαίων. Δεν έχω όμως ούτε ψευδαισθήσεις ούτε ψευτοδιλήμματα. Γνωρίζω καλά ότι για να πετύχουμε να αλλάξουμε την πόλη μας, για να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται για να πάει η πόλη μας μπροστά, το νούμερο ένα προαπαιτούμενο είναι η συνεργασία.  Γι’ αυτό και το μήνυμα μου από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής είναι ξεκάθαρο: το μέλλον της Λάρισας μας ενώνει. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς ψευτικούς διχασμούς, ώστε να λύσουμε τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους συμπολίτες μας, να δώσουμε στη Λάρισα της θέση που της αξίζει. Θα επαναλάβω αυτό που σας είπα προηγουμένως: για μένα δεν υπάρχουν συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες, δεν υπάρχουν παρασκηνιακές ζυμώσεις, ούτε παρά φύση συμμαχίες. Εμείς ούτε παίζουμε παιχνίδια στις πλάτες των Λαρισαίων, ούτε παζαρεύουμε τις τύχες τους. Ζητάμε κάτι πολύ απλό από όλους: Συνεργασία ώστε να προχωρήσουμε μαζί, ενωμένοι και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας ως πόλη και ως κοινωνία.

Κοινωνία-ανάπτυξη

 Ας υποθέσουμε ότι οι πολίτες επιλέγουν εσάς να διοικήσετε την πόλη. Θα κληθείτε να επιληφθείτε άμεσα δύο βασικών ζητημάτων:   κοινωνική πολιτική  και  ανάπτυξη.  Τι σκοπεύετε να κάνετε την επόμενη πενταετία γι’ αυτά τα δύο πολύ σημαντικά θέματα;

-Σας ευχαριστώ για την ερώτηση γιατί μου δίνετε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να μιλήσω για το πρόγραμμά μας.

Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε την κοινωνία και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας που θα ενισχύει την αλληλεγγύη. Θα διεκδικήσουμε και θα αξιοποιήσουμε –όπως μόνο εμείς ξέρουμε- χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ που προβλέπει 71 εκ. Ευρώ για την περιοχή μας για δράσεις καταπολέμησης της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτούς τους πόρους προκειμένου να δημιουργήσουμε νέες κοινωνικές δομές υπηρεσίες πρόνοιας και να ενισχύσουμε τις υφιστάμενες.

Σε ότι αφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας, θα επαναλάβω ότι κανένας δήμος δεν μπορεί να μηδενίσει την ανεργία και ότι όποιος το κάνει αυτό, λαϊκίζει και κοροϊδεύει τους πολίτες. Εμείς ωστόσο, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τονώσουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας –την κατεξοχήν πηγή δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Άρα λοιπόν τι λέμε εμείς: Δημιουργούμε το κλίμα, αξιοποιούμε ευκαιρίες, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, ώστε να αναπτυχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα. Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας θα έρθουν μόνο αν επενδύσουμε στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της πόλης μας.  

Όπως έχουμε πει θα δημιουργήσουμε τη νέα ταυτότητα της πόλης, με ένα έργο πνοής την πλήρη αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου και την ενοποίηση του με το Λόφο του Φρουρίου, την κεντρική πλατεία και την παραποτάμια ζώνη του Πηνειού προκειμένου να καταστήσουμε τη Λάρισα τουριστικό προορισμό και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης και θέσεις απασχόλησης.

Κάθε σύγχρονη πόλη, κάθε σύγχρονη διοίκηση, οφείλει να εστιάζει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Χωρίς συνοχή καμιά κοινωνία δε μπορεί να πάει μπροστά. Η ανάπτυξη δε, προϋποθέτει αξιοποίηση ευκαιριών και σύγχρονο, αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης. Αυτό που θα φέρουμε στο Δήμο Λαρισαίων ως νέα δημοτική Αρχή.

«Μαζί μπορούμε»

Θα σας ρωτήσω εκ νέου: ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε προς τους Λαρισαίους δημότες ένα 24ωρο πριν την κάλπη;

 

-Την Κυριακή αποφασίζουμε για τη Λάρισα. Η επιλογή που θα κάνουμε είναι πολύ σημαντική, γιατί η απόφαση που θα πάρουμε θα μας δεσμεύει μέχρι το 2020. Τα προβλήματα είναι πολλά. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Είναι βέβαιο ότι η Λάρισα δεν μπορεί να προχωρήσει στο 2020 με αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρχει αδράνεια. Δεν γίνεται να προχωρούμε χωρίς πρόγραμμα, μόνο με θεωρίες και γενικόλογες υποσχέσεις. Δεν γίνεται να χάνονται ευκαιρίες. Δεν πρέπει να πάνε πέντε χρόνια χαμένα.

Η πόλη και ο δήμος χρειάζονται ανανέωση. Και την ανανέωση τη φέρνουν τα νέα πρόσωπα, οι νέες ιδέες και αντιλήψεις. Ανανέωση παντού: στον τρόπο λειτουργίας, στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, στον τρόπο άσκησης διοίκησης.

Η κοινωνία της Λάρισας χρειάζεται ενίσχυση της συνοχής της. Η κοινωνική αλληλεγγύη και η άμεση στήριξη των αδυνάτων είναι πρώτη προτεραιότητα.

Για να γίνει αυτό η πόλη μας χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή η οποία:

  • να ενώνει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, να ενώνει όλες τις υγιείς δυνάμεις της Λάρισας.
  • να κάνει πραγματικό έργο και να δίνει ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα και στα μικρά προβλήματα της πόλης μας και των πολιτών.
  • να βάλει τέλος στην κομματικοποίηση. Ο δήμος δεν πρέπει να είναι φέουδο κανενός κόμματος.
  • να έχει γνώσεις και εμπειρία για να υλοποιήσει τις αλλαγές και παρεμβάσεις που θα πάνε τη Λάρισα μπροστά.
  • να έχει πρόσβαση και επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων
  • να ξέρει πού και πώς θα διεκδικήσει πόρους αλλά και πώς θα τους αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών και της πόλης
  • να μπορεί να διοικήσει άμεσα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και χρήματα.

Πριν ψηφίσουμε αύριο θα πρέπει να σκεφτούμε τι θέλουμε πραγματικά: αυτήν την Κυριακή σκεφτείτε τι θέλουμε πραγματικά:

Θέλουμε έργο για τη Λάρισα ή κομματική σημαία στο δήμο; Θέλουμε γνώση και εμπειρία ή πειραματισμούς; Θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις ή παρα φύσιν συμμαχίες; Θέλουμε κοινωνική αλληλεγγύη βασισμένη σε στέρεες βάσεις ή υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα; Θέλουμε πραγματικά αδέσμευτη δήμαρχο στην πόλη ή κομματάρχη; Θέλουμε να πάμε μπροστά με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες ή να μείνουμε πίσω σε ξεπερασμένες αντιλήψεις και πρόσωπα;

Η Λάρισα πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Το μέλλον δεν περιμένει. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς ψευτικούς διχασμούς. Μπροστά στο συμφέρον της πόλης μας δεν χωρά τίποτε άλλο.

Tην Κυριακή που μας πέρασε έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνει η Λάρισα μια νέα αρχή. Αυτήν την Κυριακή σάς προσκαλώ να αφήσουμε στην άκρη μικροσυμφέροντα, προσωπικές εμπάθειες, κομματικές ή άλλες προτιμήσεις και να βάλουμε στην καρδιά μας τη Λάρισα. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να νοικοκυρέψουμε τη Λάρισα

Μαζί μπορούμε να ζωντανέψουμε την οικονομία της πόλης και την απασχόληση. Μαζί μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Μαζί μπορούμε να πάμε τη Λάρισα μπροστά, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με σκληρή καθημερινή δουλειά. Ενωμένοι πάμε τη Λάρισα μπροστά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass