Ν. Τσιλιμίγκας: Έτσι θα διοικήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2014 22:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:55

Σφοδρή επίθεση κατά του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, τον οποίο κατηγόρησε για «αλαζονεία, σπατάλη και παραπληροφόρηση», θυμίζοντας ταυτόχρονα στο ακροατήριο τα αντιλαικά μέτρα που ψήφισε ως βουλευτής της ΝΔ, εξαπέλυσε στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» στη Λάρισα, πλαισιωμένος από τους 4 υποψήφιους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας.

Η ομιλία Τσιλιμίγκα περιελάμβανε δύο σκέλη, την κριτική –βάση γραπτών- για το ανύπαρκτο έργο του κ. Αγοραστού, αντιπαραθέτοντας στο προεκλογικό σλόγκαν του αντιπάλου του «μπροστά με έργα», το δικό του που είναι «πρώτα ο άνθρωπος» και την από στήθους, αλλά κυρίως βγαλμένη από την καρδιά του ομιλία, η οποία ολοκληρώθηκε με την εξής φράση: «Μέχρι τώρα είχα δύο κόρες και μία αγάπη, την Ιατρική. Ήρθε η ώρα να ισοφαρίσω τις αγάπες μου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Ο κ. Τσιλιμίγκας ευχαρίστησε «τους πολίτες που την πρώτη Κυριακή μας τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς μας τη δυνατότητα εισόδου στην επόμενη φάση της εκλογικής αναμέτρησης, ευχαρίστησε κι αυτούς που ψήφισαν άλλους συνδυασμούς αποδεικνύοντας πως η πλειονότητα τον Θεσσαλών επιθυμεί νέος άνεμος να πνεύσει στην Περιφέρεια» και τόνισε πως «το γεγονός ότι πραγματοποιείται επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή για την εκλογή νέου Περιφερειάρχη, δεν είναι μόνο δική μας επιτυχία, αλλά αποτελεί επιτυχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου  μας και όλων των συνυποψηφίων συνδυασμών που κέρδισαν κι αυτοί μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών και ανέτρεψαν τα σχέδια του κ Αγοραστού , που με τόση αλαζονεία περιέφερε, δήθεν κρυφές δημοσκοπήσεις του ( που κανείς ποτέ δεν είδε!!), στα διάφορα μέσα ενημέρωσης,  περί εκλογής του από την πρώτη Κυριακή».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Απαντώντας στις αιχμές Αγοραστού για την αναγκαιότητα αποκλειστικής απασχόλησης του Περιφερειάρχη, ο γνωστός καρδιοχειρουργός δήλωσε: «Δυστυχώς υπήρξαν περιπτώσεις που ο συνυποψήφιός μου διολίσθησε  σε προσωπικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος μου, επιχειρώντας καταρχήν να με εμφανίσει ως «κρυμμένο στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού» την στιγμή που προσπαθούσαμε να σώσουμε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Στη συνέχεια δήλωνε πως δεν υπάρχει άλλος καρδιοχειρουργός και αν ο κόσμος με επιλέξει, τι θα απογίνουν αλήθεια οι άρρωστοι και ότι η θέση του Περιφερειάρχη απαιτεί πλήρη απασχόληση 24 ώρες το 24ωρο και 365 το χρόνο , δεν μπορεί να αναπληρωθεί , άρα υπάρχει θέμα. Λυπήθηκα καταρχήν πάρα πολύ για το πολιτικό ήθος που εξέπεμψε ο κ Αγοραστός μέσω αυτών των δηλώσεών του. Καταλαβαίνω το άγχος του και την αδυναμία του να το διαχειριστεί. Είναι το επαγγελματικό του στοίχημα η Περιφέρεια. Όμως, καθ’ όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να ασκώ το λειτούργημά μου, διότι αυτό υποσχέθηκα σε όλους σας, δημόσια  από την πρώτη στιγμή : κανένα χειρουργείο δεν θα αναβληθεί για να βγαίνω εγώ φωτογραφίες με παράγοντες και να δείχνω ότι είμαι ο «Θεός της Θεσσαλίας». Την ίδια ώρα που εγώ χειρουργούσα, κάποιοι  διέδιδαν τεχνηέντως την άποψη περί κατ’ ουσίαν «χαμένης ψήφου στον γιατρό» ο οποίος δεν είναι σε θέση να καταφέρει και τα δύο, να χειρουργεί δηλαδή και να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία. Η καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου είναι απόλυτα στελεχωμένη, επαρκής και με εξαίρετους χειρουργούς , συναδέλφους μου, την ομάδα μου , που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά και πολύ μεγαλύτερης περιοχής. Εγώ, ως Περιφερειάρχης θα παρακολουθώ απόλυτα τη λειτουργία της , θα βοηθώ στο έργο της και θα αφιερώσω τον εαυτό μου σε όλους τους Θεσσαλούς».

ΤΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ

Ακολούθως ο κ. Τσιλιμίγκας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και στα διλλήματα που υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα αναρωτήθηκε: «Θέλουμε έναν Περιφερειάρχη με επίσημο κομματικό χρίσμα, το οποίο μάλιστα ο ίδιος επίμονα αναζήτησε από το κόμμα του κι ανακοινώθηκε από τα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ ή έναν Περιφερειάρχη που δεν δέχθηκε χρίσμα από κανένα, παρότι του προτάθηκε από πολλούς; Θέλουμε έναν Περιφερειάρχη -  επαγγελματία της πολιτικής,  με μακρά θητεία στο κοινοβούλιο, που όταν έχασε στις βουλευτικές εκλογές αναγκάστηκε να βρει πολιτική στέγη στην Περιφέρεια, ή έναν Περιφερειάρχη αυτοδημιούργητο επιστήμονα, με ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία, «πρεσβευτή» της Θεσσαλίας στην Ελλάδα και στον κόσμο; Θέλουμε έναν Περιφερειάρχη που σέβεται τη συλλογική λειτουργία των οργάνων  ή έναν Περιφερειάρχη που δεν λειτούργησε ούτε καν την Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας, ούτε εξέλεξε με διευρυμένη πλειοψηφία τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Περιφέρειας, την Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος και τόσα άλλα; Θέλουμε έναν Περιφερειάρχη που όλα τα περιβάλλει με άπλετο φως και διαχειρίζεται το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της Θεσσαλίας με ανοιχτές πόρτες στις περιφερειακές παρατάξεις, στους δήμους, τους φορείς και τους πολίτες ή έναν Περιφερειάρχη που «κόβει και ράβει» το ΕΣΠΑ όπως εκείνος επιθυμεί, «κεκλεισμένων των θυρών» με ευνοιοκρατικά κριτήρια για να κρατά  τους δημάρχους και τους φορείς σε ομηρία; Τελικά θέλουμε έναν Περιφερειάρχη που μπορεί να καταλάβει τον πόνο του απλού ανθρώπου και να αγγίξει την καθημερινότητά του ή έναν Περιφερειάρχη που δεν έκανε ούτε ένα έργο και δεν εκπόνησε καμία απολύτως πολιτική για τους άνεργους, τους φτωχούς, τους ανάπηρους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες  και θυμήθηκε πριν από τρεις μέρες να μας μιλήσει με παχιά λόγια για την «κοινωνική του πολιτική» που ΘΑ κάνει τώρα;»

Καταλήγοντας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσιλιμίγκας παρουσίασε τον τρόπο που θα ασκήσει διοίκηση, τονίζοντας με έμφαση ότι «την Κυριακή θα εξελιχθεί μια μάχη που πρέπει να αναδείξει Περιφερειάρχη που θα αρνηθεί η Περιφέρεια να είναι είτε ο επαίτης είτε το μακρύ χέρι του κράτους. Που θα διεκδικεί αλλά και θα επιτυγχάνει. Που θα συνομιλεί και θα μετέχει πιο ενεργά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Που θα διαμορφώνει την ενότητα των Θεσσαλών καθημερινά και θα αίρει τεχνητές αντιθέσεις αλλά και ανισότητες μεταξύ των Π.Ε. της Θεσσαλίας».

Επίσης παρουσίασε «την κυβέρνηση που θα διοικήσει το Ομοσπονδιακό κράτος της Θεσσαλίας, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, τα Οικονομικά και του Αθλητισμού. Η δικηγόρος κ. Λιακούλη θα αναλάβει τους τομείς της δικαιοσύνης, του Πολιτισμού, των ΜΜΕ και της Κοινωνικής Πολιτικής. Ο Τρικαλινός πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων κ. Ιακωβάκης τον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Καρδιτσιώτης μηχανικός Βαγγέλης Νοτόπουλος θα αναλάβει τις Υποδομές και τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα (Αχελώος, Κάρλα) και η κ. Τσαλίκη από την Μαγνησία την διαχείριση του ΕΣΠΑ. Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με σύντομες παρεμβάσεις των 4 υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών.

                                                                                      Γ. Ρούστας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass