«Συνέχεια αυτού που ζούμε ή προοδευτική ανατροπή» το δίλημμα Καλογιάννη

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2014 16:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:52

 

 

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι πρωτίστως πολιτικό. Το πραγματικό δίλημμα είναι, συνέχεια αυτού που ζούμε ή προοδευτική ανατροπή;» τόνισε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε «ψεύτικα τα διλλήματα» που έθεσε  χθες η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου προσθέτοντας ότι «ειπώθηκαν χοντρά ψέματα εξ ου και η χυδαιότητα» για να καταλήξει απευθύνοντας προσκλητήριο στους ψηφοφόρους όλων των άλλων συνδυασμών.

 Να σημειωθεί πως η Συμπαράταξη Λαρισαίων  «απευθύνει πανδημοκρατικό κάλεσμα» σε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίουςκαι τους καλεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων  Απόστολο Καλογιάννη.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» , πλαισιωμένος από στελέχη και υποψηφίους του συνδυασμού του,ο κ. Καλογιάννης απηύθυνε στους Λαρισαίους κάλεσμα ενότητας και στήριξης, υπογραμμίζοντας  ότι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», σε αντίθεση με το συνδυασμό της κ. Καραλαριώτου, κατόρθωσε να συσπειρώσει γύρω της  πολίτες από ένα ευρύτατο  φάσμα πολιτικών δυνάμεων και αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Έκανε άνοιγμα στους πολίτες  που στήριξαν τους άλλους συνδυασμούς. Ειδικότερα έκανε γενναίο άνοιγμα προς την πλευρά του κ. Ντ. Διαμάντου, υπογραμμίζοντας ότι είναι δεδομένο το πραγματικό ενδιαφέρον και η ευαισθησία του,  για την πόλη και την Αυτοδιοίκηση, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «πολλές φορές  μέχρι σήμεραδιαπιστώθηκε   ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο «κώδικα αξιών»  με το συνδυασμό της ‘Νέας Λάρισας’».

Επίσης κάλεσε και τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της «Ανθρώπινης Πόλης» του κ. Εκτορα Νασιώκα να «ξαναπιάσουμε, μαζί, το νήμα παλαιότερων  κοινών αγώνων για την πρόοδο της κοινωνίας και τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας αφήσουμε πίσω μας όσα μας χώρισαν. Σήμερα, αυτά που πρέπει να μας ενώσουν είναιπολύ περισσότερα.».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισεότι«τότε προκρίναμετηνπολιτική των συμμαχιών κι έτσι οδηγηθήκαμε στην χρυσή περίοδο της θητείας του Αριστείδη Λαμπρούλη, που μετέτρεψε τη Λάρισα από λασπούπολη σε σύγχρονο αστικό κέντρο. Αυτό πρέπει να γίνει και σήμερα.»

Ο κ. Καλογιάννης, άσκησε σκληρή κριτική κατά της κ. Καραλαριώτου υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για υποψηφιότητα κάποιων μηχανισμών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικά κι ακριβοπληρωμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα τα όσα η ίδια επιχείρησε να θέσει ως διλήμματα στη χθεσινή της συνέντευξη.

Αναλυτικά, μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης στην συνέντευξη τύπου επεσήμανε τα εξής:

«Την προηγούμενη Κυριακή επιβεβαιώθηκε η διάθεση των πολιτών της Λάρισας, για αλλαγή στο Δήμο. Τώρα οι πολίτες βρίσκονται ενώπιον μιας κρίσιμης επιλογής που αφορά τόσο στο πρόσωπο του δημάρχου  όσο και  στην κατεύθυνση της αλλαγής στο δήμο μας

Έτσι λοιπόν το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι τι επιλέγουμε; Τη συνέχεια αυτού που ζούμε ή την προοδευτική ανατροπή του;

Εμείς απαντάμε καθαρά. Η αλλαγή πορείας,η προοδευτική ανατροπή, έχει γίνει πια όρος επιβίωσης και για την πόλη μας και για την αυτοδιοίκηση. Αφορά την ίδια τη ζωή μας.

Η κ. Καραλαριώτου εκπροσωπεί τη συνέχεια. Το «νέο» που επαγγέλλεται είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε, και που μας έφερε ως εδώ.

Όσον αφορά στο πρόσωπο του δημάρχου το ερώτημα είναι σαφές.  Θέλουμε δήμαρχο που μπορεί να ενώνει και να συνθέτει, ή δήμαρχο που διαίρεσε και συνεχίζει να διαιρεί; Θέλουμε δήμαρχο που να υπερασπίζεται την πόλη μας και τις ζωές μαςκαι όχι υπερασπιστή των πολιτικών που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλογιάννης  και στο προγραμματικό πλαίσιο της Συμπαράταξης, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα εκπονήθηκε μέσα από έντονη διαβούλευση με φορείς, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες.

Επεσήμανε με έμφαση ότι αποτελεί προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική και η στήριξη των πολιτών που έχουν πληγεί από την πολιτική αυτή, τονίζοντας ότι ο Δήμος πρέπει να γίνει ασπίδα για τους πολίτες, έθεσε το θέμα της ελάφρυνσης των δημοτικών τελών, ενώ μίλησε και για αποφάσεις και δράσεις που  θα βελτιώσουν σύντομα την καθημερινότητα στην πόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass