ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Κοσμοσυρροή στον Άγιο Κωνσταντίνο Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2014 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:51
Με μεγάλη συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας, που κατέκλυσαν τον ναό, παρουσία και του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, γιόρτασε χθες η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, των πλουσίων λατρευτικών εκδηλώσεων προέστη και ομίλησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, μαζί με πολλούς φιλοξενουμένους πατέρες, καθώς και με τους ιερείς του ναού. Ο προϊστάμενος του ιερού ναού, αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Γαλιάτσος καλωσόρισε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που έσπευσαν να συνεορτάσουν και να πάρουν χάρη από τη χάρη τους και δύναμη από τη δύναμή τους.
Η χαρά όλων των ενοριτών, αλλά και των υπολοίπων μελών του πληρώματος της Εκκλησίας κορυφώθηκε τη στιγμή που ο κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε τέσσερις νέους αναγνώστες, εκλεκτά παιδιά του ιερού βήματος, προς τα οποία ευχήθηκε καλή κι ευλογημένη διακονία μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου!
Τον πανηγυρικό λόγο, κατά την ακολουθία του εορτίου μεγάλου εσπερινού, εκφώνησε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο εορτάζοντες μεγάλους αγίους και ισαποστόλους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο και την προσφορά της Αγίας Ελένης, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Ζαφειρίου, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη προσφορά των δύο εορταζομένων Αγίων στην Εκκλησία, την κοινωνία, το Έθνος και το γένος μας. Με την παράκληση στους Αγίους, υπέρ ενισχύσεως, φωτισμού και επιτυχίας των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις τους, έκλεισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των μεγάλων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass