Παραδέχθηκε την ήττα του ο Κ. Τζανακούλης και ανοίγει το δρόμο της διαδοχής

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2014 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:46

 

Πριν λίγο ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι με βάση τα μέχρι αυτή την ώρα αποτελέσματα υπολείπεται 3,5 και 3 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των συνυποψηφίων του Ρένας Καραλαριώτου και Απόστολου Καλογιάννη και αποκλείεται του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών -θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δύσκολα μπορεί να ανατραπεί.

Ο κ. Τζανακούλης στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αλλά και τους Λαρισαίους για την χρόνια στήριξή τους και αποκάλυψε ότι αύριο το βράδυ συγκαλεί την παράταξή του προκειμένου να αποφασιστεί η στάση της την επόμενη Κυριακή. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να υποβάλει άλλη φορά υποψηφιότητα για το δήμο Λαρισαίων και άνοιξε εμμέσως πλην σαφώς θέμα διαδοχής του τονίζοντας ότι "η παράταξη θα μαζευτεί πολύ σύντομα και θα αποφασίσει δημοκρατικά ποιος θα ηγηθεί της παράταξης στις επόμενες δημοτικές εκλογές" 

Συγκεκριμένα, ψύχραιμος, χαλαρός αλλά σκληρός απέναντι σε όσους πρώην συνεργάτες του που τον υπονόμευσαν, ο Κ. Τζανακούλης αποδέχθηκε σχετικά νωρίς την ήττα του και τον αποκλεισμό του συνδυασμού του από τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ είχαν ειδοποιηθεί οι δημοσιογράφοι και στις 11 ο απερχόμενος δήμαρχος έφτασε στο εκλογικό του κέντρο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι συνεργάτες του, υποψήφιοι σύμβουλοι που κατέκλυσαν την αίθουσα. Ο δήμαρχος περίμενε υπομονετικά να ετοιμαστούν τα τηλεοπτικά συνεργεία, πειράζοντας δημοσιογράφους, αλλά και συνεργάτες του  οι οποίοι έδειχναν συνοφρυωμένοι.

Αναλυτικά, ο Κ. Τζανακούλης δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή σε 80 εκλογικά τμήματα, περίπου στο 40%, υπολειπόμεθα 1.000 ψηφοδελτίων του κ. Καλογιάννη ήτοι κατά 3% και 1.300 της κ. Καραλαριώτου δηλαδή κατά 3,5%, με τα δικά μας αποτελέσματα που προκύπτουν γρηγορότερα. Για όσους ξέρουν από αποτελέσματα είναι λίγο δύσκολο να ανατραπούν.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους μετείχαν σ΄ αυτό τον εκλογικό αγώνα και πρώτα απ΄ όλα στους δικούς μας υποψηφίους και συνεργάτες και οι οποίοι έδωσαν έναν πάρα πολύ καλό, τίμιο και σωστό αγώνα. Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους που προηγούνται και πάνω απ΄ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Λαρισαίους, ειλικρινά τους χρωστώ ευγνωμοσύνη διότι τόσα χρόνια μας στήριξαν. Και σ΄ αυτές τις εκλογές που μας στήριξαν αψηφώντας τα όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό,  κι ακούστηκαν τόσα. Εμείς κρατήσαμε τον πολιτικό πολιτισμό, κάποιοι όλοι όχι. Οι υπόλοιποι όλοι στόχευαν εμάς και ιδιαιτέρως εμένα. Αυτό δεν εμπόδισε 177 ανθρώπους, πετυχημένους επαγγελματίες, επιστήμονες, ανθρώπους όλων των ηλικιών και των τάξεων, να συστρατευτούν μαζί μας.

Όλες οι μετρήσεις που γίνονταν από όλες τις πλευρές, έδειχναν ως τα μέσα της εβδομάδας ότι ήμασταν πρώτοι και με διαφορά. Αυτό ανατράπηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Το τι συνέβη θα το δούμε στην πορεία. Δεν περιμέναμε τέτοια ανατροπή. Δεν πειράζει.

Ας περιμένουμε την εκλογή μέχρι τέλους απόψε. Να δούμε τους μονομάχους της επόμενης Κυριακής.

Αύριο το βράδυ θα συνεδριάσει η παράταξή μας. Είμαστε καθόλα δημοκρατικοί, ενεργούμε συλλογικά και έχουν κληθεί οι 177 υποψήφιοι του συνδυασμού να συγκεντρωθούμε και ότι αποφασίσουμε θα το ανακοινώσουμε.

Μπορεί να κατηγορηθήκαμε για συγκεντρωτισμό αλλά δεν ισχύει. Το λάθος μου ίσως ήταν που δεν ήμουν συγκεντρωτικός. Άφησα πολλούς να λειτουργούν αυτόνομα και να μας σκάβουν το λάκκο. Μέσα από την ομάδα δούλευαν εις βάρος μας. Πρόκειται για ανθρώπους που πήγαν σε άλλες παρατάξεις. Τους είχαμε δώσει μεγάλες ελευθερίες και τις θέσεις που είχαν στον Δήμο τις εκμεταλλεύτηκαν άσχημα, ενεργούσαν χωρίς να ενημερώνουν. Διόριζαν κόσμο, όχι παράνομα βέβαια αλλά επωφελούμενοι. Θα το δείτε τώρα τι ψήφους θα πάρουν. Εγώ τους συνεργάτες τους θεωρώ έμπιστους, όφειλαν λοιπόν να ενημερώνουν, να δρουν συλλογικά. Είχαν λοιπόν δίκιο οι συνάδελφοι που παραπονούνταν επειδή κάποιοι υπέγραφαν συμβάσεις, προχωρούσαν σε δράσεις και ενέργειες χωρίς να ενημερώνουν την ομάδα. Το λάθος ήταν καθαρά δικό μου. Παραείχα εμπιστοσύνη σε κάποιους. Μας κατηγορούσαν για «ενός ανδρός αρχή», άλλα όμως βγαίνουν τώρα στη φόρα».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Κ. Τζανακούλης είπε: «Δεν μετανιώνω που έθεσα υποψηφιότητα για πέμπτη φορά. Μου το ζήτησαν συνεργάτες, πολλοί άνθρωποι, οι πολιτικές δυνάμεις που μας υποστήριζαν. Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση , δαχτυλίδι εγώ δεν έχω σκοπό να δώσω. Η παράταξη θα μείνει ζωντανή, θα συνεχίσει να υπάρχει. Και εν ευθέτω χρόνω θα αποφασίσει δημοκρατικότατα ποι΄ςο θα ηγηθεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές…

Στα οικονομικά του Δήμου δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αυτοί που έλεγαν ό, τι έλεγαν θα πληρώσουν. Προσπάθησαν, χτυπώντας το πρόσωπο του δημάρχου, να σπιλώσουν υπαλλήλους του Δήμου. Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας, οι εκθέσεις έχουν βγει, δεν υπάρχει τίποτε. Νομίζω ότι πρέπει αν τους «κυνηγήσει» ως κοινούς συκοφάντες. Αυτά ήταν επεξεργασμένα, οργανωμένα από πίσω, εδώ και πολύ καιρό. Σε ένα μεγάλο οργανισμό όπως ο Δήμος μπορεί να υπάρχουν παρατυπίες, παρανομίες όμως όχι…

Κάναμε τον Δήμο πάρα πολύ εύρωστο, μεγάλο Δήμο, παράδειγμα προς μίμηση για πάρα πολλούς δημάρχους. Πιστεύω ότι ο Δήμος θα κρατηθεί ψηλά, βάλαμε ψηλά τον πήχη κι εκεί πρέπει να μείνει… 

Το θέμα δεν είναι αν τηλεφωνήσω εγώ στους συνυποψηφίους που προηγούνται αλλά να με πάρουν εκείνοι. Το θέμα είναι πως θα έρθουν να ζητήσουν υποστήριξη. Όλοι εκείνοι που μας επιτίθονταν ανηλεώς, με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Να δούμε τώρα πως θα ρίξουν τα μούτρα τους. Ο πολιτικός πολιτισμός τους ξέφυγε, εμείς προσπαθούσαμε να αμυνθούμε. Οι συνεργάτες μου ποτέ δεν θα έπεφταν τόσο χαμηλά όσο άλλοι. Τους ευχαριστώ ξανά, ευχαριστώ πολύ όλους τους Λαρισαίους».

Ακολούθως ο Κ. Τζανακούλης χάθηκε στις αγκαλιές των συνεργατών του, οι οποίοι τον χειροκροτούσαν θερμά.

                                                                                                                                   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass