ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Έκτορας Νασιώκας: «Περνάμε και νικάμε»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2014 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:44

«Περνάμε και νικάμε. Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι με την ψήφο τους την Κυριακή εμπιστεύονται και δίνουν καθαρό προβάδισμα νίκης στην κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη», την παράταξη που κερδίζει σίγουρα στον δεύτερο γύρο, άρα τη μοναδική παράταξη που μπορεί να κάνει πράξη την πραγματική αλλαγή στον Δήμο Λαρισαίων μετά από 16 χρόνια φέρνοντας ουσιαστικές, εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα της πόλης». Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε ο υποψήφιος δήμαρχος Έκτορας Νασιώκας μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση. Μια συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας την οποία χαρακτήρισε «μεγαλειώδη» και «αδιάψευστη απόδειξη της δυναμικής νίκης που έχει αναπτύξει η παράταξη «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» στην κοινωνία της Λάρισας».

«Το ποτάμι αυτό που οδηγεί στην πολύ μεγάλη, την καθαρή νίκη της παράταξής μας ενισχύεται καθημερινά και θα ενισχύεται ακόμη και την ώρα της ψηφοφορίας. Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα: Όποιος Λαρισαίος, ανεξάρτητα αν είναι αριστερός, κεντρώος, δεξιός, θέλει να αλλάξει η δημοτική αρχή, να αλλάξουν δηλαδή όχι απλά τα πρόσωπα αλλά κυρίως οι νοοτροπίες και οι πρακτικές, έχει μόνο μία επιλογή την Κυριακή 18 Μαΐου, να ψηφίσει την κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη», τόνισε.

Ο Ε. Νασιώκας ανακοίνωσε στην ομιλία του μείωση δημοτικών τελών σε νέους επιχειρηματίες για πέντε χρόνια και έθεσε ως «πρώτες προτεραιότητες την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και υπερήλικες καθώς και τη στήριξη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Άσκησε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή, αντιδιαστέλλοντάς τη με τους «δημάρχους- αναμορφωτές της Λάρισας», όπως τους χαρακτήρισε, Αγ. Μπλάνα, Αλ. Χονδρονάσιο, Αρ. Λαμπρούλη και Χρ. Καφφέ. Ξεκαθάρισε ότι «το καινούργιο στις εκλογές είμαστε εμείς, η «Ανθρώπινη Πόλη» κι όχι οι παρατάξεις που αυτοσυστήνονται ως καινούργιες ενώ αναπαράγουν κάθε μέρα τις αρχαιότερες εκδοχές του λαϊκισμού και του παλαιοκομματισμού, από τις αλόγιστες προεκλογικές δαπάνες έως τη ρουσφετολογική πελατειακή λειτουργία»

Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία για τον Δήμο Λαρισαίων. Δεν πρέπει να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν οι παρατάξεις που απέτυχαν, πορεύτηκαν και συμβιβάστηκαν με την παρακμιακή πορεία της πόλης. Δεν μπορεί να έλθουν παρατάξεις που αυτοσυστήνονται ως καινούργιες, ενώ αναπαράγουν κάθε μέρα τις αρχαιότερες εκδοχές του λαϊκισμού και του παλαιοκομματισμού από τις αλόγιστες προεκλογικές δαπάνες έως τη ρουσφετολογική πελατειακή λειτουργία. Το καινούργιο είναι μια άλλη νοοτροπία και λειτουργία. Είναι πολιτικός πολιτισμός. Το καινούργιο στις εκλογές είμαστε εμείς, η «Ανθρώπινη Πόλη».

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Ο Εκτ. Νασιώκας χαρακτήρισε κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση γιατί, όπως ανέφερε, «οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί μια καθεστωτική αντίληψη διοίκησης του Δήμου που υπέκυπτε στις εύκολες πελατειακές σχέσεις, έδινε ψηφοθηρικές υποσχέσεις, εμπορεύονταν προσδοκίες και λεηλατούσε ελπίδες. Ή αν θα εμπιστευτούν δυνάμεις που μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους, να αμφισβητούν, να διαμορφώνουν συνειδήσεις, να προβλέπουν και να δημιουργούν με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, των αναγκών και των απαιτήσεων του δήμου και των δημοτών. Δυνάμεις που πιστεύουν σε αξίες και σε μια «άλλη πολιτική» που ενώνει, συσπειρώνει, και κινητοποιεί στο σύνολό τους τη ζωντανή κοινωνία και το παραγωγικό δυναμικό του Δήμου.

Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι καλούνται να αποφασίσουν και για κάτι άλλο. Εάν πρέπει να δώσουν και άλλη πίστωση χρόνου πέρα από τα 16 ολόκληρα χρόνια που πέρασαν ή αν αυτά ήταν αρκετά. Πού έλειψε ο χρόνος στην απερχόμενη δημοτική αρχή; Ποια δράση της, ποια πρωτοβουλία της έμεινε στη μέση γιατί δεν πρόλαβε; Πόσες τετραετίες για παράδειγμα χρειάζονται για να βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, για να δείχνουμε με υπερηφάνεια τον Πηνειό να περνάει μέσα από την πόλη μας για να αμβλυνθεί επιτέλους το οξυμένο πρόβλημα του κυκλοφοριακού;».

 ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Ο Εκτ. Νασιώκας έκανε ειδική αναφορά στις νέες και τους νέους της Λάρισας καλώντας τους να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές, παρότι, όπως εξήγησε, «κατανοώ πλήρως την απογοήτευσή τους και τον προβληματισμό τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς πληρώνουν πολύ ακριβά την κρίση, χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται γι’ αυτήν. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να προσελκύσουμε κάθε παραγωγική επένδυση και έτσι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να διευκολυνθούν νέοι άνθρωποι να ανοίξουν δουλειές και να μειωθεί η επιβάρυνση των νέων επιχειρηματιών λόγω δημοτικών τελών για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε να εμπιστευτούμε και να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους από τη νέα γενιά να χαράξει η ίδια τον δρόμο της».

«ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Και αφού ξεκαθάρισε πως ως «νέα δημοτική αρχή πρόκειται να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτική πηγή, το ΕΣΠΑ, δημόσιες επενδύσεις και κοινοτικές πρωτοβουλίες, για έργα με παραγωγική αξία», έθεσε και απάντησε το εξής ερώτημα: «Αλήθεια και τι θα κάνετε εσείς, μας ρωτάνε, και μάλιστα σε περιόδους οικονομικής κρίσης; Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν απαιτείται οικονομικό κόστος να εξυπηρετείς τον πολίτη με σεβασμό στις ανάγκες του και με δικαιοσύνη.

Δεν κοστίζει τίποτα ο Δήμος να αποκτήσει ξανά την επαφή του με την κοινωνία. Να κινητοποιήσει και να συνεργαστεί με όλους τους επιστημονικούς φορείς της πόλης, τα Επιμελητήρια, τους συλλόγους. Να κινητοποιήσει και να αξιοποιήσει σημαντικούς ανθρώπους της Λάρισας που ζουν και διαπρέπουν μακριά από την πόλη.

 Δεν χρειάζονται χρήματα για να δώσεις ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο το χαμένο κύρος του και το ρόλο που του πρέπει. Δεν χρειάζεται να έχεις γερό ταμείο για να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις, σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με τις αρχές της πλήρους διαφάνειας, της ισότιμης αντιμετώπισης όλων, της δημοκρατικής συμμετοχής, της αξιοκρατίας και του ελέγχου».

Ο Ε. Νασιώκας παρουσίασε το πρόγραμμά του για την πόλη αλλά και Γιάννουλη – Φαλάνη – Κοιλάδα, κεντρική θέση στο οποίο έχει η παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας για κάθε ανασφάλιστο ανήμπορο και υπερήλικα με νοσηλεία στο σπίτι. Και ο υποψήφιος δήμαρχος κατέληξε: «Όραμά μας είναι τα όνειρα της πόλης. Ο δήμαρχος είναι σύμμαχος μόνο με τα όνειρα της πόλης. Δεν δικαιούται και δεν μπορεί να ταυτιστεί με τίποτε άλλο. Βρίσκεται έξω από συμφέροντα και συστήματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass