Στέλιος Χατζηκράχτης: Θα είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή Τυρνάβου

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:41

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός του ίδιου συνδυασμού του «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέπτυξε χθες το βράδυ στην κεντρική ομιλία στην κεντρική πλατεία του Τύρναβου ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Στέλιος Χατζηκράχτης.

Ο κ. Χατζηκράχτης  εμφανώς ικανοποιημένος από την παρά πολύ μεγάλη συγκέντρωση και την  άμεση ανταπόκριση των συνδημοτών  αναφέρθηκε σε όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Τύρναβου. Επίσης  έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού του για τη νέα πενταετή θητεία στον Δήμο Τύρναβου.

Αντικρίζοντας ο κ. Χατζηκράχτης  την ογκώδη και με παλμό συγκέντρωση  είπε χαρακτηριστικά: « η μαζική και μαχητική κεντρική προεκλογική μας συγκέντρωση μας δίνει την βεβαιότητα ότι θα είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Τυρνάβου. Η σημερινή συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποτελεί μια πρώτη απάντηση σε όλους εκείνους που νομίζουν, ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να κοροϊδέψουν το λαό για να αρπάξουν την ψήφο του ώστε τη επόμενη ημέρα των εκλογών να καμαρώνουν ότι διαθέτουν τη λαϊκή αποδοχή και έγκριση για να συνεχίσουν τις αντιδραστικές τους πολιτικές».

Επιδίωξή  του ίδιου και των μελών συνδυασμού είναι στη μάχη των εκλογών στις 18 Μάη να εκφραστεί πολιτικά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση και να δυναμώσει η φωνή του εργαζομένου, του ανέργου, του αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη, των γυναικών και της νεολαίας μέσα από την υπερψήφιση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια.

Είπε επίσης ότι τα καθημερινά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών οξύνονται, οι συνθήκες διαβίωσης χειροτερεύουν και τα μέτρα που παίρνονται σε συμφωνία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ δεν είναι προσωρινά αλλά μόνιμα. Αναφέρθηκε στους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους κτηνοτρόφους και την πλειοψηφία των εργαζομένων και συνταξιούχων  οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηκράχτης αναφερόμενος στα όσα είπε ο συνυποψήφιος δήμαρχος Τύρναβου την περασμένη Δευτέρα στην κεντρική ομιλία κ. Π. Σαρχώσης τόνισε:  «Ο κ.  Σαρχώσης, με τις αναφορές που έκανε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του, μάλλον μπέρδεψε τους ρόλους μας. Αυτό βέβαια δικαιολογείται, γιατί βλέπει και διαισθάνεται τις τελευταίες μέρες ότι η απήχηση του συνδυασμού του περιορίζεται, από ότι βέβαια περίμενε, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει τις φρούδες ελπίδες που θέλει να δημιουργήσει με την τοπική ανάπτυξη που υπόσχεται.

Με τον κ. Σαρχώση μαζί εκλεγήκαμε στις εκλογές του 2006 με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας, που υποστήριζε το ΚΚΕ, και το 2010 της Λαϊκής Συσπείρωσης. Βέβαια, ο κ. Σαρχώσης κατέβηκε από το άρμα της Λαϊκής Συσπείρωσης και παραιτήθηκε, μη αντέχοντας τα έδρανα της αντιπολίτευσης όπως δήλωνε παλιά.

Διάλεξε το δρόμο της πολιτικής αγρανάπαυσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Πολιτικά, επέλεξε να έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ του κόμματος, που μαζί στην συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέγραψε όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις  με ΕΕ και ΔΝΤ. Τώρα ποιος πήγε που, και γιατί ο καθένας το καταλαβαίνει.

Ο αδέσμευτος, ο ανεξάρτητος, ο ακηδεμόνευτος και μακριά από κομματικές δεσμεύσεις όπως διατυμπανίζει ότι είναι, ο κ. Σαρχώσης, οπότε του δίνεται η ευκαιρία, προκαλεί λέγοντας ότι και αυτοί ΚΚΕ είναι, για να μπορέσει να αλιεύσει ψήφους, ψήφους ανθρώπων αγνών, αγωνιστών που παλεύουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Χατζηκράχτης μίλησε για τη  χρηματοδότηση του Δήμου από το κράτος η οποία τα τελευταία χρόνια ελαττώθηκε δραματικά. Ενώ είχε παρακρατήσει πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 10,5 δις ευρώ, που ήταν χρήματα από την άμεση φορολογία μας, απέδωσε μόνο στους Δήμους το ποσό των 1,8 δις ευρώ.

Μιλώντας για τη σημερινή δημοτική αρχή ο κ. Μαλάκος είπε: «Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Μαλάκος υπερηφανεύεται ότι παρήγαγε μεγάλο έργο. Πρέπει να ομολογήσει ότι τα περισσότερα έργα που έγιναν ήταν αποτέλεσμα του σχεδιασμού και μελετών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που ένα μόνο μέρος τους αξιοποίησε.

Καμία μελέτη δεν έχει ετοιμαστεί για τη νέα πενταετία. Μόνο προτάσεις έχουν αποσταλεί για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Δείγμα ότι, ούτε και όραμα έχει για τον Δήμο Τυρνάβου.

 Αφού έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που  προτείνει ο συνδυασμός  σημείωσε  ότι οι προγραμματικές θέσεις εκφράζουν τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Ενιαίου Δήμου Τυρνάβου.

Ακόμα κάλεσε όλους τους συνδημότες του να μην λυγίσουν σε εκβιασμούς και πιέσεις. Να κλείσουν κατάμουτρα τις πόρτες σε όλους τους υποψήφιους που με ρουσφέτια για μεταθέσεις, για διορισμούς σε θέσεις που δεν υπάρχουν, τους εμπόρους της ψεύτικης ελπίδας, που υπόσχονται τα πάντα σε όλους.

Πριν την ομιλία του κ. Χατζηκράχτη χαιρετισμό έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βαγγέλης Μπούτας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass