Κεντρική εκδήλωση της «Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2014 1:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:40

 

«Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές στη Περιφέρεια Θεσσαλίας θέλουμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, των χιλιάδων ανέργων, της νεολαίας της εργασιακής περιπλάνησης και της μετανάστευσης, τους μικρομεσαίους με τα χιλιάδες κλειστά μαγαζιά και τους φτωχούς αγρότες που ξεκληρίζονται, μια κοινωνία σε κατάρρευση κάτω από τη μπότα της ΕΕ του ΔΝΤ και των άθλιων μνημονιακών κυβερνήσεων» τονίσθηκε απόψε στην κεντρική εκδήλωση της «Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή».

Η εκδήλωση έγινε στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με ομιλητές, τον επικεφαλής  της παράταξης και υποψήφιο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Στάθη Ντούρο, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Δημήτρη Παπαδόπουλο και, τον περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντώνη Αδάμου.

Όπως μεταξύ άλλων τόνισαν οι ομιλητές «μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, όλα αυτά τα χρόνια, υπερασπιστήκαμε και συμμετείχαμε ενεργά  στους αγώνες των εργαζόμενων, πρωτοστατήσαμε στο κίνημα κατά των διοδίων, κατά των χαρατσιών, κατά της συγχώνευσης σχολείων  και της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, στις αγροτικές κινητοποιήσεις , στους αγώνες για υγεία, ρεύμα και νερό για το λαό.

Με το ΕΣΠΑ μας λένε ότι θα κάνουν «ανάπτυξη»…   ΕΣΠΑ όμως σημαίνει ελαστικές σχέσεις εργασίας – κατάργηση συλλογικών συμβάσεων , καταστροφή της γεωργικής παραγωγής, κλείσιμο εργοστασίων και καταστημάτων, συγχωνεύσεις – καταργήσεις κέντρων υγείας, νοσοκομείων, σχολείων και σχολών. Σημαίνει ανεργία , εξαθλίωση, καταστροφή.

Την επόμενη μέρα των εκλογών ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθούν  να υπογράψουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων δομών, υπηρεσιών και κοινωνικών αγαθών. Αν δεν τα κάνουν θα είναι παράνομοι. Ποιος από το τοπικό πολιτικό – υπηρετικό προσωπικό του συστήματος θα τολμήσει να συγκρουστεί;

Εμείς λέμε ότι μόνο με ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής μπορεί να ανασάνει ο λαός. Γι αυτό και στις εκλογές πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που θα τους τρομάξουν και όχι θα τους καθησυχάσουν. Οι δυνάμεις που ζητούν ρήξη και σύγκρουση και όχι συνεννόηση και «διαπραγμάτευση».

Να ενισχυθούν οι  δυνάμεις που λένε να μην πληρώσουμε το χιλιοπληρωμένο χρέος  γιατί δεν είναι  δικό μας, να φύγουμε από τη φυλακή της Ε.Ε. και να βγάλουμε το ζουρλομανδύα του Ευρώ, να χτυπηθεί η ολιγαρχία του πλούτου για να επιβιώσει ο λαός . Κι όλα αυτά σήμερα και όχι σε μια μελλοντική «λαϊκή εξουσία ». Γιατί ο δρόμος για την εργατική εξουσία ανοίγει περπατώντας και όχι με επαναστατικά ευχέλαια».

Για να καταλήξουν οι ομιλητές σημειώνοντας πως η «Αριστερής Παρέμβασης στην Θεσσαλία και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διατυπώνουμε ένα πρόγραμμα που απαντά στην άμεση ανάγκη επιβίωσης του λαού  και  οδηγεί πέρα από τον ορίζοντα της καπιταλιστικής κυριαρχίας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass