«Οι Λαρισαίοι, θα εμπιστευθούν ξανά τον Κων. Τζανακούλη» τόνισε η Ελένη Ξυνοπούλου - Θυμούλια

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 0:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:29

 

 

«Η συμμετοχή μου στα κοινά είναι η έκφραση της ανησυχίας μου τόσο για την καθημερινότητα της πόλης όσο και για το μέλλον της» τόνισε η δημοτική σύμβουλος Λάρισας και εκ νέου υποψήφια, Ελένη Ξυνοπούλου - Θυμούλια, μιλώντας απόψε  στο κατάμεστο «Φρούριο», εξηγώντας την απόφασή της να κατέλθει εκ νέου υποψήφια με τον συνδυασμό του δημάρχου Κων. Τζανακούλη.

Η κ. Ξυνοπούλου διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση, «χωρίς πολιτική ομιλία από αυτές που συνηθίζονται» όπως είπε χαρακτηριστικά, μια φιλική βραδιά με συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της.

Μια εκδήλωση που ξεκίνησε με τον διοικητή των νοσοκομείων της Λάρισας Αθανάσιο Μητσιό, να εξάρει το έργο της υποψήφιας σε τομείς, όπως μεταξύ άλλων, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, χωρίς να παραλείψουν τις αναφορές στη θητεία της στο δημοτικό συμβούλιο και ειδικότερα στην κοινωνική πολιτική.

Η κ. Ξυνοπούλου, μιλώντας στους συμπολίτες, απέφυγε τις αναλυτικές αναφορές στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής για να αιτιολογήσει την απόφασή της να συμμετάσχει εκ νέου στις εκλογές.

«Με ρωτούν πολλοί» τόνισε η κ. Ξυνοπούλου «γιατί και πάλι υποψήφια. Γιατί και πάλι αγώνας για τις δημοτικές εκλογές. Γιατί και πάλι με τον Κώστα Τζανακούλη. Πρώτα και πάνω απ’ όλα γιατί είμαι Λαρισαία, άρα η συμμετοχή μου στα κοινά είναι η έκφραση της ανησυχίας μου τόσο για την καθημερινότητα της πόλης όσο και για το μέλλον της. Είμαι εκπαιδευτικός που σημαίνει ότι στο κέντρο των ενδιαφερόντων μου είναι η παιδεία, κεφαλαιώδης παράγοντας για τον πολιτισμό.

Υπηρετώ την επιστήμη της Φυσικής που ερευνά τη σχέση του ανθρώπου με ό,τι ονομάζουμε φύση, άρα ερευνά και αναπτύσσει την ίδια τον τομέα του πολιτισμού. Είμαι μουσικός οπότε είμαι κοντά σ’ αυτό που εκφράζει κάθε καλλιτεχνική δημιουργία. Η Τέχνη ανήκει στον πολιτισμό συνεπώς με εκφράζει ως άτομο και θέλω να την υπηρετώ. Πολιτισμός όμως δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν υπάρξει η μέριμνα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, άρα η Κοινωνική Πολιτική. Ο πολιτισμός υπηρετεί την ίδια τη ζωή και προσωπικά θεωρώ πολιτισμό οτιδήποτε εκφράζει την καθημερινότητα του ατόμου. Αυτό σημαίνει ότι έχει άμεση σχέση με τον τρόπο ζωής αλλά και τη συμπεριφορά των πολιτών. Αυτή είναι η αγωνία μου, αυτόν τον αγώνα θέλω να υπηρετήσω».

Για να προσθέσει ότι «επιθυμία μου είναι ο συμπολίτης να νιώθει ότι ο πολιτισμός αποτελεί καθημερινή πρακτική. Παράλληλα ο δημιουργός και ο καλλιτέχνης να ξέρουν ότι δίπλα του υπάρχει η ίδια η πόλη, μέσα από τον σχετικό φορέα. Στον τομέα αυτό, κατά γενική ομολογία, έχω δώσει επιτυχημένες εξετάσεις.

Μιλάμε για έναν τομέα που έχει άμεση σχέση με αυτό που χαρακτηρίζουμε ανθρώπινα δικαιώματα. Ολοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στον πολιτισμό, το δικαίωμα στην τροφή, δικαίωμα στην εργασία, την εκπαίδευση και το δικαίωμα στη στέγη. Ο δημοτικός φορέας που είναι επιφορτισμένος με ό,τι έχει σχέση με την κοινωνική πολιτική θα πρέπει να είναι η στοργική αγκαλιά κάθε αδύναμου. Έχω καταθέσει όλη μου τη δραστηριότητα στην υπόθεση αυτή και βιώνω την αγωνία να υπάρχει αξιοπρέπεια για όλους».

«Η ενασχόληση με τα κοινά είναι το απόλυτο «θέλω» μου. Υπηρετώντας τα κοινά, υπηρετώ πρώτα τον άνθρωπο και μετά το δημότη και μέσα από αυτές τις διαδικασίες ολοκληρώνομαι ως άτομο. Έτσι, υπηρετώ την πόλη χωρίς να αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποια φθορά. Πράττω για μένα το αυτονόητο.

Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κατεβαίνω και πάλι υποψήφια με τον άνθρωπο που άλλαξε την πόλη, με τον άνθρωπο που συνέχισε το έργο των προκατόχων του και έφτασε την Λάρισα, την πόλη μας, σε ένα από τα υψηλότερα σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχω βαθιά εμπιστοσύνη στον συμπολίτη μου. Έχω βαθιά εμπιστοσύνη σε όλους εσάς. Είμαι σίγουρη πως παρά τα όσα λάθη και παραλείψεις ενδεχομένως έχουν γίνει, θα επικρατήσουν η κοινή λογική και το θετικό ισοζύγιο. Είμαι σίγουρη, πως σ’ αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς για την κοινωνία μας, για τα σπίτια και τις οικογένειες μας, όλοι οι πολίτες της Λάρισας θα δείξουν για μια ακόμη φορά εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κώστα Τζανακούλη».

«Αυτό που θέλω να σας πω» τόνισε η κ. Ξυνοπούλου «μιλώντας από καρδιάς, είναι πως με γνωρίζετε και σας γνωρίζω καλά. Καθένας από σας, ο καθένας μας, γνωρίζει καλά τα πρόσωπα της πόλης. Γνωρίζει ποιοι τρέχουν ασταμάτητα όλο το εικοσιτετράωρο για να προλάβουν τα πάντα: την οικογένεια, τα παιδιά, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, τις κοινωνικές συναναστροφές. Γνωρίζει ποιοι δίνουν πάντα το παρών στους καθημερινούς αγώνες, γνωρίζουν ποιοι βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη.

Ζητώ λοιπόν τη στήριξή σας, για μια ακόμη φορά, και σ’ αυτόν τον όμορφο αγώνα. Να είστε σίγουροι μόνο για ένα πράγμα: πως εγώ δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξω ούτε τις ιδέες μου, ούτε τις απόψεις μου, ούτε τα πιστεύω μου. Αυτό που έκανα θα συνεχίσω να κάνω, με μεγαλύτερο πάθος και με μεγαλύτερο σθένος» κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass