Περιοδεία Κων. Τζανακούλη σε Αλκαζάρ, Αμπελόκηπους

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2014 15:05 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:28

 

 

Περιοδεία στη συνοικία Αλκαζάρ πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Πόλη του Αύριο» κ. Κ. Τζανακούλης συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού. Μιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής ο Δήμαρχος τόνισε ότι η όψη της συνοικίας άλλαξε εντελώς τα τελευταία χρόνια κυρίως με τη φροντίδα της δημοτικής αρχής, που ενέταξε ξανά την εσωτερική κοίτη του Πηνειού στον ιστό της πόλης, με τις διαμορφώσεις που κατασκευάστηκαν κατά μήκος της κοίτης.

»Οι συγκρίσεις του χθες με το σήμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας των αλλαγών – είπε ο κ. Τζανακούλης και συνέχισε: Ποιος δεν θυμάται πως ήταν το ποτάμι όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου και ποιος δεν βλέπει πως είναι σήμερα. Το ποτάμι από άγρια περιοχή και σκουπιδότοπος έχει γίνει σήμερα ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες για άσκηση και αναψυχή». Ο Δήμαρχος μίλησε ακόμα για τα μεγάλα έργα που γίνονται στην περιοχή, κυρίως την κατασκευή του εξωτερικού δακτυλίου της Λάρισας (επέκταση Ηρ. Πολυτεχνείου) η οποία απάλλαξε τη συνοικία από τα οχήματα βαριάς κυκλοφορίας και την κυκλοφοριακή της φόρτιση, ενώ τόνισε ότι η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην συνάντηση των οδών Κοζάνης και Γεωργιάδου έλυσε οριστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα  στην περιοχή. «Σε συνεργασία με το ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας – είπε ο Δήμαρχος - προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανακατασκευή της κεντρικής γέφυρας του Αλκαζάρ (Γέφυρα Πηνειάδων Νυμφών) ένα  έργο που ολοκληρώθηκε το 2009 αλλάζοντας ολοκληρωτικά την εικόνα της περιοχής».  Τόνισε επίσης ότι ολοκληρώθηκε και λειτουργεί πλέον προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της συνοικίας ο βρεφονηπιακός σταθμός, ενώ ιδρύθηκε και λειτουργεί στέκι ΚΑΠΗ και Λέσχη Πολιτισμού.

 

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου στους Αμπελόκηπους, τονίζοντας ότι είναι η συνοικία στην οποία υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο κομβικά έργα της πόλης, η κατασκευή της οδού Σανδράκη που λύνει ένα πρόβλημα δεκαετιών για τη συνοικία. Σε συνδυασμό με τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν και απάλλαξαν για πάντα τους κατοίκους της περιοχής από τον φόβο των πλημμυρών, αλλά και την υλοποίηση στο παρελθόν του προγράμματος «Ευ Ζην» πιλοτικά στη συνοικία, οι Αμπελόκηποι άλλαξαν όψη αλλά και προοπτικές, αφού έγινα μια από τις πιο ελκυστικές συνοικίες της πόλης

 

«Η συνοικία των Αμπελοκήπων – είπε ο Δήμαρχος έχει το «προνόμιο» να φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κτίρια της πόλης και μια από τις «σφραγίδες» της Λάρισας, το κτίριο του Μύλου, το οποίο φυσικά ήταν, είναι και θα είναι αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος και για τη δημοτική αρχή. Απόρροια του ενδιαφέροντος αυτού ήταν η ανακατασκευή ενός μεγάλου τμήματος του κεντρικού κτιρίου και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά του 2005. Με τις επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής ολοκληρώθηκε η  αναστύλωση του κεντρικού κτιρίου και την αποκατάσταση της στέγης, ενώ έχει ολοκληρωθεί και  η μουσειολογική μελέτη. Ταυτόχρονα, έγινα παρεμβάσεις στα περιφερειακά κτίρια του Μύλου, οι οποίες απέφεραν τη δημιουργία του Θερινού Σινεμά, το Μουσείο Κούκλας του θρυλικού κουκλοθίασου Τιριτόμπα, αλλά και  ήπιες χρήσεις (καφέ, εστιατόρια κλπ) ενώ φιλοξενούνται ακόμα στα κτίρια το Μύλου, το Δημοτικό Μπαλέτο, το Γραφείο Αλλοδαπών, το ΠΙΝΕΠ, κλπ. Πρόσφατα παραδόθηκε και η διαμόρφωση του αύλειου χώρου, η οποία πέρα από την καλαισθησία έχει δώσει μια πραγματικά ολοκληρωμένη εικόνα στο χώρο, που διατηρεί την παράδοση με εξαιρετικά σύγχρονο τρόπο».


Ο κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε ακόμα στον πολυτελή παιδικό σταθμό της συνοικίας, στη σάλα του συσσιτίου που λειτουργεί εδώ και μήνες προσφέροντας ιδιωτικότητα στους ανθρώπους που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, τη δημιουργία ΚΑΠΗ, αλλά και την υλοποίηση στο άμεσο μέλλον του Νηπιαγωγείου της συνοικίας.

 

Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε ότι εξελίχθηκε στη συνοικία ένα μεγάλο πρόγραμμα διαπλατύνσεων στην κεντρική αρτηρία της συνοικίας στην οδό Γεωργιάδου. Έτσι πραγματοποιήθηκαν διαπλατύνσεις από το ύψος της Διονύσου μέχρι την Λ. Μαβίλη και διαμορφώθηκε κοινόχρηστος χώρος στη συμβολή με την οδό Γκύζη. Πεζοδρομήθηκε μεγάλο κομμάτι της οδού Αλμυρού και διαμορφώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι στη συμβολή των οδών Ολύμπου και Αλμυρού. Εγινε η διάνοιξη της οδού Γυρτώνης που συνδέθηκε με τη Διονύσου δίνοντας λύση ασφαλείας σ’ ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Για να απελευθερωθούν χώροι και να διασφαλιστεί η δυνατότητα αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών αναγκών η δημοτική αρχή προχώρησε στην ανταλλαγή οικοπέδου στην οδό Ρόδου και Μύρων, δίπλα στο σχολικό συγκρότημα ιδιοκτησίας κλ. Ριζοπούλου με αντίστοιχης αξίας δημοτικό οικόπεδο.

 

Ταυτόχρονα έγιναν κηποτεχνικές διαμορφώσεις στις νησίδες της οδού Γεωργιάδου, στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου, στους πεζόδρομους της συνοικίας και τις περιμετρικές προσβάσεις, στις οδούς Φαλάνης και Ελασσόνας, ενώ ασφαλτοστρώθηκαν και τσιμεντοστρόθηκαν πολλοί δρόμοι της συνοικίας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass